Autor Wątek: Touch 2 plus a Iphone  (Przeczytany 2707 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dthdth

• Toyot Leżący
  • *
Touch 2 plus a Iphone
« dnia: 01 Grudnia 2014, 00:53:58 »
Czy ktos sie orientuje dlaczego przy najwyzszej wersji systemu multimedialnego toyoty nie moge skorzystac z mozliwosci odczytu smsow czy odsluchania piosenki przez bluetooth? Czy cos jest nie tak z zestawem albo jakas stara wersja softu? Czy to moze kwestia telefonu starej daty Iphone 4?
Toyota Auris II Hybrid

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
Odp: Touch 2 plus a Iphone
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Grudnia 2014, 11:28:01 »
http://www.toyota-europe.com/service-and-accessories/my-toyota/bluetooth-compatibility.json

wyglada na to ze odczyt sms jest niekompatybilny z Iphone 4 , ale muzyka przez Bluetooth powinna sie odtwarzać (jesli tel. sparowany i nie ukryty) . Niech ktoś Ci udostępni nowszy telefon to wypróbujesz czy działa.
« Ostatnia zmiana: 01 Grudnia 2014, 11:32:24 wysłana przez bazi »

Offline dthdth

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Grudnia 2014, 20:44:39 »
Dzieki za info Bazi. Smsy nie dzialaja zupelnie natomiast utwor puszczony przez bluetooth jest "wyswietlany" ale nie odtwarza sie. Sprobuje wgrac inny utwor a potem jesli to nie zadziala to podepne jeszcze ipada 2 choc ten ma tez swoje czasy i rowniez moze nie dzialac.
Toyota Auris II Hybrid

Offline KubaCh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Grudnia 2014, 20:54:21 »
Z odtwarzaniem z iPhone'a przez BT jest tak, że działa tylko jeśli iP nie jest podpięty po kablu jako iPod. Przynajmniej u mnie tak było z iP 4S i teraz jest tak samo z iP 6+ (na obu iOS 8.1). Więc jak chcę słuchać przez BT, to nie podpinam do prądu (albo podpinam przez gniazdo zapalniczki) i hula. Natomiast interfejs iPodowy działa mi tylko dla muzyki - dla podcastów z sobie wiadomych przyczyn nie chce (tzn. podcast gra tyle, że nic nie słychać). Może kiedyś Toyota poprawi soft i będzie lepiej?

Offline umberto

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Grudnia 2014, 17:52:16 »
Dzieki za info Bazi. Smsy nie dzialaja zupelnie natomiast utwor puszczony przez bluetooth jest "wyswietlany" ale nie odtwarza sie. Sprobuje wgrac inny utwor a potem jesli to nie zadziala to podepne jeszcze ipada 2 choc ten ma tez swoje czasy i rowniez moze nie dzialac.

skoro utwór jest wyświetlany, to daj głośność prawie na maxa :)
mam to samo...

czy ktoś znalazł patent na pisanie sms z klawiatury ekranowej?

Offline dthdth

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Grudnia 2014, 21:53:11 »
A ja wlasnie dzisiaj zostalem zwalony z nog, bo w serisie mi powiedzino ze w zestawie ktory mam czyli JBL nie ma AVC (Auto Volume Control), do ktorego sie przyzwyczailem we Fiacie Bravo i teraz ciezko mi sie zyje. Niby taki gadzet ale tak sie juz do tego przyzwyczailem ze teraz mnie denerwuje ze musze co chwile poglasniac czy zciszac.

@Umberto - utwor sie wyswietla ale nie idzie. Tak jakby byl na pauzie.
Toyota Auris II Hybrid

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl