Autor Wątek: Jak otworzyć klapę bagażnika (pięte drzwi)?  (Przeczytany 3220 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline George

• Toyot Pełzający
  • **
    • Strona rodzinna
Jak otworzyć klapę bagażnika (pięte drzwi)?
« dnia: 01 Grudnia 2014, 12:00:46 »
Podkreślam, że chodzi o wersję amerykańską zwaną Matrix. Teoretycznie piąte drzwi otwiera się albo zdalnie z pilota, albo z kluczyka. Nie istnieje niestety opcja cięgła otwierającego drzwi z kabiny.
No i zdarzyło się to, co nie powinno się zdarzyć - nagle, klapa nie daje się ruszyć i trzyma jak przyspawana. Kluczykiem można wykonać tylko minimalny ruch, IMO niewystarczający do odblokowania zamka, a mocniejszej siły nie chciałem przykładać.
Zdarzyło mi się już coś takiego kilka miesięcy temu po zainstalowaniu kamery cofania, ale wówczas jeszcze nie miałem założonej tej plastikowej "tapicerki" od wewnątrz klapy i palcem bezproblemowo ten zatrzask odsunąłem. Nigdy więcej to się nie powtórzyło aż do teraz.
Nie bardzo mam ochotę rzeźbić w tej plastikowej osłonie klapy dojście do zamka, a innego sposobu nie znajduję.
Będę wdzięczny za jakis pomysł.

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jak otworzyć klapę bagażnika (pięte drzwi)?
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudnia 2014, 06:46:11 »
Możesz poszukać serwisówki z rozpiską przewodów idących na tył auta i wpiąć się odpowiednio plusem 12V ,aby na krótko otworzyć klapę, tak ratowałem się  w jednym z aut ,po tym jak miła,starsza,mała Pani,wjechała w tył poprzedniego auta wielkim,groźnym,starym ,terenowm Mitsubishi :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl