Autor Wątek: Akcja serwisowa Auris/Corolla/Yaris/Urban C./Verso  (Przeczytany 35435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tommar77

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Akcja serwisowa Auris/Corolla/Yaris/Urban C./Verso
« Odpowiedź #45 dnia: 26 Stycznia 2015, 18:42:39 »
Rano zadzwoniłem do ASO Bielany Wrocław i przyjęto mnie o 13-tej. Po godzinnej akcji stwierdzono iż do wymiany jest intercooler i będzie poprawa softu kompa. Części maja być za tydzień wiec odezwę sie po wymianie.

gulgulq

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Stycznia 2015, 20:12:00 »
mój Auris też do wizyty w serwisie ma się załapać

jutro dzwonie do rzeszowskiego serwisu i zobaczymy co powiedzą

wielkie dzięki za info bo tak to pewnie bym się nie dowiedział - forum ma moc ;)

Telefon do serwisu wykonany, Pan potwierdził że samochód jest objęty akcją. W czwartek jestem umówiony na wizytę w celu sprawdzenia samochodu. Aso Tarnów/Zgłobice.

Raport po wizycie oczywiście zdam :).
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2015, 18:20:40 wysłana przez Filu »

Offline slavko553

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Stycznia 2015, 20:33:29 »
Telefon do serwisu wykonany, Pan potwierdził że samochód jest objęty akcją. W czwartek jestem umówiony na wizytę w celu sprawdzenia samochodu. Aso Tarnów/Zgłobice.

Raport po wizycie oczywiście zdam :).
Ja też tam pojechałem, jestem na sobotę umówiony na wymianę

Offline radek752

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 28 Stycznia 2015, 18:08:31 »
Ja jestem już po  :-)
trochę to trwało, tydzień samochód u nich stał, a to na części musieli czekać, a to ktoś do pracy nie przyszedł, no ale w końcu zrobili. Wrażenia po przejażdżce są takie, że właściwie niewiele się zmieniło, no może jest troszkę mocniejszy, ale może mi się zdawać ;)
Dostałem aż 4 kwity po tej naprawie i nie wiedzieć czemu razem z cenami, wklejam poniżej link do skanów ze zleceń, co dziwne w jednym jest 0 zł

kampania.jpg

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Stycznia 2015, 20:46:17 »
Czy udzielili informacji na temat gwarancji na wymienione części ???

Offline radek752

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 29 Stycznia 2015, 18:18:51 »
Gwarancja jest chyba tak jak normalnie masz na każdą część, nie widzę specjalnej potrzeby, żeby coś mi dodatkowo mówili. Kwity na naprawę mam, jest tam wykaz wymienionych części i powinno wystarczyć. Nie rozumiem czemu o to pytasz ?, jakieś złe doświaczenia z serwisem ? ;)

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Stycznia 2015, 21:06:19 »
Dziś do firmy dotarło pismo z TMP dotyczące wspominanej powyżej akcji serwisowej na kolejny tydzień cztery nasze Aurisy 1.4 zostały umówione na serwis i zostają już tam.
Otrzymaliśmy zgodę na wcześniejszą sprzedaż aut, które dealer zgodził się odkupić tak więc nasza roczna przygoda z Aurisami zakończy się w przyszłym tygodniu.

Piąty Auris w wersji 1.6 benzyna pozostanie u nas jeszcze do końca maja gdy minie mu rok i zostanie wystawiony na sprzedaż, zamieszczę stosowne ogłoszenie w odpowiednim czasie na forum myślę, że auto będzie warte zainteresowania, bezie miało przyzwoity przebieg i zapewne przyzwoita cenę.

gulgulq

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 30 Stycznia 2015, 11:54:18 »
Po mojej wizycie: intercooler, przewody i przeprogramowanie komputera. Serwis zamawia części i będziemy się umawiać się na wizytę związana z wymianą.

Offline Stryju

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 31 Stycznia 2015, 19:19:39 »
Mi się trafił pełny pakiet do wymiany: turbo, intercooler, chyba coś z dolotem, przewody i oprogramowanie. Serwis zamówił części ale na nie trzeba będzie chwile poczekać bo niestety duży ruch jest podobno na tych częściach. Jak tylko będę po wizycie napisze co i jak.

Offline slavko553

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 31 Stycznia 2015, 19:29:28 »
Ja już po akcji, wymienili: intercooler, przewody, pompę podciśnienia oraz aktualizacja oprogramowania. Nie wiem tylko o co chodzi z wyminą tej pompy podciśnienia, od czego ona w ogóle jest? bo Panowie z serwisu jakoś byli mało rozmowni. Wydaje mi się, że auto stało się jakby nieco bardziej elastyczne zwłaszcza w niskich zakresach obrotów silnika, lepiej przyśpiesza (płynniej). Szkoda, że w serwisach nie chcą dokładnie opowiedzieć o wpływie dokonanych zmian na osiągi, spalanie etc. Ale najważniejsze, że teraz auto nie powinno się zapalić :-) 

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 31 Stycznia 2015, 21:20:21 »
Mnie w ogóle zastanawia co się kryje za cała tą naprawą cztery Aurisy jakie mamy z jednostkami 1.4 D4D przejechały już u nas w firmie po prawie 90 tyś i nic się nie działo.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #56 dnia: 31 Stycznia 2015, 21:29:49 »
olej z intercoolera przedostaje się sprężarki i może nastąpić rozbieganie silnika

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 31 Stycznia 2015, 21:39:43 »
Żeby coś takiego wydarzyło się w Toyocie to prawdziwy skandal. ;)

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #58 dnia: 31 Stycznia 2015, 21:42:27 »
tak skończył mój Yaris lecz wtedy TMP jeszcze nie chciało naprawiać na własny koszt

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #59 dnia: 31 Stycznia 2015, 21:52:23 »
bis, jeśli to nie tajemnica, to co zrobiłeś ze swoim Yarisem po tym przykrym zdarzeniu? Już dawno o tym myślałam ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl