Może pływanie to zbyt dosłownie powiedziane dla mnie te opony są dość "miękkie" i to powoduje że przy wyższych prędkościach wchodząc w zakręt czuję ich ugięcie ale tak jak napisałem nie jest to efekt który wpływa na bezpieczeństwo to raczej specyficzne odczucie na tych oponach.Tak czy siak są godne polecenia.
Ja tez mam takie odczucie pływania, odkąd założyłam zimówki (Nokian wr d3 225/45/17). Mam taki swój ulubiony, dość ostry zakręt częściowo pod górkę do testowania przyczepności, gdzie przeważnie jest pusto i tam właśnie najbardziej czuję, że tył się lekko ugina. Za pierwszym razem się wystraszyłam, że chce mi się odkleić, ale jednak trzyma rewelacyjnie. Na prostej przy większych prędkościach też jest tak miękko. Powoli się z tym oswajam
A co do niskiego profilu, to faktycznie, czuć i słuchać pod oponą każdą nierówność i zmianę rodzaju nawierzchni. Nie można zakładać łańcuchów, więc nie jest to opona, z którą można się zimą wybrać w góry. Trzeba też delikatniej przejeżdżać przez progi zwalniające, no i parkowanie częściowo na chodniku przy wyższym krawężniku to już problem. Są to spore minusy. Ale mnie to nie przeszkadza. Ogólnie jestem zadowolona, czuję się pewnie podczas jazdy i hamowania, pomijając jeszcze to nowe doznanie pływania na zimowej oponie