Autor Wątek: Nowy zderzak do Auris I sprzed lifta  (Przeczytany 2656 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

a55a5in

• Gość
Nowy zderzak do Auris I sprzed lifta
« dnia: 28 Grudnia 2014, 00:43:09 »
Witam Panów!
Tydzień temu stałem się posiadaczem Auriski I, więc chciałbym się przywitać w gronie miłośników tego samochodu. Myślę, że będę tu wpadał często, bo sporo można się dowiedzieć i mam też nadzieję że może któregoś dnia i mnie będzie dane komuś coś podpowiedzieć :grin:

Przechodząc do sedna. Jako świeży kierowca bez dużego doświadczenia wybrałem się 3 dni temu na przejażdżkę i połączenie braku odpowiednich umiejętności + oblodzona jezdnia + ostry zakręt, spowodowało, że ślizgnęło mną i wpadłem do rowu. Samochód cały, dostało się tylko zderzakowi przedniemu + okolicznym plastikom. Nie zdążyłem się niestety nacieszyć nowym nabytkiem :(
O ile ze zderzakiem problemu nie ma bo jest dużo egzemplarzy do kupienia, to plastiki to już gorsza rzecz. Mógłbym prosić o podpowiedź gdzie szukać tego typu części do naszego autka?

Pozdrowienia

Offline hais3333

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Nowy zderzak do Auris I sprzed lifta
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Grudnia 2014, 10:53:33 »
Konkretnie to o jakie plastiki Ci chodzi?

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Grudnia 2014, 12:27:33 »
Dokładka zderzaka (hokej) i zaślepki na halogeny + wszelkie kratki? Pełno tego na allegro  :)
Wrzuć jakieś zdjęcie - będzie nam wygodniej.

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Grudnia 2014, 14:24:58 »
Nie wiem jak jest w Toyocie (i wolałbym nie wiedzieć) ale jak potrzebowałem tego typu plastiki do golfa VI to ceny w ASO były tylko ciut droższe niż używki na Allegro.
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

a55a5in

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Stycznia 2015, 11:08:07 »
Dzięki Panowie! Okazało się że taniej wyjdzie zlecić mechanikowi załatwienia tych wszystkich plastików niż kupowanie wszystkiego osobno na własną rękę.

Korzystając z okazji i nie chcąc zakładać nowego tematu w tak błachej sprawie zapytam tutaj. Gdzie po taniości znajdę zaslepke przedniego ramienia wycieraczki? Ma alledrogo widzę za 33 zł z przesyłka. Czy naprawdę nigdzie indziej nie dostane tego w normalnej cenie?

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Stycznia 2015, 11:19:14 »
Czyli ok 20 zł za zaślepkę.... czy to faktycznie jakiś kosmos? Nie zaglądam nikomu do portfela, ale czasami nic nie rozumiem :)

a55a5in

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Stycznia 2015, 11:31:55 »
20 za zaślepkę jakoś przeboleję, ale wysyłanie jej kurierem za 13 zeta już jakoś mi się nie uśmiecha, a to jedyna opcja dostawy.
Tak naprawdę to nie kwestia pieniędzy, ale samego faktu, że taką pierdołę gość wysyła tylko i wyłącznie tą drogą, zamiast wsadzić do koperty i dostarczyć za piątaka :)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Stycznia 2015, 11:44:13 »
Bo gość ma podpisaną umowę z kurierem, który przjeżdża po paczuchy. Gość nie stoi w kolejce na poczcie z 50-cioma paczkami dziennie, tylko ma czas na pracę żeby zarobić na ZUS'y , skarbówkę i inne opłaty.

a55a5in

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Stycznia 2015, 12:03:20 »
Jest wiele racji w tym co piszesz, strzelam że pewnie prowadzisz własną działalność i na codzień się tym zmagasz.
Niemniej jednak moje krakowskie (choć nie rodowite) pochodzenie daje o sobie znać i kombinuję jak tu zaoszczędzić każdą złotówkę :)
Pozdrawiam

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Stycznia 2015, 12:24:00 »
sprawdź cenę w ASO,  kiedyś nakrętka na koło dojazdowe kosztowała na allegro 50 pln  w ASO kupiłem nową za 9 pln   ;-)

a55a5in

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 05 Stycznia 2015, 12:48:32 »
Strzał w dziesiątkę, dziękuję! W ASO na Jasnogórskiej zaslepka kosztuje ~15 zł. ;-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl