Autor Wątek: halogeny do E11-jakie?  (Przeczytany 3265 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

slawomirm

• Gość
halogeny do E11-jakie?
« dnia: 26 Marca 2005, 12:02:26 »
chce załozyc sobie halogeny do E11 rocznik'99, nie mam zupełnie pojęcia jakie sobie kupic i na co zwracac uwage jak bede kupowac i jak je zamontoewac.
potrzebuje waszych rad,wiec bardzo prosze o pomoc.dzieki za wszelkie wskazowki i wesloych swiat

krystek

• Gość
halogeny do E11-jakie?
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Marca 2005, 22:05:39 »
Wiesz, to jest bardzo dobre pytanie
Sam, sięz tym kłopotem borykam na nowo
Na nowo, bo już mam niby halogeny (ja pod pojęciem halogenów rozumiem światła przeciwmgielne - z racji moich tras są one niezbędne) bo już mam założone, jednak nie jestem z nich zadowolony i będęje zmieniał. Jeżdżęgłównie w nocy lub z samego rańca po terenach najczęściej podmokłych. Dlatego też postanowiłem sobie zafundować halogeniki. Zaczęło sięod ASO (960zł to minimum). IMO to bzdura, tyle kasy za takie coś, gdzie wiadomo, że wystarczy władować przekaźnik i halogenki bo reszta już jest poprowadzona. Dlatego też sobie odpuściłem ASO. Poszukałem i sprawa wygląda tak:
- te ze ?złota? montowane w ASO to takie okrągłe oczka montowane przez gumęw zderzaku -Bosssssssccccccha;
- zagraniczne to trójkątne (praktycznie nie do dostania u nas ? na marginesie jak by ktoś miał to chętnie łykne) mocowane w grilu zderzaka.
To jest dziwne że wszędzie na świecie E11 wychodziła z halogenami w grilu a u nas musiało być inaczej.
Ja chciałem być bliżej europy i postanowiłem zamontować se halogenki w grilu. Linka do stronki z początkiem moich zmagań masz
tu niestety w pewnym momencie moje dwa pomagiery tak sięspiły że zdjęć już nie było, a ja dotąd nie zrobiłem zdjątek po instalacji. Na pewno przed demontażem zrobie zdjęcia.
Poprowadziłem całą nową instalacje - i tu moje pytanie bo tego nie wiem - moje halogeny zapalają sięoddzielnym włącznikem ? czy jest to zgodne z przepisami? (może ktoś to wie ? ja pewnie dowiem siętego pod koniec kwietnia, kiedy to właśnie przegląd mnie czeka)
Mam je i nie jestem z nich zadowolony bo nie są to typowe światła przeciwmgielne. Dlatego też w przyszłym tygodniu będęzamawiał
te ? jak chcesz to daj znać to wyjdzie taniej na przesyłce (oczywiście ja bioręte z oznaczeniem 4HM.23600.H3 do tego w grila wkładam siatkę? jeszcze nie wybrałem wzoru). Mam nadzieję, że te będą lepsze ? a jak nie to ryzyko niewielkie, bo kosztują śmieszne pieniądze (zamawiam razem z kumplem, który bierze dalekosiężne i to leci w jednej paczce). Jeszcze jedno te moje obecne halogeny nie mają homologacji i już mi sięzdarzyło, że miałem przejścia z policją, właśnie o to.
Jeżeli chodzi o instalacje ? to w przypadku gdy tak jak ja mam oddzielnie włączane ? jest to śmiesznie łatwe (mogęCi w tym pomóc)
jak masz jakieś pytanka to wal
pozdrawiam
[/i]

krystek

• Gość
halogeny do E11-jakie?
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Marca 2005, 22:12:10 »
o jeszcze jedno te zachodnie to tak wyglądają
Chętnie bym je nabył

krystek

• Gość
halogeny do E11-jakie?
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Marca 2005, 21:07:12 »
to co namotałem w swojej małej wygląda jak narazie tak

niebawem zmiany  :-DD

tu jest oryginalny link: http://www.adamak.friko.pl/Dd1.jpg

DrDredd

• Gość
halogeny do E11-jakie?
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Marca 2005, 01:49:48 »
ja zakupilem calkiem niedawno halogenki tzw. uniwersalne. sam je zamocowalem. wycialem kawalki plastiku w zderzaku, kawalek kratki rowniez plastikowej, powiercilem dziury w metalowej czesci zderzaka i jest pieknie.. szkoda ze sprzedawna oszukal mnie w sklepie ale i tak sobie dalem rade. nie dostalem czesci ktore powinny byc w pudelku- sterowniki jakies, przelaczniki. ale jest dobrze. wystarczy pojechac do odpowiedniego elektryka i on wszystko zrobi jak trzeba :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl