Autor Wątek: Montaż cyfrowej zmieniarki Yatour  (Przeczytany 2663 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

a55a5in

• Gość
Montaż cyfrowej zmieniarki Yatour
« dnia: 07 Stycznia 2015, 15:06:02 »
Witam!
Gołe fabryczne radio z Auriski I generacji jednak nie jest najlepszym rozwiązaniem jeżeli ktoś lubi posłuchać muzyki w samochodzie, w związku z tym przyszedł czas na rozwiązanie tego problemu. W dobie 5,5 calowych smartfonów montowanie stacji multimedialnej w samochodzie z 2008 rocznika troszkę mija się z celem, dlatego też zainwestowałem w cyfrową zmieniarkę z obsługą kart SD/pamięci flash na USB/AUX (jeżeli chce ktoś link do aukcji proszę o kontakt).
Jako że sam zakup to dopiero ułamek sukcesu należałoby się wziąć za montaż tego cacka i tutaj pojawia się pytanie - gdzie toto upchnąć?
Schowek wydaje się mało poręcznym miejscem, umieszczanie urządzenia na desce również nie będzie wyglądało elegancko, z radia do podłokietnika również kawał drogi i nie wiem czy wystarczy kabla. I tu pada pytanie - może dam radę wmontować to w miejsce lewego uchwytu na kubek? Jakieś inne pomysły?

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Montaż cyfrowej zmieniarki Yatour
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Stycznia 2015, 15:13:14 »
Z tego co pamietam to w dziale kompendium masz linka do dokumentow opisujacych montaz roznych akcesoriow - bylo tam cos zwiazane z usb i podobnymi urzadzeniami, moze lepiej podgladnac jak producent to przewidzial. U mnie jest port USB w gornym schowku po lewo - moze da sie tam podciagnacjakis przedluzacz usb.
Mam pytanie co do tego diwajsa - obsluguje to MTP? Ew jakas opcja na streaming bluetooth?
Jak zainstalujesz to daj znac czy da sie uzywac, czy zabugowane bardzo :)
« Ostatnia zmiana: 07 Stycznia 2015, 15:15:27 wysłana przez tomasz.k »

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Stycznia 2015, 15:18:31 »
Moja propozycja  http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/523/xcarlink005dw1.jpg
Cytuj (zaznaczone)
dobie 5,5 calowych smartfonów montowanie stacji multimedialnej w samochodzie z 2008 rocznika troszkę mija się z celem,
Polemizowałbym - taka stacja multimedialna to również nawigacja, opcja do obejrzenia filmu przez pasażera, zestaw głośnomówiący BT... :)

« Ostatnia zmiana: 07 Stycznia 2015, 15:20:41 wysłana przez Damian91 »

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Stycznia 2015, 20:41:22 »
To też ul z bugami do których trzeba mieć cierpliwość. Ostatnio znajomy wpadł do mnie subaru klienta w którym była stacja chyba alpine. Wszystko fajnie ale nie dało się tego wyłączyć bo producent zapomniał takie bajery zaimplementowac...

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

a55a5in

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Stycznia 2015, 12:12:59 »
Panowie, zmieniarka spisuje się wyśmienicie. Niestety nie wpadło mi na myśl przy montażu zrobić zdjęć, ale myślę że pokusze się o jakiś słowny opis montażu itepe, tak dla potomnych. Może się komuś przyda.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Stycznia 2015, 12:22:15 »
A jak z MTP?

a55a5in

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Stycznia 2015, 12:32:54 »
Niestety, MTP nie jest obsługiwane.