Autor Wątek: Jak w prius III zamontować elektroniczny odstraszacz kun i gryzoni?  (Przeczytany 3336 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
Zazwyczaj w samochodach pod maską mamy dostępne napięcie z akumulatora. W prius jest to utrudnione bo aku jest w bagażniku a odstraszacz powinien być pod maską
Gdzie jest możliwe najdogodniejsze miejsce do pobrania napięcia +12V przy możliwe małej demolce ? Źródło o stałym zasilaniu oczywiście.

Offline Priusman

• Toyot Chodzacy
Odp: Jak w prius III zamontować elektroniczny odstraszacz kun i gryzoni?
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Stycznia 2015, 22:41:04 »
Zazwyczaj w samochodach pod maską mamy dostępne napięcie z akumulatora. W prius jest to utrudnione bo aku jest w bagażniku a odstraszacz powinien być pod maską Gdzie jest możliwe najdogodniejsze miejsce do pobrania napięcia +12V przy możliwe małej demolce ? Źródło o stałym zasilaniu oczywiście.
Przecież jest terminal "+" (ten czerwony - do odpalenia z kabli) w skrzynce bezpiecznikowej pod maską. Poza tym pociągnięcie kabelka podłączonego do gniazda zapalniczki z kokpitu też nie powinno być problematyczne. Ja takich problemów nie mam. Jeden z moich kotów namiętnie lubi siedzieć pod samochodem :D

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Stycznia 2015, 23:22:13 »
hehe z tym kotem to dobre ;) ale ja chcę to założyć ze względu na wyjazdy, bo parkuję na co dzień garażu ;-)
wystarczy pojechać w góry albo na wieś - tam gryzonie grasują w dużej ilości...

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Stycznia 2015, 23:28:35 »
hehe z tym kotem to dobre ;) ale ja chcę to założyć ze względu na wyjazdy, bo parkuję na co dzień garażu ;-)
wystarczy pojechać w góry albo na wieś - tam gryzonie grasują w dużej ilości...
We Wrocławiu jest więcej szczurów niż na wsi.Kuny to nie widziałem już kilka lat.
W większości aut masz stały prąd w puszcze bezpieczników.Ja zawsze szukam takiego 10 minut po zgaszeniu silnika i zamknięciu drzwi(nie ryglowaniu).
Wystarczy zwykły miernik czy probówka.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Stycznia 2015, 15:55:42 »
zaczep parę kostek do kibla , a nie będziesz  wiercic dziury i kombinować z kablami. Szkoda zachodu.  albo napryskaj przed wyjazem : http://allegro.pl/motip-srodek-na-kuny-anty-kuna-dekunyzator-400ml-i4906023366.html

Na noc  na wyjeżdzie można podpiąć odstraszacz  pod taki akumulatorek:
http://allegro.pl/akumulator-zelowy-vipow-12v-1-3ah-akumulatorek-i4934975178.html i postawic pod autem
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2015, 16:15:25 wysłana przez bazi »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl