Autor Wątek: Swiece zapłonowe denso  (Przeczytany 9913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jędrzej

• Toyot Leżący
  • *
Swiece zapłonowe denso
« dnia: 14 Stycznia 2015, 20:20:03 »
Witam kolegów. Przymierzam się do wymiany świec w moim aurisie. W instrukcji wyczytałem,że  polecają do mojego modelu denso sc 20 HR 11.
Gdzie koledzy zaopatrujecie sie w w/w  świeczki. Czy macie jakieś sprawdzone miejsca gdzie można je kupić i oczywiście w jakiej cenie? Czy ewentualnie stosujecie inne?
Pozdrawiam Jędrzej
Jędrzej

AurisBeast

• Gość
Odp: Swiece zapłonowe denso
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Stycznia 2015, 21:52:09 »
Nie ma problemów w tym sklepie zamawiam od czasu do czasu jak i mój znajomy. Kup świece irydowe Longlife
http://www.iparts.pl/

Offline tomasz.k

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Stycznia 2015, 09:54:59 »
Kup dokladnie to co producent montuje fabrycznie - jest to swieca, ktora daje prawidlowe dzialanie silnika i nie naraza Cie na koszty.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Stycznia 2015, 10:56:36 »
Teraz tną koszty jak się da. Więc czasem producenci nie daja to co dobre tylko to co tanie. Zresztą ktoś mi napisał, że w Auris oryginalnie sa świece irydowe

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2015, 17:20:17 »
Zresztą ktoś mi napisał, że w Auris oryginalnie sa świece irydowe

Dokładnie.
W instrukcji jest napisane (str.577) : "można używać wyłącznie świec zapłonowych z elektrodą irydową".
Podają model: Denso SC20HR11.

Offline Kopytoszczak

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Stycznia 2015, 22:36:00 »
A ja dziś sam wymieniłem (denso irydowe za 68 szt. z InterCars) potrzebna, a nawet niezbędna jest długa nasadka 14 i powinna być cienka w sensie równa, czy jak to nazwać, ja swoją musiałem zeszlifować, klucz 10 i 20 min. Cewka jest osobno na każdej świecy i ładnie wychodzi, uwaga jest naprawdę długa, ale spoko.

Offline Sacrum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Stycznia 2015, 13:44:58 »
Zwykła nasadka przedlużaną 14 nie ma problemu. Odkrecałem.

Wysłany z Tapatalk

Offline patataj

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Stycznia 2015, 20:08:37 »
Kupiłem na allegro w tamtym roku fabryczne denso w cenie bodajże 160 zł za komplet. Sam nie podejmę się wymiany ( są głęboko osadzone i trochę się boję pomimo, że nie mam"lewych" rąk) i zlecę to w serwisie toyoty. Nawiasem mówiąc w toyocie co jakiś czas też robią promocję na świece i można kupić taniej bo chyba 1 szt, kosztuje w granicach 100 zł.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Stycznia 2015, 20:26:15 »
Z wymianą po 100 zł ? Dobijam do 60 tys km i chyba powinienem zmienić już świeczki.

Offline Sacrum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Stycznia 2015, 10:29:20 »
Świece irydowe co 90 tys wymiana.
Nie ma się czego bać prosta wymiana

Wysłany z Tapatalk

Offline iparts

• Toyot Leżący
  • *
    • iParts.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Stycznia 2015, 09:03:53 »
@Jędrzej - jeśli dobrze zrozumiałem z opisu Twojego profilu, jesteś właścicielem Toyoty Auris z 2010 roku (po faceliftingu) ? Jeśli tak, to tutaj znajdziesz interesujące Cię świece zapłonowe http://www.iparts.pl/czesci-samochodowe/swiece-zaplonowe,toyota,auris-nre15_-zze15_-ade15_-zre15_-nde15_-od-2006-10,100151-111-6226.html musisz tylko wybrać jednostkę napędową jaka jest w Twojej Toyocie :) Mam nadzieję, że znajdziesz interesujące Cie świece zapłonowe.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl