Autor Wątek: Powrot camry, szarpanie, dlawienie brak mocy!  (Przeczytany 6002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adi3100

• Toyot Leżący
  • *
Powrot camry, szarpanie, dlawienie brak mocy!
« dnia: 15 Stycznia 2015, 18:28:40 »
Witam po raz kolejny zakupilem camre, jednak teraz jest to wersja usa 3.0 z automatem.1mz-fe . Zalozony jest gaz(zwykly). Mam problemy takie jak, : na poczatku wogole nie chciala jezdzic jedynie dalo sie z lekko wcisnietym gazem bo inaczej sie mulila dlawila i wogole. Dzisiaj wymienilem swiece przewody, wyczyscilem wszystkie filtry i jest troszke lepiej teraz mniej wiecej na niecale pol gazu jakos jedzie, jednak to nie jest to. gdy dodam gaz do podlogi po prostu zaczyna chodzic jakby nie na wszystkie gary. i nie ma swojej mocy,Dodam ze pali sie kontrolka check nie wazne czy na benzynie czy na lpg na obu paliwach jest tak samo. zobaczylem jeszcze ze jeden kabelek od sondy lambda jest rozlaczony. Nie wiem moze to cewki ?? Nie mam juz pomyslu kupilem te auto pod siebie a znow sa problemy. bylem u mechanika powiedzial zebym przyprowadzil bo moze gdzies lewego powietrza dostaje ale wszystkie podcisnienia posprawdzalem i jest okej! Mam nadzieje ze cos pomozecie. Pozdrawiam!!

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Powrot camry, szarpanie, dlawienie brak mocy!
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Stycznia 2015, 18:45:55 »
Jak świeci check, to trzeba popiąć tester i wyczytać kody.
3VZ.pl

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Stycznia 2015, 19:14:33 »
na poczatku wogole nie chciala jezdzic jedynie dalo sie z lekko wcisnietym gazem
Dlaczego więc kupiłeś?

Offline Crisso

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Stycznia 2015, 19:25:32 »
na poczatku wogole nie chciala jezdzic jedynie dalo sie z lekko wcisnietym gazem
Dlaczego więc kupiłeś?

Książke piszesz?:) Czepianiem na pewno mu nie pomożesz.

Może być to faktycznie wina sondy dostaje złą mieszankę....Jednak proponowałbym, również odczytać błedy, a później sie martwić i kombinować.
SPRZEDAM Przednie przeciwmgielne / Halogeny Toyota Carina E Zestaw!!

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2015, 19:33:11 »
Nie czepiam się kolego,tylko się pytam dlaczego kupił auto z takimi objawami.Zapewne miał możliwość jazdy próbnej. No chyba że auto zrypało się w jeden dzień.(W co nie wierzę)

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Stycznia 2015, 19:38:41 »
Czujesz może intensywniejszy zapach benzyny?

Offline adi3100

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Stycznia 2015, 21:49:46 »
dziekuje za odpowiedzi , co do zapachu to nie czuje nic szczegolnego.. A kupilem z tymi objawami sprzedajacy mowil ze niby wilgoc itp bo auto stalo pod chmurka , cena byla okazyjna wiec zaryzykowalem.. ogolnie jestem zadowolony z blacharki i wnetrza tylko z tym mam problem, jutro podjade do warsztatu i zapytam czy jest mozliwosc podlaczenia pod kompa jej. bo kupic samemu ten kabel pewnie sie nie oplaca?? u  mnie jest 3 cewki i odpinalem z kazdej przewod i dwie bily tak jakby na blok a jedna dokladnie w ten kwadracik cewki (pewnie mnie nie zrozumieliscie) chociaz nie wiem czy ma to cos do rzeczy.. Mam nadzieje ze to nie bedzie nic powaznego i na kilku stowkach sie skonczy ogolnie motor bardzo ladnie trzyma wolne obroty i jesli sie tylko muska gazem to nic sie nie dzieje dopiero jak sie depnie to utyka..

Offline adi3100

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Stycznia 2015, 21:52:10 »
aha i mam katalizator moze on jest zapchany czy cos?? dodam jeszcze ze uszczelka pod kolektorem wydechowym tez puszcza, nie wiem czy ma to cos do rzeczy ale wole wszystko sprawdzic.

Offline adi3100

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2015, 15:04:47 »
Panowie bylem u mechanika i nie mial czasu nawet aby mi sprawdzic dopiero w poniedzialek, wyjal ktorys bezpiecznik na minute i wlozyl i mowil ze to kasuje bledy, check jak narazie sie nie zaswiecil ale tak samo zle chodzi. mowil cos ze mozna samemu sprawdzic bledy.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Stycznia 2015, 15:11:39 »
Tak "skasować" błędy możesz sam,zdejmując klemę aku. Może zmień mechanika? Przy 1mz bez testera ani rusz. Czyli trza go mieć,i trza się znać.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Stycznia 2015, 15:15:18 »
Łatwiej wyjąć bezpiecznik od ECU. Ciekawe co za błąd odczyta w poniedziałek jak się CE nie zaświeci.  A to od czego się zaświecił to skasował.

Offline adi3100

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Stycznia 2015, 15:26:23 »
ten mechanik jest najlepszy w okolicy lepszego juz niestety nie ma. w poniedzialek najwyzej dopiero pojade i cos odczyta. pytalem w sklepie o cewke bo chcialem kupic jedna aby posprawdzac te 3 moze akurat ktoras pada, ale niestety nie maja nawet na zamowienie;/ dziadek_tadeusz on wlasnie wyjal bezpiecznik z oznaczeniem EFI
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2015, 15:29:50 wysłana przez adi3100 »

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Stycznia 2015, 17:07:20 »
ten mechanik jest najlepszy w okolicy lepszego juz niestety nie ma. w poniedzialek najwyzej dopiero pojade i cos odczyta. pytalem w sklepie o cewke bo chcialem kupic jedna aby posprawdzac te 3 moze akurat ktoras pada, ale niestety nie maja nawet na zamowienie;/ dziadek_tadeusz on wlasnie wyjal bezpiecznik z oznaczeniem EFI
Tam masz chyba 6 cewek a nie 3  :o

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Stycznia 2015, 18:48:59 »
Tam masz chyba 6 cewek a nie 3
To zależy jak producentowi czapa stała. <diabel> Raz były 3 cewki, a raz 6.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Stycznia 2015, 21:38:01 »
Nie jak czapa stała, tylko do sierpnia 95 było 6 cewek, a od sierpnia 95 do lipca 96 trzy.

Autorowi wątku gratuluję mechanika, myślałem, że tacy już wymarli, ale jednak wciąż można spotkać kowali trudniących się mechaniką  :cheesy:
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl