Autor Wątek: regeneracja wtryskiwaczy  (Przeczytany 15038 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline żwirek

• Toyot Leżący
  • *
regeneracja wtryskiwaczy
« dnia: 24 Stycznia 2015, 18:07:52 »
  Witam. Czy ktos z Forumowiczow regenerowal wtryski denso do diesla w jednym z czterech w Polsce fabrycznych serwisow? Od niedawna jest mozliwosc regeneracji w autoryzowanych serwisach f-my denso,po ostatniej diagnostyce okazalo sie ze jeden wtrysk leje,nie chcialbym doprowadzic do wypalenia tloka,stad moje pytanie.Czy te wtryski sie koduje corolla verso II 2004 D4D 116 km,czy mozna wymienic jeden,czy komplet?

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: regeneracja wtryskiwaczy
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Stycznia 2015, 18:53:43 »
Jeżeli 4-pinowe to się nie koduje i nie regeneruje. 2-pinowe regenerują ale nie wiem czy akurat do 1CD. Nie trzeba wymieniać wszystkich.
Po szczegóły najlepiej dzwoń do źródła.

Offline żwirek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Stycznia 2015, 19:11:24 »
Dzwonilem do zrodla,nie ma problemu z regeneracja wtryskow denso do silnika D4D Toyoty (http://denso-diesel.pl/),jesli ktos regenerowal tam wtryski prosze o info,daja 2 letnia gwarancje bez limitu km,oryginalne czesci producenta i maja konkurenccyjne ceny w porownaniu do innych warsztatow zajmujacych sie regeneracja

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Stycznia 2015, 19:18:15 »
Ja właśnie tam regenerowałem, nawet w zeszłym tygodniu. Były do silnika 2AD-FTV. Wymiana 1szt. wtryskiwacz na regenerowany 900zł. brutto (klient detaliczny).

Offline radoslaw.misiura

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Marca 2015, 12:58:12 »
Witam. Ja też jestem teraz na etapie regeneracji wtrysków, ale pierwsze zdecyduje się na czyszczenie w ten sposób termiczno - chemiczne , a jak to nie przyniesie efektów to setki złotych polecą na regenerację. Takie życie. Poz. 

Offline żwirek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Marca 2015, 22:42:19 »
dzis dolalem oleju 2Takt do on i jakby wtryski sie wyciszyly silnik lepiej sie zbiera i prawie nie kopci na 5 biegu 2tys obr. pedal w podloge i tylko przez 2-3 sekundy czarny dym przed wlaniem oleju dymu bylo duzo wiecej,mozliwe ze wtryski sie zapiekaly a po dodaniu oleju zaczynaja pracowac normalnie? Latem bede w pl to sprawdze u mechaniora jak wyglada wykres pracy wtryskow i porownam z wczesniejszym wydrukiem.

Offline radoslaw.misiura

• Toyot Leżący
  • *
Jak przebiega regeneracja wtryskiwaczy Denso cena
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Czerwca 2015, 19:11:49 »
Czasami jest taka sytuacja, że wtryskiwacze Common Rail Denso się zapychają, a szczególnie zatykają się otworki rozpylaczy. Co wtedy się dzieje lecimy regenerować po 900 zł. A może wystarczy wyczyścić termiczno chemicznie wtryskiwacze na specjalnych maszynach oczywiście trzeba wcześniej wymontować wtryskiwacze z silnika. Tak się dzieje bardzo często z zabijaniem otworów końcówek wtrysków. Czyszczenie kosztuje 100 zł a jak efekt będzie dobry to na czterech sztukach oszczędzimy jak łatwo policzyć 3200 zł Ja jak nawet nie pomoże to śpimy spokojnie , że zrobiliśmy wszystko zanim wydamy tak ogromną kasę na drogą regenerację. Warto o tym pomyśleć.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl