Autor Wątek: Kod Do Radia  (Przeczytany 6601 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jacek.L

• Toyot Leżący
  • *
Kod Do Radia
« dnia: 06 Lutego 2015, 22:30:19 »
Witam wszystkich ponownie, mam pytanie niezwiązane z toyota ale wiele razy Panowie mi pomogliście to może i w tej kwestii pomożecie a mianowicie, moja żonka ma nissana micre k12 i ostatnio po odłączeniu klem od akumulatora i ponownym podłączeniu radyjko zażądało kod no i problem gdyż auto jest świeżo zakupione w zasadzie sprowadzone a nigdzie w papierach kodów do radia nie ma  :-( Pytałem na forach nissana ale frekwencja odwiedzania w porównaniu z tym jest nędzna  <zalamka> także zero odzewu, szukałem na google ,że podobno na radiu z tyłu jest jakiś numer który trzeba że tak powiem rozkodować i wtedy pokaże się kod do radia. Problem w tym,że po wyjęciu radia pustka ktoś albo zerwał numer radia albo jakoś inaczej usunął bo nic tam nie ma dosłownie zero napisów naklejek no zupelnie nic  :shock:,  i teraz Panowie pytanie czy jest szansa kurcze uratowania tego radyjka i odzyskanie tego kodu?   :o jak ktoś coś wie to bardzo proszę o poradę.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Kod Do Radia
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Lutego 2015, 22:35:21 »
Poszukaj jakiegoś elektronika samochodowego w Twojej okolicy. W k12 jest Blaupunkt i da się z niego "odessać" pin.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Lutego 2015, 08:11:22 »
kod zdobędziesz kolego na necie
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Jacek.L

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Lutego 2015, 08:55:31 »
Podobno w necie można znaleźć ale najpierw trzeba mieć numer radio, żeby wygenerować kod,  a właśnie w moim przypadku jest problem gdyż na radiu nie ma żadnej naklejki z numerem którą  ktoś kiedyś prawdopodobnie zerwał. I właśnie mi chodzi czy bez tego da sie dojść jaki jest kod,  domyślam sie że to blaupunkt  bo takie sa w nissanach ale czy bez numeru radyjka jest szansa....  :o

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl