Autor Wątek: Zgubiłem klucz :(  (Przeczytany 12446 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maciejh

• Toyot Leżący
  • *
Zgubiłem klucz :(
« dnia: 08 Lutego 2015, 19:35:05 »
Witam
Wczoraj zgubiłem klucz, ten z pilotem.  :wallbash: Czy ktoś orientuje się jakie są koszty dorobienia go w ASO? Ewentualnie czy taki klucz można dorobić w okolicach Warszawy?
Auris 2.0 D-4D DPF 126 2009

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Zgubiłem klucz :(
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lutego 2015, 19:37:33 »
A jesteś pewien, że nie ukradli Ci? Żeby za kilka dni i autko nie zniknęło...
Żyj i daj żyć innym.

volti

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lutego 2015, 20:10:22 »
Kumpel zgubił klucz do starej bmw (1996r) to mu w serwisie 700 zł zaśpiewali.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Lutego 2015, 20:14:51 »
Jedź najpierw do ASO żeby go wykasować z "radiówki i immo".
Zamawiałem pół roku temu kluczyk-scyzoryk do Aurisa II, kosztował ok. 400zł (po rabacie) oczywiście bez usługi kodowania.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Lutego 2015, 20:29:59 »
Nie wiem, jaki konkretnie masz model i kluczyk, w Warszawie na pierwszy strzał znalazłam to:
http://allegro.pl/kluczyk-toyota-kodowanie-programowanie-warszawa-i5071592041.html

albo taniej:

http://allegro.pl/kluczyk-toyota-avenssis-rav4-auris-corolla-hilux-i5054984856.html

Nietrudno znaleźć w necie, sporo jest takich usług  :grin:

Żyj i daj żyć innym.

Offline maciejh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 09 Lutego 2015, 08:46:16 »
Nie wiem, jaki konkretnie masz model i kluczyk, w Warszawie na pierwszy strzał znalazłam to: http://allegro.pl/kluczyk-toyota-kodowanie-programowanie-warszawa-i5071592041.html albo taniej: http://allegro.pl/kluczyk-toyota-avenssis-rav4-auris-corolla-hilux-i5054984856.html Nietrudno znaleźć w necie, sporo jest takich usług  :grin:

Pierwszy link znalazłem, za drugi dziękuję. Właśnie jestem po rozmowie z serwisem Toyoty. Dorobienie i kodowanie kluczyka kosztuje w granicach 500 złotych. Dziś zamówiony, będzie gotowy za ok. 3 dni.
Szczęście w nieszczęściu jest takie, że zgubiłem go nie w miejscu zamieszkania a 50 km od niego, więc ewentualny znalazca musiałby być jasnowidzem żeby trafić do samochodu.

Offline Mumcio1977

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 09 Lutego 2015, 13:22:45 »
Rozumiem, że zgubiłeś kluczyk Keys Go??? Pytam bo to jest własnie ich minus, że można zgubić i pojechać samochodem bez kluczyka a jak się już człowiek zorientuje to już jest pozamiatane  :cheesy:

Offline Mlody

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Lutego 2015, 11:27:17 »
Mumcio1977 Chyba raczej nie można go zgubić i pojechać, bo jak tylko wysiądziesz z samochodu z kluczykiem, a ten ma uruchomiony silnik to wyświetla się komunikat że nie ma kluczyka, samochód wydaje też dźwięk co jakiś czas z okolicy silnika, jeżeli kluczyk znajduje się poza zasięgiem anten wewnętrznych. Chyba że chodzi Ci o coś innego?
« Ostatnia zmiana: 10 Lutego 2015, 11:32:05 wysłana przez Mlody »

Offline maciejh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Lutego 2015, 22:05:21 »
Chodziło o zwykły klucz z pilotem. Już miałem jechać do serwisu Toyoty w celu dorobienia klucza gdy zadzwonił do mnie uczciwy znalazca(wywiesiłem ogłoszenie). Klucz odzyskany ;)

PS Gdy zgubiłem klucz nie jeździłem swoim samochodem tylko żony, a miałem klucz bo wyjmowałem z niego pewne rzeczy.
« Ostatnia zmiana: 10 Lutego 2015, 22:07:50 wysłana przez maciejh »

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Lutego 2015, 00:29:11 »
maciejh. A w ogłoszeniu podałeś swój adres ?  :cheesy:

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Lutego 2015, 09:07:26 »
Chodziło o zwykły klucz z pilotem. Już miałem jechać do serwisu Toyoty w celu dorobienia klucza gdy zadzwonił do mnie uczciwy znalazca(wywiesiłem ogłoszenie). Klucz odzyskany ;)

PS Gdy zgubiłem klucz nie jeździłem swoim samochodem tylko żony, a miałem klucz bo wyjmowałem z niego pewne rzeczy.

Dokładnie taką sytuacje obstawiałam  :cheesy: Auto żony/kolegi/taty, a klucz od swojego w kieszeni, bo często w swoim aucie ma się coś, co chce się zabrać.
Pytanie, czy da się jakoś przeprogramowac immo/klucz, na wypadek, gdyby został skopiowany przez tego "uczciwego"? Coć obstawiam, że w ogłoszeniu podałes tylko telefon, a po odbiór klucza pojedziesz autem żony /kolegi/taty  :)

Żyj i daj żyć innym.

Offline maciejh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Lutego 2015, 10:49:53 »
Nawet nie samochodem tylko komunikacją miejską. Zero jakiejkolwiek podpowiedzi skąd jestem ;)

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Czerwca 2019, 19:28:28 »
Witajcie. Choć nie auris a verso ale problem ten sam. Zgubiłem/skradziono mi kluczyk /pilot do start/stop/. Dorobie i co dalej? Dalej jest 3 w obiegu. Da sie zakodowac na nowo stary kluczyk i nowy dorobiony tak by spać spokojnie nawet jak ten stary znalazl sie w niepowołanych rękach?
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Czerwca 2019, 19:59:48 »
Brakujący można usunąć z pamięci. Gdyby się znalazł, zawsze można go dopisać na nowo.

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Czerwca 2019, 20:18:24 »
Darku dzięki. To info bylo mi potrzebne. Teraz pytanie które przez week nie da spokoju bo salony pozamykane:).... jaki może być  koszt dorobienia i jaki koszt kodowania i usunięcia tego zgubionego.
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl