Autor Wątek: Siatka do bagażnika AURISA  (Przeczytany 4401 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aviator

• Gość
Siatka do bagażnika AURISA
« dnia: 11 Lutego 2015, 12:25:15 »
Witajcie,
poradźcie, czy warto coś takiego kupić
http://allegro.pl/siatka-do-bagaznika-toyota-auris-hachback-5d-k144-i4923220124.html
Przydałaby mi się taka siatka, zwłaszcza na zakupy lub inne rzeczy przemieszczające się w bagażniku.
Czy ktoś takiego czegoś używa i czy dobra cena?
Nie patrzyłem w sklepac, marketach tylko na Alledrogo.

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
Odp: Siatka do bagażnika AURISA
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lutego 2015, 12:30:59 »
jeśli tylko masz do czego przymocować - to fajna sprawa - używałem w Mondeo. Nawet nie pamiętam czy w Aurisie są 4 zaczepy...
W Aurisie nie myślałem o tym - do tej pory :) - cena średnia, ja swoją do Mondziaka kupiłem za niecałe 20 zł
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lutego 2015, 12:59:19 »
W auris I jestem pewna minimum 4, ale raczej kojarzę 5, a w Auris II jest też chyba 5 :o
A co do siatki, to ja raczej zawieszam reklamówki na haczykach w bagazniku. Do poprzedniego aurisa kupiłam coś w rodzaju siatki, ale nie uzywałam, bo sie nie chciało :)  Ale może to i dobry patent, bo nawet, jak cos z reklamówki wypadnie, to przynajmniej nie bedzie latać po bagażniku. Ale chyba bardziel poleciłabym Ci zakup maty gumowej na dno bagaznika, w razie jak się rozleje mleko to tygodniami bedzie zmród i nie wymyjesz tego z tapicerki.
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2015, 13:09:16 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

aviator

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lutego 2015, 13:08:13 »
Nika a gdzie sa te haczyki o których piszesz?

mata gumowa ok ale nadal wszystko będzie latać. Mleka nie kupuje, nie wożę bo mleko jest bardzo szkodliwe dla ludzi dorosłych :-)

Czy w Waszych Aurisach też jest dwustopniowa regulacja tylnych siedzeń?
u mnie w pozycji bardziej rozlozonej jest nie wygodnie ale jest mniejsza (szpara między polka a siedzeniami. Jak ustawie bardziej pionowo siedzenia to jest wygodnie, ale (szpara między siedzeniem a polka mnie irytuje....

Aha i czy Wasza polka tylną też tak podskakuje na większym dołku, progu?

I jeszcze pytanie o gasnice i trójkąt. Fabrycznie z salonu Toyoty wyjechalem z gasnica i trójkątem w specjalnych pasach na rzepy. Jak pusty bagażnik to ok, ale jak coś zechce wstawić to muszę odpinac. Jak z tym sobie poradziliscie?
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2015, 13:12:19 wysłana przez aviator »

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lutego 2015, 13:13:01 »
Też mam dwustopniową, to chyba standard, bo w golcu z 2007 tez dało sie regulować. Nigdy nie irytowała mnie szpara, bo siedzę z przodu :) Półkę z tyłu też mozna regulować w dwóch pozycjach, powinien byc obrazek pod półką, ale nie wiem, czy to zniweluje szparę bo nie zwracałam na to uwagi. Nie zaobserwowałam tez, czy podskakuje, ale nie słyszę nic podejrzanego z tyłu.
Haczyków możesz nie mieć, nie miałam ich w Aurisie I. W II sa dwa takie haczyki, wyglądaja jak wieszaczek na ręcznik na ściankach na obydwu bokach bagażnika po jednym. 
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2015, 13:15:53 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lutego 2015, 19:46:46 »
Sprawdziłam bagażnik. Mam jednak 4 zaczepy, pozajaczkowało mi się, bo dwa są po bokach i dwa na ściance, na której klapa bagażnika się zamyka.
Żyj i daj żyć innym.

aviator

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Lutego 2015, 19:59:39 »
Drodzy,
czy Wam też jest niewygodnie korzystać z podłokietnika? Cieszyłem się, że będe go miał, a jest po prostu za krótki ;(

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Lutego 2015, 20:09:14 »
Nie wiem czy to dobry temat na rozważanie podłokietnika, ale.... Auris I wybitnie zachęca do prowadzenia 2 rękoma  :-)

Jutro zrobię zdjęcie swojego bagażnikowego patentu

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Lutego 2015, 20:27:04 »
A czy to możliwe, że auto ma 4 koła a 5-te (zapasowe) może być czasami w bagażniku? ;)

gulgulq

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Lutego 2015, 21:57:10 »
Ja u siebie mam jakąś siatkę kupioną w Tesco - śmieszne pieniążki to były a super się przydaje.
Przy czym u mnie siatka jest rozpięta na planie tylnych siedzeń (pionowo) - dwa zaczepu u dołu po bokach i dwa są już w siedzeniach. Wszystkie zakupy tak pakuje i świetnie się trzymają a pozostaje jeszcze dużo wolnego bagażnika.

U mnie zaczepy wyglądają tak:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl