Autor Wątek: AUris Touring Sport rdzewieje na potęgę  (Przeczytany 70476 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: AUris Touring Sport rdzewieje na potęgę
« Odpowiedź #180 dnia: 18 Marca 2019, 10:04:14 »
Jest coś takiego jak lotna rdza... ale ona głównie atakuje progi i boki samochodu...
U kolegi ruda w półtora rocznym Mercedesie klasy B wyskoczyła :) Dał ponad 120.000 i powiedzieli mu że mogą na gwarancji - uwaga... pomalować cały samochód :)

Offline MalczanRz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #181 dnia: 18 Marca 2019, 10:32:56 »
Witam, za wiele na zdjęciach nie widać, jeżeli są to pojedyncze kropki rdzy - to są to metaliczne ślady z klocków hamulcowych i innego syfu z drogi kup środek ADBL Vampir spryskaj, odczekaj  i zmyj, następnie użyj glinki i po sprawie będzie. Miałem to samo, na białym lakierze wszystko widać na innych niekoniecznie. Ogólnie polecam forum kosmetykaaut.pl tam wszystkiego się dowiesz o pielęgnacji lakieru.

Wiesz, auto ma dopiero 2 lata i 2 miesiące, czyli jest jeszcze na gwarancji,  ślady są na całym aucie jakie 85% auta (poza plastikami oczywiście :D) ,czytałem o tej "krwawiącej feldze", to będzie ostateczność tylko pytanie czy ktoś ma podobny przypadek i był z tym na gwarancji

Offline rasz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #182 dnia: 18 Marca 2019, 11:19:09 »
 Podejdź i spróbuj może coś z działasz na gwarancję. Ja jak rok temu kupowalem 4 letniego aurisa (białego) to też był cały w krokach. Prawie większość usunąłem tym sposobem co podałem. Ogólnie lakier jest bardzo miękki i wszystko się do niego klei, taki jego urok. Trzeba bardzo o niego dbać, myć czesto i woskować a będzie ok.

Offline browar320iii

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #183 dnia: 18 Marca 2019, 12:33:12 »
Adbl vampir to srodek do czyszczenia felg z uzywaniem tego do lakieru bym uważał
Lebszy bedzie srodek do usuwania smoły tez z tej firmy albo rr customs bedzie duzo taniej
Potem kup glinke do miekkich lakierów i porządny wosk np fusso soft albo coolinitee

Offline rasz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #184 dnia: 18 Marca 2019, 13:03:34 »
Vampir nic z lakierem nie zrobi tylko nie wolno dopuścić aby zasechł, przecież felgi też są lakierowane. Jeżeli się boi to może spróbować Vampir liquid jest delikatniejszy.

Offline lolek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #185 dnia: 20 Marca 2019, 20:25:19 »
A gdyby tak obkleić te samochody folią? Wtedy nie powinno być chyba problemu z rdzą? A przynajmniej nie w miejscach obklejonych. Nadal pozostaje jednak problem podwozia itp.
No i oczywiście koszt tej usługi.

Offline Le$zek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #186 dnia: 20 Marca 2019, 20:37:30 »
a ja mam pytanie troszke inne odnosnie lakieru , kupiony nowy samochod i chce sobie zrobic powłoke ceramiczna czy jesli zrobie taka powloke a auto jest jeszcze na gwarancji to ja trace ?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #187 dnia: 20 Marca 2019, 21:52:29 »
Czytaj warunki gwarancji - nic nie tracisz

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl