Autor Wątek: Wyposazenie dodatkowe - polecane i nie polecane  (Przeczytany 15024 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bartek72

• Gość
Wyposazenie dodatkowe - polecane i nie polecane
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Marca 2005, 17:22:26 »
Ja mam 1.6 kombi na Bridgeston'each. :anarty

Offline otis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Marca 2005, 19:33:46 »
ja mam 1.6 na michałkach....
a co do czujnika cofania, także jestem nim zainteresowany. tylko ile kosztuje?
"... po jasnej stronie księżyca"

smiodus

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 31 Marca 2005, 19:41:04 »
Cytat: otis

moje 1.4 d4d otrzymałem z bridgestone'ami

a co do czujnika cofania, także jestem nim zainteresowany. tylko ile kosztuje?

moje w warszawa-włochy przy zakupie samochodu kosztowały około 700 pln (nie pamiętam dokładnej kwoty z faktury), polecam tylko warto również zaznaczyć że jakość używania czujników jest wprost proporcjonalna do ich czystości :)

pozdrawiam
Sebastian

Offline YogiBabo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: E18_Prestige_MS
« Odpowiedź #18 dnia: 31 Marca 2005, 22:07:10 »
Cytat: Bartek72
Ja mam 1.6 na Bridgeston'each

Ja tez, tyle, że sedan. Jak zamawiałem auto,  toyki wyposażane były w dunlopy, a odebrałem juz z bridgestonami.
Czyli zabezpieczenie antykradziezowe, jak mniemam. Hmmm, nikt mi tego wogole nie proponowal..

Mnie też. Sam zaproponowałem. Oczywiscie wszystko co dostałem za darmo to była moja inicjatywa i argument, że do auta za 70 kilo zł. należą sięprzynajmniej dywaniki, blokada skrzyni biegów i wspomniane wyżej zabezpieczenie antykradziezowe. W sumie dało to około 1000 zł. Chciałem jeszcze darmowe oznakowanie pojazdu, ale niestety nie udało mi sie i zapłaciłem 70 zł. :D  :D  :)  :)
E18_Prestige_MultidriveS

przewoos

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Kwietnia 2005, 00:01:29 »
Cytat: smiodus

moje 1.4 d4d otrzymałem z bridgestone'ami

U mnie są już Michałki... mam nadzieję, że okażą siędobre..  :athunbsup

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Kwietnia 2005, 07:18:47 »
A czy cos wiecie o nakladkach na pedaly?

A propos - obejrzycie moje piekne alufelgi na mojej jeszcze piekniejszej Corolli:
http://www.forum.toyota.org.pl/viewtopic.php?p=61064

Wojak

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Kwietnia 2005, 14:05:14 »

:lol:  40 cm powiadasz? To troche smiesznie... A ile kosztowaly?
Cytuj (zaznaczone)

O odległości pisałem z pamięci. Nie mogęna razie sprawdzić co siędzieje po minięciu granicy 40 cm (z lewą nogą w gipsie ciężko włączyć sprzęgło).

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Czerwca 2005, 07:16:18 »
A czy ktos z Was moze wie skad moge wziasc spoiler nad tylna klape do mojej E12 Wagon?
Cena oryginalnego, toyotowskiego troche mi sie nie podoba (ponad 800PLN)  :oops:  
Jest jakikolwiek wybor?

Offline otis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 28 Czerwca 2005, 10:42:09 »
A czy ktos z Was moze wie skad moge wziasc spoiler nad tylna klape do mojej E12 Wagon?
Cena oryginalnego, toyotowskiego troche mi sie nie podoba (ponad 800PLN)  :oops:  
Jest jakikolwiek wybor?

poszukaj na stronie http://www.cetus-tuning.pl. ja tam kupiłem do HB lotkę. w ofercie mają  Corolla (sedan) po '02      spoiler (tylko ze światłem Hella) za 130 PLN. niestety brak zdjęcia. towar dobrej jakości polecam
"... po jasnej stronie księżyca"

pankuba

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Czerwca 2005, 11:51:52 »
Cytat: Kroket
Taka wkladka jest praktyczna lecz jej sliskosc powoduje, ze mniejsze przedmioty w bagazniku osiagaja na zakretach II predkosc kosmiczna.

chyba że masz oryginalną Toyotową to ma środek zrobiony z takich glutków gumy (nie przychodzi mi inne określenie do głowy  :lol: ) - anty poślizgowy

Bartek72 - a te belki Toyotowskie to byś kupił tylko ze wzgl. estetycznych czy użytkowych? własbnie sięprzymierzam do kupna (chce na urlop wziąć 3 rowery  8) )

czujnik parkowania - bardzo polecam, jak sprawdziłem u siebie w garażu 0 pokazuje sie przy około 20cm - ktos moze powiedziec że to dużo, ale weźcie jeszcze pod uwagęczas reakcji. Po za tym odkryłem jeszcze jedną BAAARDZO dużą zaletę- pipczy jak jakiś matoł (ew. pies, którego ja np posiadam) pakuje ci siępod samochód jak cofasz (i patrzysz żeby np przodem sie wyrobić, bo tył jeszcze przed sekundą był pusty), bardzo przydatne zwłaszcza jak parkujemy w miejscach ruchliwych

Kroket

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Czerwca 2005, 12:49:35 »
Cytat: pankuba
chyba że masz oryginalną Toyotową to ma środek zrobiony z takich glutków gumy (nie przychodzi mi inne określenie do głowy  :lol: ) - anty poślizgowy

Glutki sa OK. Tyle, ze znana mi oryginalna wkladka do bagaznika takich nie posiada. Czyzby byly wkladki oryginalne i oryginalniejsze :)?

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Czerwca 2005, 12:50:01 »
Pankuba, widze, ze nie czytasz dzialu kupie - sprzedam. Kup belki ode mnie!
  Po swojej poprzedniej (skradzionej) Rolce zostaly mi belki Thule (stalowe, kwadratowe w przekroju).
Kupilem je dlatego, ze wtedy gdy je kupowalem, byly tansze od toyotowskich, a co najwazniejsze, mozna bylo do nich przypiac uchwyty rowerowe, ktore juz mialem.
  Wraz z nastepna Rolka dostalem w spadku belki toyotowskie (aluminiowe, owalne w przekroju), ktore co prawda sa ladniejsze i bardziej aerodynamiczne, ale nie da sie do nich wpiac moich uchwytow rowerowych - sa po prostu szersze w przekroju.
   Masz juz uchwyty rowerowe? Moze to Ci wyznaczy jakich belek potrzebujesz.
Ja chce sprzedac te aluminiowe toyotowskie. W baaardzo dobrej cenie (dla czlonkow klubu)  :wink:

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Czerwca 2005, 12:59:26 »
Cytuj (zaznaczone)
Glutki sa OK. Tyle, ze znana mi oryginalna wkladka do bagaznika takich nie posiada. Czyzby byly wkladki oryginalne i oryginalniejsze ?

To tak jak z gumowymi dywanikami. Obydwa typy sa sprzedawane w ASO, ale jedne maja logo Toyoty, a drugie nie. Dla mnie te bez logo sa duzo lepsze.
 Wykladzina bagaznika z logo Toyoty (mialem w poprzedniej Rolce) jest ladniejsza (estetyczniejsza) i drozsza, ale ta bez logo (mam w nastepnej)  jest chyba praktyczniejsza (przez te "gluty") i na pewno tansza.

jaxa

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Czerwca 2005, 13:11:41 »
Ja kilka dni temu odebrałem z salonu Sedana 1,6 SOL
Oprócz standardu (a była w tym min. świetna wykładzina gumowa do bagażnika z wkładką antypoślizgową) domówiłem:
- specjalne nakrętki do alufelg
- dodatkowe osłony gumowe na zderzaki
- czujnik cofania z wyświetlaczem - fajna sprawa
- autoalarm Challenger Logic sprzężony z centralnym zamkiem i sterowany z kluczyka wraz z dodatkowym ukrytym wyłącznikiem
- elektromechaniczną blokadęskrzyni biegów Interblok - bardzo dobra sprawa, samo sięuzbraja, nie trzeba manewrować bolcem jak w blokadzie typu TytanLock i nosić dodatkowego klucza
To wszystko powoduje, że nie mozna wejść do samochodu, włożyć kluczyk w stacyjkęi odjechać.
Natomiast TOYOTA nie popisała sięz gasnicą. Leżała luzem z rzepami w bagażniku. Obiecali sprowadzic porzadny uchwyt i zamocowac.

Bartek72

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Czerwca 2005, 14:48:28 »
:lol:    :lol:    :lol:  
Cytuj (zaznaczone)
- autoalarm Challenger Logic sprze˛zÿony z centralnym zamkiem i sterowany z kluczyka wraz z dodatkowym ukrytym wy?a˛cznikiem
- elektromechaniczna˛ blokade˛ skrzyni biegów Interblok - bardzo dobra sprawa, samo sie˛ uzbraja, nie trzeba manewrowac´ bolcem jak w blokadzie typu TytanLock i nosic´ dodatkowego klucza
To wszystko powoduje, zÿe nie mozna wejs´c´ do samochodu, w?ozÿyc´ kluczyk w stacyjke˛ i odjechac´.

Tak Ci sie przynajmniej zdaje...
Ciesz sie swoja Rolka jak najdluzej!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl