Autor Wątek: Wyposazenie dodatkowe - polecane i nie polecane  (Przeczytany 15019 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Madzia83

• Gość
Wyposazenie dodatkowe - polecane i nie polecane
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Czerwca 2005, 14:54:02 »
Osobiście polecam "półkę" (w sumie nie wiem jak to sięfachowo nazywa) na kasety. Fajna sprawa - kasety nie trzeszczą i nie przesuwają się. Są zawsze pod ręką, przytrzymane. Nie wiem gdzie to kupić - może w jakimś sklepie z rzeczami do tuningu?? Kiedyś było na Allegro.W każdym razie ja to miałam od razu z autem. Pasuje napewno do E9 LB i Sedan. Wygląda tak:

KLIK , KLIK

[Kuba]

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Czerwca 2005, 14:59:38 »
Cytat: Madzia83
Osobiście polecam "półkę" (w sumie nie wiem jak to sięfachowo nazywa) na kasety. Fajna sprawa - kasety nie trzeszczą i nie przesuwają się. Są zawsze pod ręką, przytrzymane.

A najlepiej kupic przenosny odtwarzacz cd/mp3 i transmiter fm :)
np.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55515486

Nagrywasz 2-3 plyty z mp3, odtwarzacz razem z transmiterem i 2 opakowania na dc wrzucasz do schowka i slychasz muzy do oporu na radiu samochodowym pozbawionym odwarzacza cd :) Polka Ci niepotrzebna ;)
I bac sie nie musisz ze Ci ktos radio buchnie, bo kto by bral jakiegos kaseciaka? ;)

Wojak

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Czerwca 2005, 21:34:39 »
Cytat: jaxa
- elektromechaniczną blokadęskrzyni biegów Interblok - bardzo dobra sprawa, samo sięuzbraja, nie trzeba manewrować bolcem jak w blokadzie typu TytanLock i nosić dodatkowego klucza
To wszystko powoduje, że nie mozna wejść do samochodu, włożyć kluczyk w stacyjkęi odjechać.

Dotyczy to również złodzieja - wciska sprzęgło i po blokadzie.

ToyMan

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Czerwca 2005, 08:15:48 »
Cytat: Wojak
Cytat: jaxa
- elektromechaniczną blokadęskrzyni biegów Interblok - bardzo dobra sprawa, samo sięuzbraja, nie trzeba manewrować bolcem jak w blokadzie typu TytanLock i nosić dodatkowego klucza
To wszystko powoduje, że nie mozna wejść do samochodu, włożyć kluczyk w stacyjkęi odjechać.

Dotyczy to również złodzieja - wciska sprzęgło i po blokadzie.

To że na zawodowców nie ma spsobu to wiadomo.
Zawsze można podjechać dźwigiem i wywieźć samochód.
Blokada daje jednak w pewien sposób zabezpieczenie przed okazyjnymi złodziejami.
To że wciśnie sprzęgło nie znaczy że może zmienić bieg. Co najwyżej trzymając cały czas wciśniete sprzęgło może być holowany. Ale to już chyba zawodowcy o których była mowa na początku.

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Czerwca 2005, 08:42:38 »
Cytat: Kroket
No wlasnie, zauwazylem, ze 1.4 dostaja micheliny a 1.6 dunlopy. Ktos ma 1.4 na dunlopach albo 1.6 na michelinach ?

1.6 Michasie Energy
Głowix

Offline glowix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 29 Czerwca 2005, 08:46:24 »
Standardowa Luna plus:
 - alarm
 - czujniki parkowania tył

W planach:
 - alu Dezent F 16", 205/50/16
 - automatyczny włącznik świateł (jako moduł dodatkowy alarmu)
Głowix

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 29 Czerwca 2005, 13:48:22 »
Małe pytanko :wink:  Mam w planach jesienno zimowych nabycie używanej E-12 z pirzełomu 2001-2002 ich ceny narazie wachają sięw granicach 30tyś. Oglądałem już kilkanaście egzemplarzy i w ani jednej nie było klimy  :shock:  Czy w tamtych latach był to jakiś wielki rarytas :?:  :?: Aha i wszystkie były 5d a mnie interesuje bardziej 3d

pankuba

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Czerwca 2005, 15:22:19 »
Czyli nie widziałeś żadnej w wersji Sol   :wink:  (tam jest klima automatyczna w standardzie)

To szukaj wersji z dodaykowym słówkiem - Polaris - czyli np. Terra Polaris tam była klima w promocji (2,5k a nie 5k) był jeszcze jakiś zupełny "golas" ale nie pamiętam jak sie nazywał (czyzby base   :lol:    :?:  )

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl