Autor Wątek: [E11] Zapaliła się kontrolka ABS - co można sprawdzić ?  (Przeczytany 7522 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jakubwedrowycz

• Gość
Witam wszystkich,
Pojawił sie problem z moją Corolką ("okularnik").
Zapaliła siękontrolka ABS.
Co mogęsprawdzić samodzielnie (i jak) zanim zapłacęza podłączenie do komputetra 60 zł ?

Pozdrawiam,
TS, Lublin
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2008, 14:55:42 wysłana przez Janmor »

lifeson

• Gość
poziom plynu hamulcowego.
pzdr!

vito

• Gość
mozesz sprawdzic czujniki przy kołach [jeden z nich moze byc zanieczysz.] spotkałem sie z tym w ASO chcieli wymieniac czujnik wystarczyło oczyscic ale na poczatek dla wiadomosci pewnie warto podłaczyc pod komputer.daj znac co wyszło

p_flori

• Gość
A czy działa abs? próbowałeś?
prawdopodobnie czujnik
a klocki dobre, może wytarte do granic

tco_tm

• Gość
W jednym z pierwszych watkow opisalem jak sprawdzic kody DTC bez uzycia komputera diagnostycznego.

DAMIANO

• Gość
Miałem ten sam problem-do dzisiaj.Sprawdziłem wszystko-płyn.klocki,czujniki.Rozwiązanie okazało siębanalne...W kabinie toyotki wyciągłem i włożyłem z powrotem wszystkie bezpieczniki,nie przeglądałem który odpowiada za ABS.Prawdopodobnie któryś był ,,zaśniedziały"-problem niby banalny,a,rozwiązanie cieszy.ABS ponownie działa,a kontrolka gaśnie po 3 sekundach....Przedtem ABS nie działał

DAMIANO

• Gość
To jednak nie były bezpieczniki,prawdopodobnie siadł któryś czujnik-a,już sięcieszyłem.Wczoraj zapaliłem samochód i znowu kontrolka ABS nie zgasła,ale jadąc po kilku kilometrach zgasła i z powrotem wszystko zaczęło działać.Muszęwyczyścić czujnik,bo zauważyłem,że od strony kierowcy przy kole jest zanieczyszczony błotem-oczyszczę,,prysnę"WD i powinno być dobrze-przynajmniej mam taką nadzieję.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl