Autor Wątek: [IVgen] Facelifting - pytanie.  (Przeczytany 1885 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milek

• Toyot Leżący
  • *
[IVgen] Facelifting - pytanie.
« dnia: 17 Marca 2015, 21:02:40 »
Witam. Na forum jest wielkie zamieszanie, wiec w sumie juz nie wiedziałem gdzie pisać. Jestem posiadaczem poliftowej wersji Camry z 2000roku. Wiecie może czy poza częściami zewnętrznymi auto różni sie czymś od poprzednika? Mam tez pytanie. Jak wiemy, idzie tu radio 2din. Mam w swoim aucie radio 1din i zostaje dziura. Nie moge znaleźć maskownicy ani pułki. Czy macie kogoś kto posiada takie części jak podłokietnik cały? Jeszcze jedno pytanie, zepsuł mi sie pływak w baku. Czy każdy mechanik może sie podjąć naprawy?
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2015, 21:15:30 wysłana przez marcinm »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Toyota po lifcie 2000r
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Marca 2015, 21:14:16 »
Pokaż, gdzie to zamieszanie, bo jakoś w ogóle ciężko tu ruch odnotować, a co dopiero zamieszanie... Dział wybrałeś dobry, poprawiłem Ci jedynie temat.

Od poprzednika, czyli IVgen przed liftem czy od IIIgen ?

Między przed- a poliftem dużych różnic mechanicznych nie ma, głównie są to okołosilnikowe drobiazgi i przednie hamulce (tu historia zatoczyła koło i po lifcie mamy takie same hamulce jak w poliftowych IIIgen).

Do 1DIN możesz dokupić półkę, maskownicę albo zamykany schowek - wystarczy poszukać po ogłoszeniach albo wybrać się do ASO.

Podłokietnik nowy kosztuje plik banknotów, a podaż używanych jest nikła.

Pływak się zepsuł ? Ciężko uwierzyć. Wymienić potrafi każdy, nawet niekoniecznie mechanik.
3VZ.pl

Offline Milek

• Toyot Leżący
  • *
Odp: [IVgen] Facelifting - pytanie.
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marca 2015, 21:30:38 »
Spoko z ta Polka, ale serio wymiary średnio sie zgadzają. Duzo tego jest na aukcjach, ale niestety wymiary sie nie zgadzają :) I nie mowie o wymianie pływaka tylko o jego naprawie. Dzięki za odpowiedz :)

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marca 2015, 21:34:09 »
W pływaku nie ma za bardzo czego naprawiać.
Czasami potrafi się zawiesić.

Offline Milek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marca 2015, 21:38:32 »
Sprawdzałem, nie zawiesił sie. Podnosiłem i opuszczałem. Ciagle wskazuje jakies 75% paliwa. Na szczęścia działa tylko czujnik kontrolki, pokazuje kiedy paliwa jest naprawdę mało :)

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2015, 21:55:23 »
Potencjometr się rozsypał i raczej nic z tym już nie zrobisz.Trzeba wymienić pływak.

Offline Milek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Marca 2015, 22:03:06 »
Rozumiem. Mam jeszcze takie pytanie małe ;p Auto było użytkowane przez tatę przez długi okres, a on wymienia czy naprawia cos dopiero kiedy sie zepsuje. Otóż, jak wiemy płyn w skrzyni biegów sie wymienia czego niestety on nie robił. Pierdyknal mi konwerter i wycieka małymi ilościami olej z niego. Teraz pytanie, koszt naprawy jak powiedział mechanik to jakies 1000-1200zl. Opłaci mi sie go wymienić czy naprawić? :)

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Marca 2015, 22:14:58 »
Z konwertera nie cieknie. Wyciek masz zapewne z uszczelniacza wału.

Offline Milek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Marca 2015, 22:18:43 »
Dobrze. Wiec ponawiam pytanie ;p Na czym wyjdę lepiej?

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Marca 2015, 22:23:31 »
Nie do końca rozumiem pytanie.....
Wymiana uszczelniacza, to koszt wyjęcia skrzyni (zależy od warsztatu) i samego uszczelniacza, tego dostaniesz w ASO lub poszukaj zamiennika.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl