Autor Wątek: NAVI P 9002 NIE DZIAŁA  (Przeczytany 6030 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mchał

• Toyot Leżący
  • *
NAVI P 9002 NIE DZIAŁA
« dnia: 22 Marca 2015, 11:48:13 »
WITAM
PACJET COROLLA VERSO  D4D 116 KM 2005 R NAVI P 9002

JAK ZAKUPIŁEM SWOJĄ COROLKĘ NA WYŚWIETLACZU POJAWIAŁY SIĘ ZAKŁÓCENIA (PASKI)
KAMERY DZIAŁAŁY, NAVI- WYŚWIETLAŁA SIĘ TYLKO ZIELONA STRONA Z WYBOREM JĘZYKA, RADIA NIE BYŁO. OBECNIE WSZYSTKO PADŁO, CZARNY EKRAN, POZA TYM OD POCZĄTKU NIE DZIAŁAŁ ŻADEN PRZYCISK!
CZY MÓGŁBY KTOŚ MI POMÓC
JAKIE MOGĄ BYĆ PRZYCZYNY,
CZY MOŻE ZA SŁABY AKUMULATOR?
CZY GDZIEŚ COŚ NIE ŁĄCZY?
PROSZĘ O SUGESTIE
 WIEM ŻE TO PRZEZ NETA NIE BĘDZIE ŁATWE, ALE MOŻE KTOŚ MIAŁ TAKI SAM , BĄDŹ PODOBNY PROBLEM. JESTEM Z LUBELSKIEGO WIĘC MOŻE KTOŚ POLECI DOBREGO SPECA W TEJ DZIEDZINIE.

POZDRAWIAM I Z GÓRY DZIĘKUJĘ MICHAŁ   

Offline mchał

• Toyot Leżący
  • *
Odp: NAVI P 9002 NIE DZIAŁA
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Marca 2015, 11:57:46 »
OCZYWIŚCIE CHODZI O B A NIE P

PRZEPRASZAM

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marca 2015, 16:30:36 »
Przy braku zasilania radio/nawigacja kasuje się wewnętrzne oprogramowanie i po załączeniu (podłączeniu) zasilania wyświetla się prośba o włożenie płyty startowej, z której wgrywany jest wewnętrzny program, bez którego radio/navi nie uruchomi się (radio też nie działa). Jeśli jej nie ma i ekran jest czarny to znaczy że coś jest nie tak z radiem/nawigacją.
« Ostatnia zmiana: 22 Marca 2015, 16:33:20 wysłana przez Nimrod-PW »

Offline mchał

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Marca 2015, 18:04:38 »
  Nimrod   Dziękuję za zainteresowanie moim problemem.

Być może aku był zmieniany, i pamięć wewnętrzna się skasowała.  Ale co z kamerami które działały (co prawda z paskami poprzecznymi, ale działały)
.Handlarz powiedział mi że przyczyną takiej sytuacji jest słaby aku. Nie chcę inwestować w nowy aku skoro ten pali ok.

Jeszcze jedno, dzisiaj  w trakcie rozruchu auta, z czarnego ekranu zrobił się szary i tak na zmianę. I kolejne nasuwające się pytania.
Czy posiada ktoś taką płytę, aby uruchomić kombajn i czy ta płyta sprawi że i radio zadziała i wyświetli się obraz z kamer???
Czy wejcie CD na płytę jest pod wyświetlaczem? jeśli tak to jak do niej dotrzeć? przycis open nie działa
Czy słabnące funkcje wyświetlania obrazu kamer może powodować zbyt słaby aku???
Czy ktoś może poliecić mi fachowca w okolicach Lubartowa, Lublina, Białej Podl, który pomoże mi to zrobić???

I jeszcze jedno pyt z innej beczki :
Gdzie znajduje się egr ? może jakaś fotka
Dziękuję za odpowieć i przepraszam za chaotyczne przedstawienie mojej sprawy :-)

Offline jacek_gdynia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2015, 18:49:58 »
Nie sądzę aby słaby akumulator był przyczyną takiego zachowania skoro przy włączonym silniku się nic nie zmienia a zasilanie raczej już podaje alternator...
Wina leży po stronie samej navi a raczej jej ekranu skoro już prędzej zaczęły pojawiać się paski... ale to tak na odległość  :-)
W razie co mam dostęp do świetnych zamienników i to w dodatku odblokowanych pasujących bez żadnych przeróbek wraz ze sterowaniem z kierownicy i możliwością podpięcia np. ODB, kamer, czy rejestratorów. Co daje odblokowanie... cóż masę korzyści jest na Windowsie a co za tym idzie czyta każdą mapę i to wszystko z karty sd, już nie będę wspominał o takich drobiazgach jak możliwość sparowania telefonu i oglądania ekranu jego na radiu, słuchania teledysków czy oglądania telewizji bądź filmów z pen-drive bez konieczności zaciągnięcia ręcznego  :-)
Osobiście nimi nie handluję i nie będę dalej rozpisywał się o zaletach bo nie oto tu chodzi, w razie co pisz dam namiar na handlarza. Oczywiście gwarancja, pilot itp.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Marca 2015, 19:13:28 »
Widziałem sprzęt Jacka na live i potwierdzam! Petarda!

Offline mchał

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Marca 2015, 19:28:19 »
Dzięki Panowie!
Spróbuję pomęczyć się z tym fantem, jeśli nie dam rady, zgłoszę się po te namiary :-)
Wpadł mi jeszcze taki pomysł do głowy, by przy zmianie mieszka zmiany biegów psiknąć w kostki kontaktem 60. Bo może po zimie, zawilgocony.
Pozdrawiam

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Marca 2015, 22:34:33 »
Na Twoim miejscu spróbował bym najpierw sprawdzić czy wszystkie wtyczki od strony samego radia/navigacji są dobrze wpięte, być może ktoś tam wcześniej dłubał i nie dokładnie powciskał wtyczki. Po drugie sprawdź także podłączenie wtyczek od systemu nawigacji i kamer do sterownika pod siedzeniem kierowcy (słabe dojście).
No i jeszcze jak masz możliwość pojawić się w okolicach Radomia to mam taką płytkę startową do tej nawigacji, ale najpierw musi pojawić się na wyświetlaczu napis z prośbą o jej włożenie.
« Ostatnia zmiana: 22 Marca 2015, 22:41:15 wysłana przez Nimrod-PW »

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Marca 2015, 22:51:43 »
jacek_gdynia może pochwalisz się swoim zestawem multimedialnym na forum (kilka zdjęć i jakiś opis), z chęcią poczytam i obejrzę. Może i mnie za inspiruje do jakiś zmian.

Offline mchał

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Marca 2015, 22:54:03 »
Dzięki, jutro zajrzę  pod siedzenie i dam znać czy coś się zadziało. Może to głupie pyt. :o ale gdzie jest wejście CD na płytkę ???
Czy pod wyświetlaczem?

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Marca 2015, 22:58:15 »
Tak po wciśnięciu przycisku open ekran się odchyla do dołu odsłaniając panel z wejściem na płyty audio (górna szczelina) i płyty dvd_navi ( dolna szczelina).

Offline mchał

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Marca 2015, 23:19:29 »
 :-( Kurde u mnie żaden przycisk nie działał od początku.
Jak będę miał chwilę to jutro zajrzę. Dziękuję

Offline mchał

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Marca 2015, 11:03:38 »
Witam, zajrzałem no i nic :thumbdown:
Tracę cierpliwość do tego sprzętu. A może żeby się nie denerwować wkleję na ekran ładny widoczek z górami czy morzem i będę patrzył ze spokojem. :song:

Offline Nimrod-PW

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Marca 2015, 22:51:38 »
Jeszcze raz powtarzam wyciągnij radio/nawigację i sprawdź podłączenie wtyczek. Jeśli nie zapala się nawet podświetlenie klawiszy to ewidentnie coś z zasilaniem.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Marca 2015, 22:59:30 »
Może bezpiecznik się spalił.Możliwe, że któryś na płytce.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl