Autor Wątek: Spalanie Auris 1.6  (Przeczytany 2510 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline magda89

• Toyot Leżący
  • *
Spalanie Auris 1.6
« dnia: 02 Kwietnia 2015, 19:12:57 »
Moja siostra planuje zakup Aurisa II 1.6 Valvematic. Jak każdy przed zakupem nowego samochodu przestudiowała wszystrkie fora, strony motoryzacyjne i przyszła do mnie pytaniem. Jest taka strona autocentrum i tam są raporty spalania poszczególnych samochodów które zamieszczaja użytkownicy.Według owych raportów Auris I 1.6 Valvematic po lifcie (jaki ja posiadam) spala średnio w cyklu mieszanym ok. 6,9l/100km, (czyli ok. 0,5l-0.6l mniej niż moje rzeczywiste spalanie, nie wartości z komputera), ale użytkownikom Aurisa II z tym silnikiem spala według nich średnio 8l/100km. Czy jest jakaś obiektywna przyczyna dla której Auris II pali więcej, czy po prostu A II zachęca do dynamiczniejszej jazdy i stąd ta róznica. Co na to użytkownicy Aurisa II, proszę o ich wypowiedzi i pozdrawiam. 
Toyota Auris 1.6 2010
Prosimy zachować spokój aż do ogłoszenia paniki

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Spalanie Auris 1.6
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Kwietnia 2015, 19:18:11 »
Zerknij na ten temat: http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,35736.msg516253.html#new
Tam już trochę zaczęliśmy obgadywać spalanie aurisów  :-)

Mnie mój AII bardzo zachęca do dynamicznej jazdy, a że robię tylko 20 kkm rocznie, to litr w tę czy wewtę nie ma wielkiego znaczenia dla mnie
Żyj i daj żyć innym.

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Kwietnia 2015, 20:50:36 »
Auris 2 powinien mniej palić - lepsza aerodynamika niższy i bodaj lżejszy, ale lepiej wyciszony to może wszyscy depczą gaz  :song:

volti

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Kwietnia 2015, 21:22:55 »
Mnie mój AII bardzo zachęca do dynamicznej jazdy, a że robię tylko 20 kkm rocznie, to litr w tę czy wewtę nie ma wielkiego znaczenia dla mnie
Litr spalania więcej na 20kkm rocznie to 1k zł  :grin: jeśli taka kwota różnicy Ci nie robi to szacun. Może i ten tysiak jest rozłożony na przestrzeni roku ale to nadal tysiąc polskich papierów.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl