Autor Wątek: Koło Zapasowe  (Przeczytany 22316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
Odp: Koło Zapasowe
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Czerwca 2017, 16:08:08 »
Hmm... To wersja opona i felga wychodzi 150 - 200 zł taniej...

Offline 23wesdxc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 06 Czerwca 2017, 18:15:13 »
Ja tez kupiłem w aso i te w okolicy 700zl jest za komplet z podnośnikiem, kołem , kluczem, śruba , wypełnienie, podkładki pod koło

Offline m.i.p.s.

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Czerwca 2017, 07:05:15 »
Jak się ma pojedyncze dno, to pełne koło wystaje z wnęki. Co ciekawe śruba do pełnego koła jest z 5x droższa niż do dojazdówki :) powiem więcej - jak się nie kupi podkładek pod zapas, to nie da się dokręcić śruby, bo się gwint kończy. Nie sądzę aby przypadkiem brakowało 2mm na kilkucm gwincie :)

Offline maar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Stycznia 2018, 11:25:31 »
Ja w swojej Aurisce (1,6 Kombi Comfort 2015) mam dwa komplety kół. Zimowe na feldze stalowej 16", a letnie na feldze aluminiowej 17".
Do tej pory jeżdżę z zestawem naprawczym, ale chcę dokupić sobie dojazdówkę. Myślę o 17".
Czy to dobry wybór (chodzi mi o rozmiar)? Czy dojazdówki do modelu przed liftingiem (do 2012 roku) różnią się od tych do aut po liftingu?

Offline Stefanek67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 22 Stycznia 2018, 14:47:34 »
Osobiście w moim złomie jak kupowałem 2017, nie miałem koła zapasowego , ale mam komplet kół zimowych i letnich . Więc jak jest lato to wożę koło z zimówka ( na dojazd wystarczy ) z kompletem śrub i w zimie odwrotnie  i po kłopocie , po co kupować następne koło !. Trzeba jedynie pamiętać o śrubach , kluczu no i jakims lewarku !.

Offline maar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 21 Kwietnia 2018, 22:41:13 »
Stefanek67, na zapasie wozisz koło z drugiego zestawu. Rozumiem, że oba zestawy mają czujniki ciśnienia. Czy ten czujnik z zapasówki, nie "gryzie się" z czterema czujnikami z kół na których aktualnie jeździsz?
Ja dzisiaj na zapasówkę wrzuciłem koło zimowe. Koła letnie dopompowałem do odpowiedniego ciśnienia i jak to robiłem zwykle, po zapaleniu się kontrolki ciśnienia, chciałem "skasować" kontrolkę. Nietety, nie mogę tego zrobić. I teraz nie wiem, czy coś robię źle. Czy walnął któryś czujnik z kół letnich. A może to czujnik z zapasówki wprowadza jakieś zamieszanie w komputerze?

Offline Akwarysta6

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Kwietnia 2018, 18:44:34 »
Ja mam na przykład dwa komplety kół. 15" z zimówkami i 16" z letnimi. Na zapas wożę zimówkę na 15. W zimówkach nie mam czujników, więc nie ma problemu z ich programowaniem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl