Autor Wątek: Chce Kupić toyote auris  (Przeczytany 37463 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cacek

• Toyot Leżący
  • *
Chce Kupić toyote auris
« dnia: 08 Kwietnia 2015, 12:31:56 »
Witam wszystkich jestem tu nowy wiec przepraszam jak dodałem ogłoszenie nie tu gdzie potrzeba.
Moje pytanie brzmi co sądzicie o aurisie z 2.0 d4d 126km przebieg do 150000 tys. Mam zamiar kupić takie auto i chce zapoznać wiedzy znawców dziękuje pozdrawiam

Offline Jax

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Aveo 1.2 2010r.
Odp: Chce Kupić toyote auris
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Kwietnia 2015, 12:49:41 »
Poczytaj opinie użytkowników na www.autocentrum.pl

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Kwietnia 2015, 12:51:46 »
No nie wiem. Poczytaj trochę forum i może jakieś konkretne pytania zadaj. Jest tu mini skarbnica wiedzy. Bo tak, to co ja mogę napisać. Auris to super auto, polecam. :) Jak każdą Toyotę. :)

Offline Cacek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Kwietnia 2015, 13:00:25 »
Na co zwrucic szczególna uwagę przy zakupie auta z 2008r? Dopiero chce kupić to auto i chce znać wasze opinie jako ze znacie auta toyoty.

Offline waldusrelax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 08 Kwietnia 2015, 15:26:58 »
To zalezy ile chcesz przeznaczyć gotowki. Najlepiej szukaj wersji prestige. Ma ksenony, czujnik deszczu, zmierzchu, tempomat, klimatronik, pelna elektryke. Z tym ze ta wersja kosztuje ok 5 tys wiecej niz wersje podstawowe. I dlaczego diesel? Benzyny toyoty sa na lancuszku i praktycznie bezawaryjne. Spokoj na dlugie lata

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Kwietnia 2015, 16:03:22 »
Też myślę że warto abyś rozważył zakup benzyny,
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline waldusrelax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Kwietnia 2015, 16:30:37 »
Benzyna lepsza. Co z tego ze diesel spali mniej ale jak niedajboze sie cos zepsuje to placz i plac. Np w dieslu walnie dwumas - 2500 zl, walna wtryski - 2000 zl, walnie pompa od commonrail to ok 3500 zl. Natomiast benzyna generuje mniejsze koszty np. walnie swieca - 30 zl, zepsuje sie pompka paliwa - kupujesz nowa za 200 zl i jedziesz dalej. Jak nie bedziesz robil rocznie wiecej niz 12 tys km to rozgladaj sie za benzyna

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Kwietnia 2015, 17:00:26 »
Walnie dwumas... Część jak każda inna, trzeba się liczyć z tym, że się kiedyś zużyje - niektórzy wydają się być w razie ' W ' mocno tym faktem zaskoczeni ;) zgoda, że używany turbo diesel może być skarbonką - MOŻE bo jeśli ktoś użytkował i serwisował jak Bóg przykazał to czego tu się bać? Oczywiście jeśli rzeczony dwumas przy przelocie 150kkm robiony nie był to trzeba się liczyć z tym, że raczej prędzej niż później przyjdzie go nam wymienić.
Napisz czy auto głównie użytkujesz w mieście czy w trasie i jakiego rzędu robisz roczne przeloty.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

volti

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Kwietnia 2015, 17:30:05 »
Benzyny toyoty sa na lancuszku i praktycznie bezawaryjne. Spokoj na dlugie lata
Diesle Toyoty także są na łańcuszku i mają hydrauliczną regulację luzu zaworowego i nie trzeba tego regulować co 90 tys km jak w benzynie.
Jeśli chodzi o oszczędności paliwa to np. w moim przypadku przy przebiegach 25 tys km rocznie zaoszczędziłbym prawie 4 tys zł jeżdżąc ropniakiem. Czyli to więcej niż kosztuje dwumas (2500 zł) czy wtryski (2000zł) i inne pierdoły o których tutaj piszecie. Małe prawdopodobieństwo że ropniak będzie się psuł za 4k zł rocznie.

Offline waldusrelax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Kwietnia 2015, 17:48:22 »
1.6 dual vvt-i tez ma samoregulatory tylko 1.4 vvt-i nie ma

volti

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Kwietnia 2015, 18:12:33 »
Zgadza się mój błąd. Jeszcze 1,4 d4d nie ma samoregulujących się.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Kwietnia 2015, 19:50:00 »
lubie czytać takie info o moim Valve :-).
ją ciężko się przekonywałem na benzynę. Teraz nie żałuję. Jestem po trasie 1000km. To zbieranie się na autostradach jest piękne. Jazda przy 170km/h to przyjemność.

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Kwietnia 2015, 20:00:12 »
Jazda przy 170km/h to przyjemność

Ale chyba nie samochodem klasy Toyota Auris  ?  :laugh:

Z którego roku masz Aurisa ?
Bo w opisie avatara masz VVt-i.
A to trochę "starsza" technologia niż Valvematic.
« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2015, 20:04:57 wysłana przez tomery »

Offline waldusrelax

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Kwietnia 2015, 20:01:22 »
Tez jezdze benzyna 1.6 dual vvt-i 124 kM z 2008 roku i jestem mega zadowolony. Pewnie ze nie ma przyspieszenia tak jak diesel od 1800 obr/min ale zolwiem tez nie jest. Zbiera sie dość zwawo i nie robi problemu przy wyprzedzaniu.Raz pokusilem się i zakrecilem moja auriske powyzej 5000 obr/min i mowie wam powinniscie sprobowac. Dostaje takiego przyplywu mocy ze chyba diesel nie ma szans. No i wiadomo ze silnik benzynowy jest tak skonstruowany ze wlasciwie nie ma co się tam popsuc. Wedlug mnie to kupic benzyne, lac dobre paliwo i nie pakowac gazu to toyotka odwdzieczy sie bezawaryjnoscia

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 08 Kwietnia 2015, 20:09:52 »
Jazda przy 170km/h to przyjemność
Ale chyba nie samochodem klasy Toyota Auris  ?  :laugh:
Z którego roku masz Aurisa ? Bo w opisie avatara masz VVt-i. A to trochę "starsza" technologia niż Valvematic.
VVT-i to mój błąd - juz go zmieniam. Mam Aurisa 2011.
Dlaczego uwazasz ze przy 170km/h jazda nie moze byc przyjemna? Ja byłem i jestem zachwycony tym jak się to auto prowadzi i jak się zbiera

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl