Autor Wątek: Moc seryjnego radia CV 04-09 - wymiana radia na DIN2?  (Przeczytany 4846 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomideri

• Toyot Leżący
  • *
Moc seryjnego radia CV 04-09 - wymiana radia na DIN2?
« dnia: 08 Kwietnia 2015, 22:54:35 »
Witam.
Mam pytanie, jaką mocą dysponuje fabryczne radio (zdaje się że W58810) w Corolli Verso z 2004r?
Chciałbym poprawić chociaż trochę jakość dźwięku w aucie, tym bardziej, że jeden głośnik "charczy"... Zastanawiam się, czy wymiana głośników na lepsze cokolwiek zmieni? Naczytałem się o wygłuszeniu drzwi. Ale czy z seryjnym radiem w ogóle jest sens coś zaczynać?
Z drugiej strony to seryjne ładnie wygląda na kokpicie i szkoda psuć ten efekt.
Znalazłem w necie coś takiego:
http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-usb-toyota-corolla-verso-04-09-i5178866786.html
Czy ktoś z Was montował to cudo? Faktycznie pasuje i działa tak jak sprzedawca zachwala?
Pozdrawiam!

Offline jacek_gdynia

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Moc seryjnego radia CV 04-09 - wymiana radia na DIN2?
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwietnia 2015, 21:53:36 »
Szczerze odradzam. Mialem juz prawie kupione nie to samo ale bardzo podobne. Sprawa ma sie tak... ta ramka z radiem 2din naprawde slabo wyglada mialem juz kupiona ale radio chcialem kupic od innego handlarza ktory od razu mi odradzal. Jak spasowalismy w aucie te ramke stwierdzilem ze bede probowal ja zwrocic na allegro co zreszta na szczescie sie udalo a od niego kupilem pozadne radio z ramka o oryginalnych rozmiarach co fabryczne. Mam je od paru miesięcy i jestem mega zadowolony. Bardzo dobre parametry i mozliwosc podlaczenia wszystkiego co jest mozliwe w aucie wlacznie z ODB !

Cena na pewno wyzsza ale idzie sie dogadac... mysle ze plus jakies 200zł i ok. 150zł za oryginalna ramke na aukcjach.

Strona to www.euro-navi.pl

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Kwietnia 2015, 09:20:19 »
20 wat na kanał w RMS
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline hugo326

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Lipca 2015, 19:52:31 »
witam
podepnę się pod temat.
też chciałbym wymienić seryjne radio na jakieś inne ,ale szukam jakieś radyjko na androidzie a w serwisie polecał mi tylko marki blaupunkt w cenie 3500pln a to zdecydowanie za dużo. 
może ktoś poleci coś w miarę dobrego i przystępnej cenie.

FuThe

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Lipca 2015, 09:47:29 »
Jestem na etapie poszukiwań 2din'owego radia do Corolli Verso - szukam w chinach. Jeśli chodzi o 2din, to w Verso z oryginalną ramka po TNS'ach radio musi mieć wymiary 200x100mm. Zwykłe 2din ma jakieś 180x100mm, więc wtedy potrzebna jest ta brzydka ramka - nie polecam.

Dogaduję cenę z chińczykami (skubani niewiele chcą negocjować), ale jestem już na etapie 264$/szt za radio (z androidem 4.4, 1GB ramu, podobno plug-and-play do verso). Być może, gdyby się zebrało więcej chętnych, to można by zejść z ceną (lub podzielić dostawę, bo nie chcą dać darmowej). 

3500 za blaupunkt uważam za niezłe przegięcie. W tej cenie można mieć trzy radia, a o jakości niech świadczy to, że w polsce niektórzy już takie montują (np http://www.euro-navi.pl/oferta/nawigacje/toyota/corolla_verso - tam jest jednak z windowsem CE6, który jest znacznie tańszy, ale kto jednak kuma rzecz, to wie, że android jest bardziej modyfikowalny, ma wifi itp).

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Lipca 2015, 14:34:13 »
pamietaj ze im taniej tym przewaznie jakosc bedzie tez spadac.
Taki chiniol nie wsadzi ci pozadnej matrycy, tunera jak chcesz malo zaplacic (z reszta jeszcze nie spotkalem by w tych z ali byl jakis dobry tuner - o dab nie wspominam nawet)

FuThe

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Lipca 2015, 09:55:32 »
Miałeś w ręce takie radio? Nie chce gówna za 100$, bo wiem, że to badziew, ale za około 250-300$ to nie sądze, że będzie tak źle. 3k za to, że na obudowie będzie znaczek blaupunkt  albo alpine, to wg mnie przesada. DAB'a nie potrzebuję:)

Offline hugo326

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Lipca 2015, 20:33:41 »
dlatego ja dzwoniłem do firmy zajmującej sie takimi sprawami essa rzeszow http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=220&kid=220
no ale gość zaproponował mi 3 sztuki
1.dedykowana do toyoty 2200pln win 6ce
2. to jakaś inna 1900 + ramka też win 6ce
3. z androidem to tylko blaupunkt 3500pln { zdecydowanie za duzo}

FuThe

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Lipca 2015, 09:42:30 »
Do WinCE nie ma wielu aplikacji - to dla mnie główny minus. Inne radia, niededykowane do toyoty z kolei muszą mieć ramkę - lipa.

Prędzej czy później (najpóźniej jesienią) zamierzam zakupić stację za około 250-280$ od chińczyków i zdam wam relację jak gra, jak się montuje i jakie ogólne wrażenia. Mam w planie, żeby wyglądem było zbliżone do tego z www.euro-navi.pl, ale z androidem 4.4. No i cena będzie o 1/3 niższa, bo w euronavi zaproponowali mi coś kolo 1600zł.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Lipca 2015, 19:58:15 »
Miałeś w ręce takie radio?

Nie jedno :)
Nie chce gówna za 100$, bo wiem, że to badziew, ale za około 250-300$ to nie sądze, że będzie tak źle.

Obys sie nie zdziwił - pierwsze co zrob to znajdz radio z dobrym tunerem philipsa lub alpsa - powodzenia ;)
DAB'a nie potrzebuję:)
Jeszcze nie - za 2 -3 late nie bedziesz mail wyboru - juz dzis nie ma inwestycji w analogowe radio - zasieg jest coraz gorszy.

1.dedykowana do toyoty 2200pln win 6ce
To u mnie bez rabatu klubowego masz taka sama za 2099 z montazem :)

FuThe

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Lipca 2015, 12:10:06 »
Nie samym tunerem żyje człowiek:)

mechu, rozumiem Twoje podejście i sposób na zniechęcenie mnie - ale nie bój się, nie obieram Ci krwawicy i nie zacznę na potęgę montowac ludziom tego "badziewia":) nie mam na to czasu:)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl