Autor Wątek: Dziwny dzwiek pracy silnika  (Przeczytany 48085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RobRoberto

• Gość
Odp: Dziwny dzwiek pracy silnika
« Odpowiedź #105 dnia: 23 Kwietnia 2015, 20:12:26 »
Zresztą odgłosy u Roberto takie same jak tu: https://www.youtube.com/watch?v=NFp_JGL0TL0

Czyli prawidłowe? bo nie znam rosyjskiego i tego co tam jest napisane :)

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #106 dnia: 23 Kwietnia 2015, 20:33:59 »
Ruski pisze że dobrze że znalazł ten film, bo dumał nad  klekoczącymi odgłosami w jego rozgrzanym silniku  przypominającymi diesla przy obrotach 600 na biegu jałowym  , a przy 1000 znikajacymi. Odkręcał korek wlewu od oleju, wtedy klekotało mocniej. Zastanawiał sie nad silnikiem , ale "нет у всех так работает.*"

* wszystkie tak pracują ?

Za dawno ruski miałem w szkole  :o

Offline adamuno

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 23 Kwietnia 2015, 20:53:13 »
myślał, że coś nie tak z klekotem silnika ale doszedł do wniosku, że wszystkie tak samo chodzą(tzn. tak samo klekocą-tam miał 1.8 l )

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 23 Kwietnia 2015, 21:00:49 »
Co ja bym bez Was zrobił :) ?

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #109 dnia: 24 Kwietnia 2015, 00:45:53 »
Tez się podpisze pod chłopakami, że nie masz się czym martwic. Na nowym nagraniu Twój klepie i świszczy tak samo jak mój i Slavaroka. Te dziwne odgłosy w wersji garażowej były jednak tylko zakłóceniami odbitych dźwięków. Muzyczka głośniej i pełny luz  :good:

Edit: ależ mój auris się uświnił pod maską przez zimę, aż mi wstyd, bo Wasze czyściejsze. Muszę w sobotę się z tym rozprawić.
« Ostatnia zmiana: 24 Kwietnia 2015, 00:55:20 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 05 Maja 2015, 15:38:48 »
Koledzy i Koleżanki - kolejny etap moich przygód z hałasami.
Otóż, nie dawały mi one spokoju i auto trafiło znowu do ASO.
Po ekspertyzie ASO i Toyota Motor Poland stwierdzono, że niepokojące dźwięki pochodzą z pompy podciśnienia-próżniowej.
Eksperci TMP orzekli, że jej wymiana może - ale nie musi usunąć tych dźwięków. Stwierdzono, że w wielu nowych i starszych modelach tak ta pompa pracuje - u jednych ciszej, u innych głośniej.
No ale cóż, w mojej gwarancji PLUS znajduje się ona na liście objętej gwarancją, tak więc czekam na autoryzację i naprawę-wymianę pompy. Koszt 1000zł.
Mam nadzieję, że pomoże. A jak odgłosy nadal będą, to będę spokojny, że "mój typ tak ma", a przynajmniej kolejna nowa część wpadnie do mojego Aurisa.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #111 dnia: 05 Maja 2015, 18:35:26 »
Rob przestań!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Puścisz TMP z torbami niedługo. HAHAHAHA. Imponujesz mi ortodoksyjnością i samozaparciem!

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #112 dnia: 05 Maja 2015, 18:47:52 »
Rob przestań!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Puścisz TMP z torbami niedługo.

Będzie tak długo wymieniał części aż w końcu poskłada sobie nowy samochód   :laugh:

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 05 Maja 2015, 18:49:27 »
Rob przestań!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Puścisz TMP z torbami niedługo. HAHAHAHA. Imponujesz mi ortodoksyjnością i samozaparciem!
Przynajmniej odbije sobie trochę za koszty przeglądów  :-P

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #114 dnia: 05 Maja 2015, 18:49:29 »
No i dobrze. Zapłacił - wymaga. Wyciśnie z tej gwarancji ostatnią kropelkie

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 05 Maja 2015, 18:50:11 »
Gwarantem nie jest TMP a Ubezpieczyciel niezależny od TMP :-). Jak się da to korzystam ale naprawdę chce doprowadzić mojego Aurisa do stanu, w którym nie uslysze tego cholernego dźwięku.

Suma gwarancyjną to 30tys wiec przy cenach ASO za wiele się bie wymieni. Ale to fakt, przeglądy się zrekompensuja. Tak więc po dwóch już naprawach na kwote prawie 6tys, najbliższy przeglad za ponad tysiąc zł nie jest już taki straszny.
Nawet następna opłata za kolejny rok ubezpieczenia tj ok 600zL nie jest straszna.
Naprawa na czas, oryginalne części, auto zastępcze... Dla mnie spokój. Tylko ten cholerny dźwięk nie chce coś ustąpić....
Ale jak narazie wymieniona skrzynia, pompą woda no i może teraz kolejna pompą....
« Ostatnia zmiana: 05 Maja 2015, 18:55:12 wysłana przez RobRoberto »

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #116 dnia: 05 Maja 2015, 18:54:12 »
Ahh, a myślałam, że ja przeginam z częstotliwością wizyt w ASO, ale widzę, że ja to pikuś  :grin: Zmotywowałeś mnie aby dalej drążyć temat ciężko wchodzącej jedynki  :grin:

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #117 dnia: 05 Maja 2015, 19:02:25 »
Apeluję!!! Przestańcie. Niedługo przy sprzedaży Toyoty będą się pytać: Przepraszam należy pan do Toyota Klub .org.pl?? Jeśli tak to nie sprzedamy Panu/Pani auta. :PPP

Offline tomery

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #118 dnia: 05 Maja 2015, 19:03:31 »
W sumie to niezły pomysł.
Też zacznę chyba częściej do nich jeżdzić.
Na początek powiem, że nie włożyli mi akumulatorów i silnika 1,8 - niech coś z tym zrobią bo sumie nie pogardziłbym hybrydą.

A na poważnie, RobRoberto nie patrzą już na ciebie dziwnie w ASO ?

RobRoberto

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 05 Maja 2015, 19:17:47 »
Dlaczego mają dziwnie patrzeć jak za każdym razem coś znajdują i to naprawiaja? I biorą za to pieniądze. Nie rozumiem oburzenia... Rozumiem, ze niektórzy wolicie płacić składki i nie korzystać z polisy?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl