Autor Wątek: blacharka 4runner  (Przeczytany 12752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline togr72

• Prawie Toyot
blacharka 4runner
« dnia: 23 Kwietnia 2015, 06:30:21 »
witam

Jestem nowy na forum. Użytkuję 4runner 3.0v6 96r (chociąż w rodzinie są i corrole z różnych roczników). Autko używane raczej niedzielnie, sprawuje się bez zarzutu ale powstał problem z korozją. Po ściągnięciu plastikowych nakładek nadkoli okazało się, że dól błotnika mocno zeżarty jest przez rdzę. Łatanki z blachy raczej nie wchodzą w grę. Należałoby wspawać tzw. reparaturki ale do tego modelu nie mogę nigdzie znaleźć. Może ktoś wie czy w ogóle występują, a może można dopasować od innych aut? Miał ktoś już taki problem? Będę wdzięczny za wszelki rady.
Pozdrawiam
Togr72

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: blacharka 4runner
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Kwietnia 2015, 00:18:28 »
Witamy najlepiej brzmiącego 4Runnera na forum  :grin:

Podaż części z zamiennika jest zerowa, pozostaje Ci szukanie niezgnitych używanych, wizyta w ASO albo właśnie arkusz blachy i trochę cierpliwości.

3VZ.pl

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Kwietnia 2015, 00:11:02 »
Podobno w GB można dostać błotniki przednie do 4Runnera. Tematu nie zgłębiałem, ale pamiętam taką informację z jakiegoś forum off-roadowego, może warto zapytać?

Offline togr72

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Kwietnia 2015, 13:06:47 »
Dziękuję za zainteresowanie. Wybrałem wersję  typu zrób to sam z zaprzyjaźnionym mechanikiem. Błotniki są dostępne w GB. Kosztują po około 200 funtów więc wybór pozostał jeden.
pozdrawiam
togr72

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl