Autor Wątek: Prośba o pomoc padła skrzynia biegów Toyota Camry 3,5V6 2007 rok  (Przeczytany 18247 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Prośba o pomoc padła skrzynia biegów Toyota Camry 3,5V6 2007 rok
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Sierpnia 2015, 13:20:37 »
Co więc dalej?

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Sierpnia 2015, 13:48:09 »
Do przewidzenia. Nikt przez telefon nie wyleczy Ci skrzyni ani nawet nie oszacuje, tymbardziej magicy od automatów, którzy uważają się za Bogów.
W poprzednim poście zadałem Ci pytanie, nie raczyłeś odpowiedzieć  :o

Offline toyotcam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Sierpnia 2015, 22:43:51 »
Przepraszam Was za moją opinię,ale to forum slabe,zadnego w nim zycia,inne fora gotują sie z problemami,pytaniami ,a tu?cicho,nic, przeciez toyoty tez sie psują jak kazde auto,ten mit zostal dawno przerwany , inne rece to montują, :song:,chinskie?to gorsze. :wallbash:
« Ostatnia zmiana: 18 Sierpnia 2015, 22:45:35 wysłana przez toyotcam »

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Sierpnia 2015, 22:53:52 »
Forum jak forum, raz lepiej, raz gorzej. Przecież nikt tu na etacie nie siedzi, a że ludzie mało się udzielają, to nic na to nie można poradzić.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Sierpnia 2015, 07:43:43 »
Przepraszam Was za moją opinię,ale to forum slabe,zadnego w nim zycia,inne fora gotują sie z problemami,pytaniami ,a tu?cicho,nic, przeciez toyoty tez sie psują jak kazde auto,ten mit zostal dawno przerwany , inne rece to montują, :song:,chinskie?to gorsze. :wallbash:
"Inne fora gotują się z problemami,pytaniami,a tu?"
Skoro nic się nie dzieje,to o co pytać?Wymyślać nie istniejące problemy?
"toyoty tez sie psują jak kazde auto,ten mit zostal dawno przerwany"
Zauważ, że gro kolegów posiada Camry III i IV generacji.W przypadku tych aut, nic nie zostało przerwane.Mit trwa nadal i ma się całkiem dobrze.
Forum słabe?No to trza poszukać takiego "Mocnego z problemami"Najlepiej w Chinach.

Offline toyotcam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Sierpnia 2015, 20:10:23 »
slabe tzn.mało problemow ,kupujacych i sprzedajacych ktorzy maja pewne  ograniczenia w sprzedazy czesci.Pozdrawiam :cool:
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpnia 2015, 20:12:53 wysłana przez toyotcam »

Offline americanmc24

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Sierpnia 2015, 11:43:24 »
Do przewidzenia. Nikt przez telefon nie wyleczy Ci skrzyni ani nawet nie oszacuje, tymbardziej magicy od automatów, którzy uważają się za Bogów. W poprzednim poście zadałem Ci pytanie, nie raczyłeś odpowiedzieć  :o
Wybacz Agiless, przeoczyłem Twoje pytanie, jeśli chodzi o to szarpnięcie to wydaje mi sie że na zimnym jest słabsze a na cieplejszym jest mocniejsze ale czasami wogole nie czuć tego szarpnięcia z 1 na 2 bieg. Wogóle przed rozcinaniem konwertera nie było szarpnięcia z 1 na 2 (ale już pomijam temat rozcicnania konwertera) Byłem wczoraj u magików w Toyocie i podłączyli mnie do swojego Toyotowego kompa. Pojeździliśmy chwile po mieście i okazuje się że, przy normalnej jeździe czyli spokojniejszej jest wszystko niby ok. Ale przy gwałtowniejszej jeździe zaczyna gubić 2-3 lub też tylko 3 bieg, w momencie przyśpieszenia automat próbuje przejść z 2 na 4 bieg pomijając np 3 a czasami nawet 2-3 bieg. Rada magików Toyoty??? Sciągnąc sobie skrzynie z USA lub kupić u nich. Co najlepsze wczoraj jeżdząc z nimi nie miałem żadnych błędów bo zgasły mi dzień wcześniej. Powiedzieli mi że jeśli mi sie uda wywołać błedy te same to znów sie podłączą kompem, sczytają błędy i wyslą do speców z Wawy i ocenią co dalej z tym robić. Kilka dni temu pewien magik rozebrał miskę olejową skrzyni aby dobrać sie do elektrozaworów, wyczyścił je łącznie z sitkami. Efekt??? Prawdopodobnie żaden oprócz tego że nie łapie już wysokiej temperatury ale nie mam co do tego pewności gdyż jeździłem nią tylko po mieście, musze sprawdzić na trasie. Wracając co miski olejowej , przy czyszczeniu jej zauważył opiłki metalu a to zły znak. Magik ma nadzieje że to pozostałości po starej panewce.

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Sierpnia 2015, 12:51:01 »
Współczuję.Przypomina mi się moja walka z niemiecką Ag4.Oczywiście koszty nie porównywalne,ale złość pewnie ta sama.
Tak z czystej ciekawości poszperałem w necie u sąsiadów zza wielkiej wody.Zbyt dobrą opinią ta skrzynia się u nich nie cieszyła/cieszy.Często zdarzały się problematyczne egzemplarze.Części do niej dostarczało trzech wykonawców.Dwaj z nich pochodzą z USA.Właśnie tych ostatnich, obarczano winą za niską jakość dostarczanych elementów.Podobno Toyota miała podjąć jakieś kroki w tym kierunku.
No ale to żadne pocieszenie dla ciebie.
Ciekawe czy nie wyniosło by cię taniej sprowadzenie nowej skrzyni,niż płacenie za naprawy.Jak widzę co jeden magik/serwis to "Lepiej" Jak mówi stare porzekadło"Każdy ..uj na swój strój"

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #38 dnia: 22 Sierpnia 2015, 13:35:17 »
Przepraszam Was za moją opinię,ale to forum slabe,zadnego w nim zycia,inne fora gotują sie z problemami,pytaniami ,
Dlatego zamiast używać nowego europejskiego śmietnika używam starej avensis1 która nie potrzebuje pytań tylko paliwa  :cheesy:

cicho,nic, przeciez toyoty tez sie psują jak kazde auto,
To jest mit stworzony na potrzeby odbiorców innego rodzaju psucia się... zazwyczaj dotyczy grupy wieśwagen...

ten mit zostal dawno przerwany , inne rece to montują, :song:
Mit został przerwany jak porównasz e100 do e150 ale jak porównasz nowego golfa tsi i jego legendarną taniość do nowej corollki to może się okazać że tojotowy mit jest wciąż aktualny...

Offline americanmc24

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Sierpnia 2015, 16:46:54 »
Podobno swojego czasu, gdy był problem w Toyocie a automatami to skrzynie były wysyłane do Belgi i wymieniane na nowe (na koszt Toyoty) i podobno jeśli problem sie pojawil w ciagu 7 lat to nie było problemu z wymianą. Niestety problem dotyczył tylko europejskich modeli, czekam do poniedziałku gdyż wywołałem błedy z powrotem. Jade do Toyoty i zobaczymy co wymyślą magicy  :o

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl