Autor Wątek: RAV4 ANNIVERSARY haczy drugi bieg ! POMOCY  (Przeczytany 1835 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kiziormizior

• Toyot Leżący
  • *
RAV4 ANNIVERSARY haczy drugi bieg ! POMOCY
« dnia: 23 Maja 2015, 23:09:44 »
Witam, mam nową kilkumiesięczną RAV4 i jest problem od wyjazdu z salonu. Haczy drugi bieg podczas sekwencji 1 - 2 Przy redukcji jest malinowo. Przejechałem 2000 km poniewaz myslalem ze sie to ulozy, ale niestety 
 Jest lepiej jezeli wrzucam dwójkę na dwa razy tj. schodza obroty po pierwszym biegu, daje na neutrali z neutrala na dwójkę. Wówczas jest lepiej ale nie idealnie. Inne biegi oraz redukcja wporzo. Wsteczny trzeba po podciagnieciu krążka do góry, lekko posciagnąć do siebie i wchodzi idealnie.

Proszę o pomoc w sensie czy ktośmial taki problem. Czy ew. wie jaka tam jest mozliwość regulacji, jakies linki ?
 Kurcze boje się serwisów jak diabeł swięconej wody, ale wkurza mnie taka jazda z tym biegiem.
 Pozdrawiam.

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Odp: RAV4 ANNIVERSARY haczy drugi bieg ! POMOCY
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Maja 2015, 23:24:22 »
Masz auto na gwarancji - zgłaszaj ASO wszelkie usterki.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Offline kiziormizior

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Maja 2015, 00:23:43 »
Wiem, ale zawsze warto zebrac jakies sugestie. Troche zyje na tym swiecie i przewaznie klient czytaj petent, zwlaszcza na gwarancji, jest traktowany po macoszemu  :o
Wolałbym mieć asa w rekawie w stylu: Panie majster co druga ma źle wyregulowany 2 bieg , albo "juz dzieci w przedszkolu mowia ze wiedza jak to wyregulować  <kawusia>

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Maja 2015, 07:41:23 »
Hyhyhy fajne podejście :) Nie wiem jak w Rav ale w Auris zdarzają się problemy z skrzyniami i sprzęgłami. Na gwarancji raczej ASO załatwia je bez gadania.

Offline kiziormizior

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Maja 2015, 08:39:04 »
Dzięki, za info. Puszczę jeszcze "majlona'' do ASO zobaczymy jak się odniosą do mojego problemu. Może były już takie zgłoszenia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl