Autor Wątek: Haki  (Przeczytany 1664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline konradl

• Początkujący
Haki
« dnia: 30 Maja 2015, 15:06:50 »
Cześć. Mam zamiar wymienić samochód i zastanawiam się do jakich modeli są montowane fabrycznie haki. Nie hcce mi się później zawracać sobie tym głowy. Ktoś wie coś na ten temat? A jeśli nie fabrycznie to czy jestem w stanie sam sobie zamontować ten hak? Lepsze są nowe czy używane??

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Haki
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Maja 2015, 16:12:00 »
Nie ma fabrycznie montowanych. Można pobrać instrukcje montażu do poszczególnych modeli. Jak będzie używka automat w dobrym stanie to czemu nie.

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maja 2015, 18:19:04 »
Też bym szukał używanego, bo przeważnie różnica jest tylko w cenie.

Offline TomRz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maja 2015, 18:32:39 »
U siebie hak montowałem sam. Jak nie masz dwóch lewych rąk sam toi zrobisz bez problemu.
"Czerwony to najszybszy kolor świata. Szybsze są tylko światło i urząd skarbowy".

Offline andrzej79

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Czerwca 2015, 21:13:47 »
Jesli nie fabrycznie to chyba najlepiej w serwisie lub u mechanika. Jesli bedziesz kupowal nowy samochod to na pewno powiedza Tobie czy jest mozliwosc by auto bylo z hakiem. A jak uzywany samochod... Spytasz poprzedniego wlasciciela ;) W tej chwili na rynku jest tyle hakow ze bez problemu znajdziesz cos dla siebie. Ze swojej strony polecam Westfalie, solidna niemiecka jakosc. Tylko pamietaj zeby kupowac nowy a nie uzywany, bo te uzywane moga byc fest zuzyte. Kolega kupil i niezle sie przejechal. Powodzenia w poszukiwaniach

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Czerwca 2015, 21:31:20 »
Jesli nie fabrycznie to chyba najlepiej w serwisie lub u mechanika. Jesli bedziesz kupowal nowy samochod to na pewno powiedza Tobie czy jest mozliwosc by auto bylo z hakiem. A jak uzywany samochod... Spytasz poprzedniego wlasciciela ;) W tej chwili na rynku jest tyle hakow ze bez problemu znajdziesz cos dla siebie. Ze swojej strony polecam Westfalie, solidna niemiecka jakosc. Tylko pamietaj zeby kupowac nowy a nie uzywany, bo te uzywane moga byc fest zuzyte. Kolega kupil i niezle sie przejechal. Powodzenia w poszukiwaniach
Ty we Wrocławiu to chyba tylko mieszkasz  :roll:
Używka czy nowy, kupujący chyba ma oczy i widzi czy jest wytyrany czy nie  :good:

Offline TomRz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Czerwca 2015, 21:49:30 »
Kupując używkę sprawdź jak bardzo jest skorodowany i pomierz średnice kulki czy za bardzo nie wyrobiona.
"Czerwony to najszybszy kolor świata. Szybsze są tylko światło i urząd skarbowy".

Offline andrzej79

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Września 2015, 23:23:39 »
Ty we Wrocławiu to chyba tylko mieszkasz  :roll:
Używka czy nowy, kupujący chyba ma oczy i widzi czy jest wytyrany czy nie  :good:

No niekoniecznie bo istnieja takie rzeczy jak mikrouszkodzenia, rdza ktorej mozesz nie dojrzec i za jakis czas nieszczescie gotowe. Nie wiesz co sie dzialo z hakiem przed jego demontazem czy auto bylo stukniete czy nie. Czesto w ogole te haki nie schodza ladnie i sa niekompletne, brakuje np. tulei. Jestem zdania ze hak to czesc auta ktora z zasady ma byc bezpieczna i na ktorej nie powinno sie oszczedzac. Juz nie wspominajac o tym ze nowki posiadaja gwarancje...
Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl