Autor Wątek: Auris - niewygodne siedzenia  (Przeczytany 24674 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline siubuk

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris - niewygodne siedzenia
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Czerwca 2015, 11:19:59 »
witam
ja mam auris kombi z 2014 model  premium style (chyba jakos tak) i mam 195 cm 90kg i w fotelu super siedzi sie. porownujac poprzedni samochod (seal leon 2006) to w auris czuje sie jak w niebie :)

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 02 Czerwca 2015, 14:13:22 »
Siubuk - rozwaliło mnie Twoje info w profilu: skąd - salon :cheesy: :good: Dzięki za wywołanie uśmiechu  :cheesy:
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwca 2015, 14:14:53 wysłana przez vannkama »

Offline Mumcio1977

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 02 Czerwca 2015, 15:19:24 »
hahahaha dobre :)

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 02 Czerwca 2015, 15:26:17 »
Ja miałem: Skąd mam brać hajs? ale admin poprawił  :thumbdown:

Offline siubuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 02 Czerwca 2015, 19:16:55 »
Siubuk - rozwaliło mnie Twoje info w profilu: skąd - salon :cheesy: :good: Dzięki za wywołanie uśmiechu  :cheesy:

nice nawet nie zauwazylem :P ale fakt mozna sie usmiechnac!

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 02 Czerwca 2015, 20:04:35 »
A grunt to radość, nawet w niewygodnych (dla niektórych) fotelach  :cheesy:

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 03 Czerwca 2015, 08:04:26 »
Przez 5 lat jeździłem Aurisem z 2008 roku od nowości, teraz mam od 1,5 roku Aurisa II, wersja dynamic, siedzenia tzw, sportowe i faktycznie siedzi się
bardzo nisko i głęboko, świetne trzymanie boczne, podparcie lędźwi ustawiane elektronicznie. Siedzenia spisują się jak do teraz idealnie.

W Aurisie I 2008 powiem szczerze, siedzenia nie wygodne siedzi się jak na taborecie, trzymanie boczne bez rewelacji, po 2 lata została wymieniona zębatka, która odpowiada za ustawienie oparcia tył przód, fotel zaczął się kołysać przy 35 tyś.
Dlatego między innymi wymieniłem na Aurisa II z fotelami sportowymi - POLECAM !!!!

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 03 Czerwca 2015, 09:02:42 »
Też mam II TS Dynamica i potwierdzam - fotele są doskonałe ale ... właśnie małe ale i pytanie do Was - mój fotel od jakiegoś czasu zaczął... nie wiem jak nazwać te odgłosy - trzeszczeć, skrzypieć? - może ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Trochę to drażni bo samochód jeszcze nowy, w dobrej wersji wyposażeniowej i lipa kogoś zaprosić jako pasażera a tu skrzypienie... :)

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #38 dnia: 03 Czerwca 2015, 09:46:15 »
mój fotel od jakiegoś czasu zaczął... nie wiem jak nazwać te odgłosy - trzeszczeć, skrzypieć? - może ktoś z Was spotkał się z czymś takim?

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,35826.0.html

Offline Mumcio1977

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 03 Czerwca 2015, 15:17:43 »
nawet do głowy by mi nie przyszło, że dla tylu osób fotele w auris są niewygodne :) pamiętam jak go kupowałem i pierwsze co powiedziałem jak wsiadłem to, że fajnie się siedzi :)

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #40 dnia: 03 Czerwca 2015, 16:50:48 »
Także chyba jestem mniej wymagająca i zarówno w AI jak i AII fotele są dla mnie komfortowe :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Offline jarrro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Czerwca 2015, 16:46:04 »
Trochę  aurisem  pojeździłem, jestem  gotów  wydać  w miarę    rozsądną  opinię.

Owszem,  regulacji  jest bez  liku, co stwarza  pozory  właściwego i łatwego   usadowienia  się.  Jednak to nie zmienia  źle   ukształtowanego oparcia - w części  lędźwiowej - obszar    tuż  nad pupą -  jest  dziura,  z kolei  na wysokości piersi  wrzyna   się  jakaś  gula  w plecy.
Znalazłem  rozwiązanie -  poduszka  z pamięcią. Golf  V   ma proste  oparcia, co jest dużo lepsze  i wygodniejsze.
Poduszki  staram się  nie używać, bo ciągle  testuję   wygodę  i różne  ustawienia. Strasznie to skomplikowane  , bo czasochłonne
Pozdrawiam wszystkich

jarrro

Offline jarrro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 05 Czerwca 2015, 17:53:57 »
Trochę  aurisem  pojeździłem, jestem  gotów  wydać  w miarę    rozsądną  opinię.

Owszem,  regulacji  jest bez  liku, co stwarza  pozory  właściwego i łatwego   usadowienia  się.  Jednak to nie zmienia  źle   ukształtowanego oparcia - w części  lędźwiowej - obszar    tuż  nad pupą -  jest  dziura,  z kolei  na wysokości piersi  wrzyna   się  jakaś  gula  w plecy.
Znalazłem  rozwiązanie -  poduszka  z pamięcią. Golf  V   ma proste  oparcia, co jest dużo lepsze  i wygodniejsze.
Poduszki  staram się  nie używać, bo ciągle  testuję   wygodę  i różne  ustawienia. Strasznie to skomplikowane  , bo czasochłonne
Ps

Stworzenie wątku było objawem mej niecierpliwości .  Pozycja optymalna została odnaleziona. Dziękuję wszystkim za pomoc

Wysłane z mojego HTC One_M8

Pozdrawiam wszystkich

jarrro

Offline tomekroch

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 09 Czerwca 2015, 11:29:53 »
Ja mam Aurisa 1 od 1,5 roku i nadal nie znalazłem dobrej pozycji, nie sądzę też, że to się kiedykolwiek stanie. Jazda w trasie problemów nie sprawia. W mieście tragedia bo albo mnie fotel uciska na udzie przy zmianie sprzęgła, albo walę piszczelem w dechę, albo kolanem w kolumnę kierownicy lub pedał hamulca mam za blisko. Do tej pory nie jeździłem samochodem z gorszym fotelem.

Offline pafcio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 09 Czerwca 2015, 12:00:13 »
Ja mam Aurisa 1 od 1,5 roku i nadal nie znalazłem dobrej pozycji, nie sądzę też, że to się kiedykolwiek stanie. Jazda w trasie problemów nie sprawia. W mieście tragedia bo albo mnie fotel uciska na udzie przy zmianie sprzęgła, albo walę piszczelem w dechę, albo kolanem w kolumnę kierownicy lub pedał hamulca mam za blisko. Do tej pory nie jeździłem samochodem z gorszym fotelem.

W Avenie z tyłu wygodniej. Prawda?  :grin:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl