Autor Wątek: Camry 5 gen pytanie.  (Przeczytany 4085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adosrc

• Prawie Toyot
Camry 5 gen pytanie.
« dnia: 05 Czerwca 2015, 13:32:27 »
Witam wszystkich mam nadzieje ze pisze w dobrym miejscu.Mam pytanie do odnośnie camry 5 genu.
Ostatnio oglądałem taka z 2003 roku 2.4 wersja us pierwszy właściciel w kraju.
Po podniesieniu auta bylem trochę zdziwiony ze spod auta jest strasznie pordzewiały elementy nośne zawieszenie mocowania wydechu itp.
Zamierzam kupić taka camry i stąd tez moje pytanie czy to normalne dla tych samochodów czy raczej z tym konkretnym egzemplarzem jest coś nie tak.
Wiadomo auto nie jest nowe ale mimo wszystko za dużo rudej.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Camry 5 gen pytanie.
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Czerwca 2015, 13:53:02 »
Dużo - pojęcie względne.

Masz zdjęcia ?

Auto ma kilkanaście lat, więc nalot się już może pojawiać. Wystarczy, że ktoś tylko jeździł, o myciu podwozia w/po zimie nie słyszał, a do tego parkował na trawniku czy w ogrzewanym garażu to i kilkuletnie auto potrafi zakwitnąć.
3VZ.pl

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Czerwca 2015, 17:51:36 »
Zawieszenie to pryszcz. Najważniejsze żeby karoseria (pod spodem również) była ok.

Offline Adosrc

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Czerwca 2015, 23:25:12 »
Zdjęć nie mam podłoga generalnie zdrowa natomiast elementy zawieszenia strasznie skorodowane wahacze stabilizatory sprężyny itp.Będę oglądał jeszcze jedna w weekend wiec będę miał porównanie.

Offline bezel

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Czerwca 2015, 09:15:33 »
Wahaczami się nie przejmuj. Gorzej ze sprężynami i stabilizatorami, które teoretycznie nie lubią rdzy ale tak naprawdę w razie potrzeby łatwo je wymienić. Jeżeli podłoga jest już pordzewiała to jest prawdziwy problem. Najlepiej jakbyś zamieścił zdjęcia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl