Autor Wątek: Wymiana kierunkowskazu w błotniku Auris 2009 r.  (Przeczytany 2294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Orlow

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Avensis T27 FL
Wymiana kierunkowskazu w błotniku Auris 2009 r.
« dnia: 16 Czerwca 2015, 08:46:48 »
Witajcie!

Dzisiejszego poranka przy rozbrajaniu alarmu dostrzegłem, że z jednej strony samochód świeci trochę mniej kierunkowskazów.
Prawdopodobnie przepaliła się żarówka w przednim lewym błotniku. Piszę prawdopodobnie, gdyż w każdym innym moim samochodzie jak przepalała się którakolwiek żarówka to wszystkie kierunkowskazy na jednym obwodzie mrugały jak stroboskop - a tu wszystko elegancko, z równym odstępem. Więc jeżeli mój problem jest bardziej złożony to proszę o oświecenie. 
Przekopałem forum, za wyjątkiem wątku o Aurisie po lifcie z 2010 roku, znalazłem niepokojące informacje o Yarisie, iż jedyną drogą jest demonaż przedniego błotnika.
Patrzę proforma na kierunki na allegro - i z przerażeniem zastanawiam się, czy jest to jeden element bez możliwości wymiany żarówki?

Przechodząc do meritum - czy może mnie ktoś oświecić jak wymienić tę żarówkę w błotniku lewym przednim w Aurisie z 2009 roku? Czy jest to kwestia wymiany samej żarówki czy muszę kupić cały element?

Z góry dziękuję za pomoc - jak mnie naświetlicie to chętnie zrobię reportaż foto dla potomnych.
T27

Offline Mumcio1977

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wymiana kierunkowskazu w błotniku Auris 2009 r.
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Czerwca 2015, 08:58:07 »
też się nad tym zastanawiałem bo chciałem na ledowe wymienić :)

Offline Orlow

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Avensis T27 FL
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Czerwca 2015, 08:06:24 »
Poradziłem sobie.
Zgodnie z zapowiedzią, zamieszczam instrukcję dla potomnych.
Całość jest banalnie prosta - ciągniemy w odpowiednim kierunku.
Mam jednak wątpliwości co do wymiany samej żaróweczki, demontaż klosza w moim przypadku był niemożliwy.

15 sekundowy filmik z instrukcją:
https://www.youtube.com/watch?v=nc1jAlzwI_c
T27

Offline Mumcio1977

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Czerwca 2015, 12:26:47 »
o jakie to proste  :good:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl