Autor Wątek: Compressor do Yariska 1.5 !!  (Przeczytany 10095 razy)

Bartosz81

• Gość
Compressor do Yariska 1.5 !!
« dnia: 01 Kwietnia 2005, 15:25:02 »
przejrzyjcie sobie strone www.tte.de i zwrócie uwage na compressor do Yarisa, szkoda ze nie ma do 1.3, ciekawe ile kosztuje bo efekt i całkiem całkiem :)

Ale mam jeszce jedno pytanie jakie są różnice pomiędzy zastosowanie samego kompresora a turbospręzarki, co jak wpływa na żywotnoc silnika, co jest tańsze i jakie z czego są korzyci - no chyba że to w sumie jest to samo :-)) (prosze sie nie smiac) :oops:

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Kwietnia 2005, 15:43:21 »
ja bede jak zwykle pomocny.. opcja szukaj bo o tym to byla rozmowa z dwa tygodnie temu!!:D

nie pamietam dokladnie gdzie ale cena kompresora do 1.5 w polsce to ok 8 tys
zadna rewelacja............. 140 KM, po instalacji podstawowego turbo uzyskasz ok 150 KM!!

ob aurzadzenia dmuchaj apowietrze, roznica tylko taka ze turbina napedzana jest spalinami z kolektora, a kompresor paskiem od silnika.............

wiecej dokladnego info napewno sie znajdzie w archiwum!;)

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Kwietnia 2005, 15:45:58 »
do 1.3 (2NZ) też jest.
e - to już było.

mikson

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Kwietnia 2005, 16:03:28 »
i co z tego ze jest kompresor tte jak toyota nie sprowadza tego z niemiec to raz a dwa to cena pewnie nie 8 a z 16 tysi :)

pozdro

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Kwietnia 2005, 16:17:57 »
mikson, wlasnie o to chodzi ze widzialem cene tej zabawki na stronie jakiegos z lokalnych dilerow.............. - z tad podalem ta cene itrzba przyznac ze jest ona faktycznie bardzo niewygurowana jak na ASO!!

co do sciagania, to sadze ze jak zamowisz to sciagna Ci to bez problemu.......

o fabryczncych kopresorach do 1.3 nie slyszalem, ale moze gdzies sa, na stronie TTE ich nie ma

mikson

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Kwietnia 2005, 16:23:15 »
podeslij mi tego linka do kompresora,, bo dzwonilem do dwoch dilerow i nie maja w cennikach nie sciagali i nie montowali ,, moze zle trafilem,, moze faktycznie jest jakis diler i mozna to zamontowac bo przyznam ze cena 8tys jest w sumie atrakcyjna,,

pozdro

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Kwietnia 2005, 16:33:43 »
mikson, jak juz napisalem na stronce 'jakiegos' ........... - napewno polskiego, ale linka nie jestem w stnie ci podeslac, poniewaz przegladalem ta strone jka interesowalem sie jeszcze TS'em, a  to bylo czas jakis temu..........
napewno cena byla 8 tys - sam kompresor......... do tego insatalacja......

troche to dziwne ze ASO nie ma ochoty sprowadzic tego dla Ciebie........

mikson

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Kwietnia 2005, 16:37:55 »
aso to ma podejscie do klienta z gory bez wczuwania, nawet nie zaproponowali jak sie spytalem czy moga to sciagnac to powiedzieli ze nie wiedza i takie tam , wiadomo o co biega,, :) nawet tego nie maja w cenniku i nie wiedza ze chyba cos takiego jest ,,

Enrique

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Kwietnia 2005, 19:22:58 »
TTE w Niemczech napisało mi że cena u nich to 4 tyś euro z montażem. Są 2 opcje albo jedziesz do nich u robią ci to (Kolonia - trochędaleko) albo możesz u nich zamówić i zamontować w ASO czy też ASO może u nich zamówić już nie pamiętam dokładnie. Gwarancji nie tracisz. 34 km za 16 tyś to bardz dużo uważam, na portalu niemieckim widziałem test yarisa tte kompresor, poszukam i włożętu linka.
pozdro 600

Enrique

• Gość
opis yarisa ts tte (3 strony)
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Kwietnia 2005, 19:30:57 »
http://www.autobild.de/tuning/testberichte/artikel.php?artikel_id=4890&artikel_seite=2

jak ktoś będzie miał pytania to mogęodp (dot. artykułu).

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Kwietnia 2005, 19:41:43 »
dziwny ten niemiecki test..............
wynika z niego ze yaris z kompresorem przyspiesza do 100 o 0,3 s szybciej od seri - co jest bzdura napewno!! - autko powinno sie zbierac ponizej 8 s!! - chyba ze jakis blad poprostu w artykule.........

jka by na to nie patrzec napewno taniej wyjdzie zalozenie turbo - taniej i z leprzym efektem (wedlug mnie)- tylko ze jesli ktos chce to zrobic w nowym aucie..................:(
ale zawsze mu troche kasy na remont zostaje jka zrezygnuje z kompresora TTE! :lol:

Enrique

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Kwietnia 2005, 19:45:48 »
z tego co pamiętam to wg tte miał przyspieszać o sekundęszybciej czyli 8,0 ale skąd oni wzięli w tym teście 8,7 to nie mam pojęcia.

Crit

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 03 Kwietnia 2005, 23:22:33 »
odpowiedź jest dziecinnie prosta dlaczego taki wynik, odpowiedź jest w tytule pisma, jak toyota może wyjść szybka skoro to VW jest najlepsze na świecie, niemiecka prasa motoryzacyjna jest najmniej wiarygodnym źródłem informacji jaki znam, w ich testach wychodzi to co ma wyjść a nie co wynika z obiektywnych pomiarów, fakt że kłamać to też sztuka, ale oni ludzi od propagandy NRD wysłali już na emeryturęa "młodzież" dopiero sięuczy i dlatego takie kaczki dziennikarskie są codziennością.

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Kwietnia 2005, 00:12:31 »
Cytat: Enrique
z tego co pamiętam to wg tte miał przyspieszać o sekundęszybciej czyli 8,0 ale skąd oni wzięli w tym teście 8,7 to nie mam pojęcia.

jak to marcin dobrze napisał, przecież toyota ne może być szybsza niż Szmelcwagen bo wszystkie dzieciaki kupowałyby toyotki w Niemczech :D
8.7s to pewnie można zrobić zwykłym 1.5TSikiem :D
ja już od dawien dawna nie czytam tego typu pism jak Auto Świat itp. szkoda kasy

FOKA

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Kwietnia 2005, 09:39:42 »
lepiej zalozyc sobie w polsce turbo.ceny zaczynaja sie od jakis 6tys zl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl