Autor Wątek: verso 2010 wymiana żarówki w lusterku bocznym  (Przeczytany 5573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aliku

• Prawie Toyot
verso 2010 wymiana żarówki w lusterku bocznym
« dnia: 25 Czerwca 2015, 12:30:12 »
jak wyjąć lusterko z obudowy

Offline blackcat

• Toyot Leżący
  • *
Odp: verso 2010 wymiana żarówki w lusterku bocznym
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Października 2015, 08:15:43 »
Żeby wymienić żarówkę z lusterka bocznego wcale nie trzeba wyjmować lusterka z obudowy.
Wystarczy stanąć przodem do szyby np. kierowcy czy pasażera w zależności którą akurat chcemy wymienić i podważyć bardzo cienkim śrubokrętem bądź nożykiem miejsce po prawej stronie tego małego klosza. Gdy to delikatnie wyciągniemy (uważać żeby nie zdemolować klosza) wychodzi delikatnie żarówka z obudową. Często przy wyciąganiu gniazda żarówki urywają się małe zaczepy plastikowe i wtedy żeby to z powrotem złożyć  trzeba to potraktować silikonem bezbarwnym najlepiej.  Kolejny blamaż toyoty jak dla mnie wystarczy zobaczyć sobie na styki gniazda tej małej żarówki. Daje im jeszcze parę lat i przerdzewieją.
A w ogóle system z wyciąganiem gniazda żarówki na wcisk też jest kontrowersyjny lepsze byłyby dwie małe śrubki i uszczelka na kloszu.
Ja posiadam toyotę verso składaną na Węgrzech i to nie jest to co japan.
Pozdrawiam

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Października 2015, 08:56:54 »
 Jesteś wyjątkiem jeżeli chodzi o kraj produkcji Verso.

Offline pawkar85

• Początkujący
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Grudnia 2015, 22:43:26 »
Witam! Zastanawiałem się nad wymianą na jakieś ledowe oświetlenie ale odpuściłem sobie bo jak patrzy się na ten klosz pod lusterkiem wygląda na przyklejony. Na pewno można to wyjąć podważając - jak dobrze rozumiem po prawej stronie od kierowcy względem boku auta??? Tak na marginesie jakie żarówki tam są? w5w?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl