Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.  (Przeczytany 106102 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
Moja od 21 grudnia (data podpisanie umowy w salonie) już już prawie jest. A więc w sumie wyjdzie jakieś 3 tygodnie. Po week odbiór:)

W salonie twierdzą że dawno takiego grudnia nie mieli
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
EliEli tak nokiany 17 i tak Wrocław i okolice:)

Jedyny minus to 1 zestaw alu. Może za rok dokupię 2 zestaw felg. Musze przyznać że oponami mnie kupili

Jeszcze jedno co do wyprzedaży w aspekcie nowego modelu verso. Kupując nowe auto długo biłem się z myslami.....wywalam tyle kasy na auto które będzie nowe ale za chwile będzie stare w sensie modelowym. Parę dni bicia się z myślami i mi przeszło. 4 lata temu też to przerabiałem kupując nissana note....za chwilę po moim zakupie wszedł nowy model (zupełnie nowy model nota) i jakoś kaca nie pamietam bym miał. Poza tym tu mamy naprawdę delikatny lift.

Choć nowy kolor brązowy będzie uroczy - znajomy tydzień temu w brązie kupił ravke. Coś pięknego. No ale to tylko kolor.

A jeszcze żeby Cię pocieszyć (i siebie również). Porównałem wyprzedaż verso w 2015 r. z rokiem 2014. Ta "nasza" z 2015 jest naprawdę konkret. W 2014 za te same co dziś pieniądze auta byłyby biedniejsze w wyposażenie.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
I dlatego czuję się jak świeżak jeśli chodzi o zakup Toyoty...
Wertuję to forum i patrzę, co można było jeszcze wyciągnąć w ramach negocjacji a co jeszcze trzeba lub można dorzucić...
W którymś momencie faktycznie trzeba sobie powiedzieć 'Stop' i cieszyć się z tego co się kupiło.

A za te parę latek przy zmianie to pewnie jeszcze pakiet z instalacją gazową się pojawi :)

Pewnie nie ten wątek ale czy wie ktoś, czy dojazdówki w wersji 7mio miejscowej w tym roczniku są dodawane na starcie (w cenniku na liście wyposażenia jest tak dziwnie '+' zaznaczony...)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Ogólnie to w Toyocie z zasady dużo trudniej cokolwiek "wyciągnąć" aniżeli w innych markach. Owszem, da się - ale nie jest to łatwe. Zależy od kupującego, sprzedawcy, chwili itd. :cool:
Co mi się nasuwa, to IMHO dwa komplety kół na 17" to... opony będą dużo droższe i szybciej się zużywające niż 16" - jeśli chcesz i masz możliwość takiej zmiany. To był jeden z powodów, dlaczego nie chciałem 17" i wyższej wersji plus fakt, że zabierali dach szklany. Ale 17" na niższym profilu zawsze zużyją się szybciej niż 16" na balonie, nie mówiąc o kwestii wysokości profilu zimą - "bezpieczeństwie" dziur.  :-)
Dojazdówkę w razie czego można kupić nówkę w ASO za 400-500 zł, ale jeśli nie masz, to bym szybko jeszcze... negocjował.  :cheesy: :cool:

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
No i codziennie czegoś nowego się dowiaduję...
Dzięki za podpowiedzi.
17'' dostałem chyba w pakiecie Style, który chciałem tylko z uwagi na xenony. Te 17'' załamują cenami samych opon, nawet patrząc na portale oponiarskie.
Szklany dach - świetna sprawa... u mnie przegrał niestety z relingami (chcę bagażnik montować na górę).

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
EliEli kupilem na legnickiej tam gdzie lexus.

Poza SS reszta to drobiazgi w mojej ocenie

Widzę że te same kryteria nam przyświecały....relingi.....ksenony.....no i wczesniejsze "macanie" się z verso używanym. Pół roku temu chcialem kupić używkę jeszcze:)

Dzieki za info co do 2 kompletu felg - cenna uwaga

p.s.
jedyna rzecz o którą nie dopytałem to zapas...jest czy nie ma, a jak nie ma czy jest zestaw

« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2016, 23:33:15 wysłana przez gmarcin »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Trochę nieprecyzyjnie napisałem - letnie letnimi, trudno te z zestawu wymieniać (choć w Note akurat to zrobiłem) w momencie zakupu, ale miałem na myśli, żeby ZIMÓWKI wziąć jednak 16" :)

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
Trochę nieprecyzyjnie napisałem - letnie letnimi, trudno te z zestawu wymieniać (choć w Note akurat to zrobiłem) w momencie zakupu, ale miałem na myśli, żeby ZIMÓWKI wziąć jednak 16" :)

z tego co radzisz to wygląda na to że najlepiej by było wymienić te 17'' na 16''  w momencie zakupu i uniknąć dodatkowych zabaw z czujnikami, drugim kompletem felg itd...

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Premium w wersji 7-osobowej (takie mam) nie miało dojazdówki - chyba, że coś się zmieniło.  :cool: Dla pewności najlepiej sprawdzić.  :-)
A jak ktoś ma wersję 5-osobową, to nawet jeśli nie ma nic, to najlepiej dokupić pełnowymiarowe, zwykłe koło. Do 7-mki nie wchodzi.
Szyby ja też przyciemniałem PO zakupie i ładnie to zrobili.
Martinez - to coś masz nie teges z czujnikami: albo walnięte albo źle pochylone: moje działają nawet na wyłączonym aucie, a mam i przód i tył.
Mam dwie kamery.
Wszystko git.
Ale - to wszystko domontowywane.  :roll:

Offline Martinez

• Toyot Leżący
  • *
Premium w wersji 7-osobowej (takie mam) nie miało dojazdówki - chyba, że coś się zmieniło.

Przyznam, że nie pytałem w salonie, natomiast tak jest zaznaczone w specyfikacji :) Z drugiej strony jest napisane, że Premium ma koło dojazdowe ale nic nie ma, że Premum 7-os., kurcze w poniedziałek zadzwonię do salonu i zapytam.

Natomiast jednym mnie miło zaskoczyli, dokładają w cenie dywaniki - nie wiem które - ale mają być :)

Może i masz rację z tymi czujnikami parkowania - wynegocjowałem je przy zakupie auta więc były za darmo - a jak coś jest gratis, to... :)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Dywaniki - raczej oryginalne, bo jak kupowałem mieli zabronione inne niż oryginalne, co było pokłosiem afery "pedałowej". :cool: Nie mylić z preferencjami  :cheesy:

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
Tak czytam ostatnie rozwazania o felgach....

Kupując auto w którymś z salonów powiedziano mi że do premium może być użyta tylko 17 gdyż przy ewentualnym dzwonie mogą być problemy z ubezpieczycielem gdyż do premium 17 są zalecane a 16 juz nie - nie wiem ile w tym prawdy i czy czego nie pokręciłem

Widzę że dywaniki dorzucają gratis wszystkim. Tez się cieszę ze swoich darmowych. Z dupereli dobralem listwy boczne, folie pod wszystkie klamki oraz mate do bagaznika.

Zapas: hmmm już zdurnialem czy jest czy go nie ma. Jutro dopytam.

A trójkąt i apteczka jest?

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
Z dupereli dobralem listwy boczne, folie pod wszystkie klamki oraz mate do bagaznika.

Hahaha - widzę ze naprawde podobny zestaw braliśmy. Ja wziałem jeszcze listwe na zderzak (ochrona przy wyciąganiu gratów z bagażnika). Co do listew bocznych to ciągle mam wątpliwości czy mają sens... Mają chronić przed uszkodzeniami od innych aut na parkingu ale wiele aut ma inną wysokość krawędzi drzwi... No i czy taka czarna listwa nie psuje jasnego koloru i linii auta...
Jak nie zobaczę na żywo to się pewnie nie przekonam.

Swoją droga co do felg - to na upartego, jeśli ktoś bierze kilka pakietów gdzie w jednym jest 16'' jako dodatkowe a w kolejnym 17'' to bym się spodziewał że będę miał oba :)
Ale że rzeczywistość nie jest tak piękna...

« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2016, 15:27:01 wysłana przez EliEli »

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
EliEli a tak tak te listwe na zderzak tez wzialem:) Listwy wzialem zwykle czarne na drzwi. Na bialym verso z czarnymi szybami bedzie nawet jakoś to wygladac. W nissanie tez mam i co? Drzwi przez melepetow parkingowych zdwastowwne. Jak widze jak niektorzy otwieraja drzwi jak do stodoly to ech...

Proszę o używanie polskich znaków.
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2016, 16:01:14 wysłana przez felicjator »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Kupując auto w którymś z salonów powiedziano mi że do premium może być użyta tylko 17 gdyż przy ewentualnym dzwonie mogą być problemy z ubezpieczycielem gdyż do premium 17 są zalecane a 16 juz nie - nie wiem ile w tym prawdy i czy czego nie pokręciłem

Bzdura.
I powiem więcej: w Polsce NIE MA zwyczaju, że jak zmienisz rozmiar wyżej czy niżej, nawet jeśli na rozmiar "niezgodny" z homolacją, ale sensowny - że KTOKOLWIEK się czepia.

Listwy na drzwi - MAJĄ sens, ale nie w sposób w jaki nakleja ASO - one są naklejone ZA NISKO, wobec powyższego nic nie chronią. Ja mam dokupione nieoryginalne, po tym jaki mi jakiś %&§"**!! obił drzwi. I dobrze się sprawują, choć wiadomo, że to nie jest 100% zabezpieczenie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl