Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.  (Przeczytany 106086 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
Listwy na drzwi - MAJĄ sens, ale nie w sposób w jaki nakleja ASO - one są naklejone ZA NISKO, wobec powyższego nic nie chronią. Ja mam dokupione nieoryginalne, po tym jaki mi jakiś %&§"**!! obił drzwi. I dobrze się sprawują, choć wiadomo, że to nie jest 100% zabezpieczenie.

A na jakiej wysokości zalecasz ich mocowanie ? Ja się umówiłem z dealerem na "okazanie" nieprzyklejonych jeszcze listew żeby ocenić czy je mocno chcę czy wcale ;)

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
Dzięki za wyjaśnienie kwestii felg 16 a 17 do premium

Co do listew. Jutro dzwonie żeby się wstrzymali z montażem. Przez Was same kłopoty!:)

p.s. a czy Wy czasem nie myślicie o tych listach chrom montowanych na samym dole drzwi tuż przy progu?
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Chromy - rzecz gustu. Jak dla mnie... przesada (żeby nie powiedzieć dosadniej). <zalamka>
Co do wysokości listew bocznych - należy popatrzeć z tyłu auta do przodu (wzdłuż pojazdu) i zamontować listwy w miarę możliwości jak najbliżej największego wybrzuszenia drzwi na zewnątrz, bok pojazdu. Wtedy chronią najlepiej - choć oczywiście to w 100% nie zabezpiecza, np. przed górą tylnych drzwi innego auta.

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Myślą o listwach ochronnych na boczne drzwi, nie o ozdobnych chromowych.
http://www.listwyboczne.pl/instrukcje/rider204.pdf

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
Tak tak chrom to przesada. Szkoda kasy na taki detal. To co pokazał mod. felicjator wygląda sensownie i mam nadzieję, że tak mi zamontują. Dziękuję za link

« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2016, 19:36:34 wysłana przez gmarcin »

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Listwy tez bralem te z pdf-a (nieoryginalne ale to chyba nie ma znaczenia).

Nakladke na zdezak kupilem sam na allegro - chyba nawet drozsza niz ta z aso ale ladniejsza i bardziej na zdezak zachodzi:

Offline felicjator

• Moderator
  • Toyot Chodzacy
Rzeczywiście ładna ta nakładeczka  na zderzak :good:
Pasuje do białego lakieru.

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
mechu spadłeś mi z nieba. Właśnie tę nakładkę na alle za 200 zł zamówiłem bo oryginał był dość drogi (345zł)

http://allegro.pl/lux-listwa-ochronna-na-zderzak-toyota-verso-2013-i5882980660.html

....z drugiej strony to tylko kawałek plastiku i z boku i z tyłu:)
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2016, 20:04:17 wysłana przez gmarcin »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Nakładka na zderzak - ja mam folię: nie psuje linii estetycznej i kolorystycznej pojazdu, a chroni równie dobrze.
Co do listew - sposób montażu "toyotowski" jest za przeproszeniem właśnie, tak jak to felicjator przytoczył - o kant d.py rozbić: NIC TO NIE CHRONI, a jedynie... wygląda. Trzeba zamontować wyżej - albo w ogóle nie montować.  :cool:

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
listwa dokladnie ta z alledrogo.pl
Auto bede mial biale takze wszystko przemyslane jest - lacznie z indywidualnym pakietem ala rav4 - ale wszystko w swoim czasie :)

co do listew to rzeczywiscie rozważe czy nie dac ich wyzej.
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2016, 20:42:47 wysłana przez mechu »

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
Nakładka na zderzak - ja mam folię: nie psuje linii estetycznej i kolorystycznej pojazdu, a chroni równie dobrze.

Jakiś link do takiej folii mógłbyś podać?
O foliach myślałem na progi (dzieci niby uważają ale zawsze się cos porysuje przy wsiadaniu czy wysiadaniu...) - temat dopiero zaczynam analizować.
Te firmowe nakładki nawet za pół ceny to lekka przesada...
« Ostatnia zmiana: 10 Stycznia 2016, 21:02:40 wysłana przez EliEli »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Na progi od lat naklejam dociętą na wymiar folię 3M - przezroczystą i samoprzylepną, grubą (jak na zderzak) folię. Dostępna w sklepach specjalistycznych dla lakierników.

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Dobra folia (czy jak kto woli nakładkę, to ona) chronić musi również RANT zderzaka.  :cool:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl