Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.  (Przeczytany 106101 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
Też mam te plastikowe i się zastawiam jak oni te nakładki metalowe montują? Demontują te plastikowe czy na nie nakładają? Pewnie są zdejmowalne.

Sanchopan możesz wrzucić fotkę jak wyszło u Ciebie naklejenie tych taśm 3M? Bo dumam nad tym mocno od wczoraj odkąd odebrałem auto. Za duże jest tego plastiku a moja dzieciarnia w liczbie 3 sztuk wsiada w ten sposób że nogą następuje na próg. Zaraz będzie cały poharatany od piasku i kamieni pod butami.

Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Ale tej folii na fotce niespecjalnie będzie widać - po prostu docięte mam takie paski na rant o długości niecałego progu: zachodzą trochę na pion i poziom.
Ochrona idealna przed buciorami!  :good:

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
ok już kumam jak to zrobiłeś. Zrobię tak u siebie. Dzięki. Aha a folie masz transparentną?
p.s.
Miałem napisać że zapomniałem powiedzieć w salonie że chcę listwy przykleić tak jak logika nakazuje a nie po "toyotowsku"......spisali się. Zamontowali tak jak należy by ich istnienie miało jakikolwiek sens (plus dla salonu i obsługi sprzedaży). Zwykłe czarne bez znaczków i innych takich na białym lakierze wyglądają super.

« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2016, 20:01:01 wysłana przez gmarcin »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Folia przezroczysta. Coś w tym stylu jak ta na zewnątrz fabryczna przy tylnych kołach od przodu u dołu. :cool:

Offline galeonfunk

• Toyot Leżący
  • *
Właśnie przed chwilą pojawił się na stronie Toyoty nowy cennik Verso na 2016r...

Przejrzałem cennik, pozmieniało się nieco wyposażenie i zawartość pakietów.
Na początku tygodnia zamówiłem swoją Verso z wyprzedaży 2015. Teraz rozumiem, dlaczego tak gładko poszły negocjacje cenowe :) 
Ciekawostką jest fakt, że w poniedziałek przez czat pytałem o nowy cennik. Nikt nie był w stanie powiedzieć, kiedy to nastąpi, choć nie ukrywali, że niebawem.
Najbardziej jednak podpadł mi jeden handlowiec od dilera z Trójmiasta... w rozmowie tel. stwierdził, że nowy model Verso wejdzie..ale pod koniec roku :).  To przeważyło o dalszym losie rozmowy, nie lubię jak ktoś perfidnie kituje.

« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2016, 22:04:17 wysłana przez galeonfunk »

Offline Padre

• Toyot Pełzający
  • **
Nie broniąc go nowy model Verso to dla handlowca nowy model, w tym przypadku ProAce Verso wchodzacy pod koniec roku, to Verso wypada z oferty, a to o ktorym piszesz to poprostu Verso 2016, zwykly lift choc i lift to za duzo powiedziane

Wysłane z iPhone T27FLII za pomocą Tapatalk

Offline galeonfunk

• Toyot Leżący
  • *
Tylko ja nie pytałem handlowca o ProAce a o wersję po właśnie drobnym liftingu Verso.
Na domiar złego, już po zamówieniu swojej Verso u innego dilera dostałem od tego pierwszego ofertę na maila z kwotą wyprzedażową z 2015r. ale specyfikacja była już dla rocznika 2016. Czyli salony już kilka dni temu musiały mieć dostęp do specyfikacji Verso z 2016r., ale mniejsza o to... na 2016r. już by mi zabrakło dutków.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
Hmm... generalnie po świezym zakupie rocznika 2015 nie powinno się spoglądać tak szybko na ten 2016 :) co by się nie wkurzać ale oczywiście chciałem się przekonać "co straciłem".

+ Lift kokpitu/kierownicy/konsoli - ale to już w innym wątku omawiane
+ Safety Sense

Co do reszty to wygląda na to że konfiguracja z pakietu Style jest dostępna tylko w Prestige (Xenony, kluczyk inteligentny, koła 17'' itd.)
Więc nie żałuję (może poza SS :)  ) bo i różnica cenowa jest w moim przypadku zdecydowanie na korzyść 2015.

Inną sprawą jest to, że 'cennik obowiązuje od 1 stycznia 2016' więc ciężko zrozumieć handlowców twierdzących, że jeszcze nic nie wiedzą gdy pytałem z ciekawości 2 tygodnie temu... tak trochę nieładnie nawet jeśli "biznes jest biznes".

Offline galeonfunk

• Toyot Leżący
  • *
Ja też nie żałuję wyboru z 2015r., chociaż dopiero czekam na dostawę swojej Verso. Zakup z 2016r. praktycznie dla mnie byłby nieosiągalny w tym roku a już dość mam czekania na nową brykę :)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
"co straciłem".

Nie wiem jaka wersje brałeś ale teraz w kazdej sa relingi i w activie możliwość 7 siedzeń.
Klima automat jest standardem w Premium.

Ja jedynie żałuje Safety Sense - choc to bardziej bajer.

"nowe" Verso Proace bedzie takie:

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
"co straciłem".
Nie wiem jaka wersje brałeś ale teraz w kazdej sa relingi i w activie możliwość 7 siedzeń. Klima automat jest standardem w Premium. Ja jedynie żałuje Safety Sense - choc to bardziej bajer. 

Brałem Premium + chyba wszystkie pakiety bez tych chromów czy jak im tam :)
Od Prestige różniło się brakiem przeszklonego dachu (były albo relingi albo szkło) oraz brak dodatkowych opcji w Touch & Go: polecenia głosowe, odczyt maili i wiadomości oraz widok 3d jeśli dobrze pamiętam.

Pytałem o SS jako opcję do zamontowania w przyszłości, ale zgodnie z tym czego sie spodziewałem - nie da się  "zbyt duża ingerencja w auto"
« Ostatnia zmiana: 18 Lutego 2016, 10:47:55 wysłana przez EliEli »

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
Kupując na wyprzedaży rocznika 2015 i wiedząc o lifcie verso w 2016 r. czekałem tylko na cennik by się upewnić że dobrze zrobiłem i widzę uff. Na szybko wyliczyłem, że za to co mam dziś musiałbym zapłacić +13,5-15 tys. a cena wyjściowa byłaby powyżej 100 tys.

Offline galeonfunk

• Toyot Leżący
  • *
Ja podobnie miałem. Zamówiłem 7 os. 1,8 w wersji Premium z pakietami Comfort, Park, Family. Gdybym odpowiednio wyposażoną wersję wziął z 2016r. (mógłbym jedynie z nawigacji zrezygnować), to koszt byłby około 12-15tys. wyższy niż to co mam a i pewnie ciężko byłoby o jakieś bonusy przy nowym roczniku.

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
Co do ProACE - to bliżej mu do busa niż samochodu rodzinnego. Cena 20200 funciaków (taką znalazłem gdzieś w sieci)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Ten ProAce bedzie chyba strzałem w kolano - toyota przestanie miec konkurencje dla Scenica, Lodgy, Golfa + i innych spuchnietych aut.
Jest oczywiście Prius + ale w cenie X2.

Ja się bardzo cieszę ze udało mi sie kupic to co mam (właściwie zona ma)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl