Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.  (Przeczytany 106117 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tadeusz1

• Toyot Leżący
  • *
Proszę o informacje na co zwrócić uwagę przy odbiorze z salonu nowej Verso. Będę wdzięczny za wszystkie sugestie, poniwaz jest to pierwsze nowe auto  :-). Pozdrawiam

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
Tadeusz równo rok temu tez odbierałem nową verso z podobnymi pakietami. Miałem na kartce spisaną check listę pytań i na co zwrócić uwagę......emocje wzięły górę i o kartce zapomniałem:)

Słuchałem....słuchałem a sprzedawca instruował i powtarzał jak trzeba było. Z grubsza obejrzałem, czy to co zamówiłem to, czy stoi przede mną to samo.

Generalnie po czasie stwierdzam, że nie ma co wyolbrzymiać momentu odbioru. Zbyt poważna marka, by podstawić co innego niż zamówiliśmy, choć oczywiście legendy o odbiorach nowych aut od znajomych słyszałem. Zwróć uwagę na opony, bo pewnie zimówki zamówiłeś. Zobacz czy masz założone.

Obierałem we Wrocławiu w bardzo przyjemnej atmosferze.

p.s.
jeśli masz dzieci to zapisz się przez stronę www do programu toyota kids. W ciągu roku przyszło parę przesyłek dla dzieci. a to jakieś kolorowanki, a to kalendarze czy modele do sklejania. Jest trochę zabawy a dzieciaki uśmiechnięte. Do tego dochodzą w ciągu roku konkursy plastyczne, etc. Polecam.
« Ostatnia zmiana: 02 Stycznia 2017, 08:03:49 wysłana przez gmarcin »
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
Sprawdz co sie da, a potem na spokojnie w domy. Ja np. mialem niedzialajace sterowanie lusterek... serwis nie podlaczyl po dodawaniu alarmu. Sprawdz jak dzialaja przednie czujniki parkowania (jesli masz). U mnie dzialaly podobno zgodnie z instrukcja, co bylo irytujace (byla jakas zaleznosc z naciskaniem hamulca chyba) piec minut i jakis kabelek poszedl do masy i dzialaja jak trzeba, czyli do momomentu osiagniecia pewnej predkosci.

Kupujesz drugie komplet kol? Powinny byc sprawane. Radio i godzina ustawione... duperele ale swiadczace o danym ASO.

No i... pilnuj zeby nie ukradli :grin:

Offline Tadeusz1

• Toyot Leżący
  • *
Samochód będzie na zimówkach, a letnie wynegocjowałem dodatkowo, wymiana opon po zimie, ma być za 100 zł. Czujniki przód i tył. Z tym sprawdzaniem to na pewno spokojnie w domu i w pierwszych dniach jazdy, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. :-)

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
Wymiana powinna byc za free bo to jest czesc ktora kupiles w salonie, a montaz jest w cenie. Ja mialem miec wymiane za darmo, i tez bylem pytany na jakich kolach mam odebrac auto (byl marzec). Tak samo jak siatke pionowa ktora dokupilem zamotowali w ASO. A to jaka je byla cena to juz inna sprawa. 100 zl nie lezy na drodze :)

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
Potwierdzam. Odbieralem auto na początku 2016 r. i miałem założone zimówki, które za chwilę zmieniałem na letnie - za wymianę nic nie zapłaciłem
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
Proszę o informacje na co zwrócić uwagę przy odbiorze z salonu nowej Verso. Będę wdzięczny za wszystkie sugestie, poniwaz jest to pierwsze nowe auto  :-). Pozdrawiam

- Odbieraj najlepiej przy świetle dziennym lub dobrym oświetleniu w salonie
- Teraz jest zima a auta przyjeżdżają z letnim płynem do spryskiwaczy - upewnij się że serwis wymienił go na zimowy bo inaczej Ci zamarznie i będziesz musiał wrócić do ASO...
- Sprawdź z przodu (ręką pod zderzak, po fartuchu, plastikach) czy auto nie szorowało przodem przy zjeżdżaniu z rampy, czy nie ma uszkodzeń itp.
- Z miernikiem lakieru nie trzeba pewnie biegać ale obejrzeć całe auto pod kątem rys, uszkodzeń itd. trzeba. Czepiaj się jak widzisz coś podejrzanego
- Pod światło sprawdzasz czy nie ma wgniotek na drzwiach, masce, dachu
- Jeśli zamawiałeś akcesoria typu listwy boczne, listwa na zderzak to sprawdź czy są dobrze przyklejone - jeśli odstają to prawdopodobnie będzie się pod tym gromadził piach i brud a w efekcie uszkodzi się lakier
- Jeśli brałeś Navi - koniecznie zapytaj czy wgrano najnowszą wersję. Jeśli nie - od razu umów się na wizytę do wgrania. Jeśli zapomnisz to przez pierwsze 200km masz prawo sobie przypomnieć i poprosić o aktualizację

Nasze auta są lubiane przez kuny. Niektórzy polecają kostkę toaletową powiesić gdzieś w komorze silnika - a ja dokupiłem od Toyoty spray na zwierzaki i spryskałem wszystkie newralgiczne miejsca, okładziny w komorze itd. Zrobiłem to na drugi dzień po odbiorze auta kiedy to rano zobaczyłem ślady stópek z pazurkami pod maską na plastiku nowiutkiej pokrywy silnika...

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
...ja też przerzuciłem się z Domestosa na Wurtha. I poza tym, że działa i jestem zadowolony, to jedyna wada, że wszystko się masakrycznie od tego lepi w komorze silnika. Ale to mała wada w porównaniu z resztą zalet! :good:

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
...ja też przerzuciłem się z Domestosa na Wurtha. I poza tym, że działa i jestem zadowolony, to jedyna wada, że wszystko się masakrycznie od tego lepi w komorze silnika. Ale to mała wada w porównaniu z resztą zalet! :good:

No ta lepkość jest trochę porażająca chociaż w sumie to nie zauważyłem żeby śmieci się przez to jakoś więcej pod maską zbierało i przyklejało. Wolę to niż kilka-naście tysiaków na naprawę auta po wizycie gryzoni...

Offline Tadeusz1

• Toyot Leżący
  • *
Jutro odbiór Verso Premium + Comfort + Voyage  :-) mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
Pewnie o tym zapomnisz, ale sprawdź aktualność map. Ja musiałem wracać na aktualizację kilka dni po odbiorze. No i oczywiście w baku 2 krople paliwa ;-)

Offline Tadeusz1

• Toyot Leżący
  • *
Co do paliwa to Pani w salonie już mnie uprzedziła, że będzie tylko tyle aby dojechać do najbliższej stacji benzynowej. Oby nie trzeba było wracać do ASO celem poprawek, zobaczymy jak będzie. 

Offline Arczi

• Toyot Pełzający
  • **
Witam wsystkich :)
25.01.2017 poszlo zamownienie z wyprz 2016 na Verso w pakiecie Prestige. Odbior ma byc max 15.02.2017 ale w piatel wieczorem widzialem ze juz stoi na parkingu w ASO :)

Offline Arczi

• Toyot Pełzający
  • **
Potwierdzam. Odbieralem auto na początku 2016 r. i miałem założone zimówki, które za chwilę zmieniałem na letnie - za wymianę nic nie zapłaciłem
Tak na marginesiw : podczas wybierania auta dowiedzialem sie ze niema mozliwosci zamowienia auta na zimowkach. Ponoc auto jest dostepne na letnich i tylko jednym modelm felg - bynajmniej na wyprzedazy '16 tak bylo.

Niema opcji doplaty do innej felgi i np zamowienia na zimowkach. Zimowki moznq dokupic u nich w ASO (za Nokiany 215/55/17 zaspiewali mi ~2900zl gdzie te opony mozna kupic do 2000zl).
Slabe to troche...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl