Proszę o informacje na co zwrócić uwagę przy odbiorze z salonu nowej Verso. Będę wdzięczny za wszystkie sugestie, poniwaz jest to pierwsze nowe auto
. Pozdrawiam
- Odbieraj najlepiej przy świetle dziennym lub dobrym oświetleniu w salonie
- Teraz jest zima a auta przyjeżdżają z letnim płynem do spryskiwaczy - upewnij się że serwis wymienił go na zimowy bo inaczej Ci zamarznie i będziesz musiał wrócić do ASO...
- Sprawdź z przodu (ręką pod zderzak, po fartuchu, plastikach) czy auto nie szorowało przodem przy zjeżdżaniu z rampy, czy nie ma uszkodzeń itp.
- Z miernikiem lakieru nie trzeba pewnie biegać ale obejrzeć całe auto pod kątem rys, uszkodzeń itd. trzeba. Czepiaj się jak widzisz coś podejrzanego
- Pod światło sprawdzasz czy nie ma wgniotek na drzwiach, masce, dachu
- Jeśli zamawiałeś akcesoria typu listwy boczne, listwa na zderzak to sprawdź czy są dobrze przyklejone - jeśli odstają to prawdopodobnie będzie się pod tym gromadził piach i brud a w efekcie uszkodzi się lakier
- Jeśli brałeś Navi - koniecznie zapytaj czy wgrano najnowszą wersję. Jeśli nie - od razu umów się na wizytę do wgrania. Jeśli zapomnisz to przez pierwsze 200km masz prawo sobie przypomnieć i poprosić o aktualizację
Nasze auta są lubiane przez kuny. Niektórzy polecają kostkę toaletową powiesić gdzieś w komorze silnika - a ja dokupiłem od Toyoty spray na zwierzaki i spryskałem wszystkie newralgiczne miejsca, okładziny w komorze itd. Zrobiłem to na drugi dzień po odbiorze auta kiedy to rano zobaczyłem ślady stópek z pazurkami pod maską na plastiku nowiutkiej pokrywy silnika...