Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.  (Przeczytany 106281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
...a gdzie jest inaczej?  :shock:

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
Te nokiany wynegocjowalem za 3 cyfrową symboliczną kwotę. Auto zawsze przyjezdza na letnich. Co do felg to sie nie wypowiadam ale pachnie ściemą

Edit! Stop! Ja te opony za free dostałem!. Wlasnie sprawdzilem. Za mate do bagaznika doplacilem i listwy na drzwi oraz naklejki pod klamki
« Ostatnia zmiana: 05 Lutego 2017, 18:41:05 wysłana przez gmarcin »
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Ja też nie jeden raz koła, opony czy inne rzeczy wynegocjowałem za free przy zakupie auta, ale nie zmienia to faktu, że auto przyjeżdża na letnich i kropka. Wszędzie tak jest. :cool:

Offline Greg77

• Toyot Leżący
  • *

Witam wsystkich 25.01.2017 poszlo zamownienie z wyprz 2016 na Verso w pakiecie Prestige. Odbior ma byc max 15.02.2017 ale w piatel wieczorem widzialem ze juz stoi na parkingu w ASO

Czesc, ja tez odbieram pojutrze Verso Prestige 1.8 z wyprz 2016, autko juz czeka. Pytalem o jakies rabaty, akcesoria, cokolwiek,
ale gos mnie splawil i powiedzial, ze na samochod z wyprzedazy nie moze juz nic dorzucic... Samochod przychodzi na letnich oponach (nawet nie wiem jakich) i aluminiowych felgach 17". Zimowe opony na alusach z czujnikami zaspiewali mi 5.700PLN.
Zamowilem sobie gdzie indziej stalowe felgi 16" z oponami GY za 2.500PLN. Teraz mam zagwoztke, bo dostalem homologacje tego auta i jest tam jedynie rozniar kol 17"...

Offline Crisso

• Toyot Pełzający
  • **

Zgadza się...Verso Prestige ma homologację tylko na 17 cali.  Jest możliwość, ze ubezpieczyciel, może się tym bronic w razie jakiejkolwiek kolizji/stłuczki.
SPRZEDAM Przednie przeciwmgielne / Halogeny Toyota Carina E Zestaw!!

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Nie ma w żadnych OWU takich zapisów - jak ktoś takie ma, to niech je przytoczy ze wskazaniem źródła, albo... zamilknie. :cool:
Poza tym pierwszy raz słyszę, aby inna wersja wyposażeniowa tego samego auta miała inną homologację niż wersja np. biedniejsza - ale może ja się nie znam. :cheesy:

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
Czesc, ja tez odbieram pojutrze Verso Prestige 1.8 z wyprz 2016, autko juz czeka. Pytalem o jakies rabaty, akcesoria, cokolwiek,
ale gos mnie splawil i powiedzial, ze na samochod z wyprzedazy nie moze juz nic dorzucic...

Bezczelnie Ciebie okłamał, gdyż zawsze można dorzucić jakieś drobiazgi ;-) W moim Versolocie przyciemnili szyby i dali dywaniki gumowe*, a zależało mi na szybkim podpisaniu umowy i zdecydowałem się w kwadrans po wejściu do salonu, więc nie targowałem się ostro.
(*- normalnie dają chyba szmaciane dywany?)
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2017, 17:01:44 wysłana przez Piotr Jacek »

Offline Greg77

• Toyot Leżący
  • *
Dywaniki welurowe dali bez laski, leza w bagazniku, ale za siatke i mate do bagaznika musze zaplacic. Gosc mnie chyba wyczul, ze i tak kupie. Jazde testowa robilem w Gdansku i tamtejszy sprzedawca odwalil cala robote wlacznie z odkopywaniem ze sniegu testowki, a samochod zamowilem u innego dealera w Wielkopolsce ze wzgledu na lokalizacji i odbior auta, wiec dostal gotowego klienta na tacy. Poziom obslugi i sprzedawcy w 3miescie i tu - DWA swiaty... Kupujesz samochod za ponak 90K, a musisz sie prosic i dzwonic samemu w kazdej sprawie.

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
Horus: w deklaracji zgodności WE dostarczanej przez Toyotę w punkcie 35 masz podany dokładny rozmiar kół/opon. I nie ma tam zakresu czy niepotrzebne skreślić :) Jest podany tylko jeden rozmiar.

Czy to ma jakikolwiek wpływ na cokolwiek i gdziekolwiek to nie wiem.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.
« Odpowiedź #159 dnia: 06 Lutego 2017, 17:25:51 »
Ale to jest wyciąg tylko, niepełny z tego co kojarzę - poza tym jak się ktoś powołuje na OWU, to powinien przytoczyć OWU. Po wtóre - powtórzę - co to za homologacja, że pisze w niej "Prestige" czy jak to rozumieć...?  :embarassed:
Poza tym, jeśli już iść w tym IMHO błędnym kierunku (wg stanu prawnego na dzień dzisiejszy oraz OWU), to należałoby zapytać czy w tej homologacji właściciel dostał również wykazany rozmiar opony dojazdowej? A może nie dostał, nie można dojazdówką, jeśli jej nie ma na wyposażeniu...? :-P
Sabo i Ludwiku - nie idźcie tą drogą... :song: :cheesy:
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2017, 17:28:57 wysłana przez Horus »

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
Nie, homologacja, bo to jedno, a deklaracja zgodności WE to drugie. W deklaracji masz napisane, że samochód jest zgodny z homologacją nr .... A sama deklaracja jest wystawiana na konkretny samochód z numerem VIN.
« Ostatnia zmiana: 06 Lutego 2017, 17:33:16 wysłana przez Mystik »

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
OK, okey, ale nie wydaje mi się - chyba że Prestige ma większe zaciski (coś jak kiedyś bodaj 2,2 diesel) i ze względu na hamulce mniejsze koła nie wejdą. Ale nie wydaje mi się. :-)

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
Tego nie wiem. Coś ktoś kiedyś pisał, że stalowe 6-tki nie wchodziły bo coś, ale nigdzie tego nie potwierdziłem, więc chyba to urban legends.

Ale pisaliśmy o tym co jest w dokumentach i czy może mieć to wpływ na coś. Nigdzie nie znalazłem nawet cienia informacji, żeby inny wymiar kół w stosunku do homologacji stwarzał jakieś problemy. Czekam na tego pierwszego :D

A to, że na 17-tki nie założysz łańcuchów, to inna sprawa :D

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
...dodatkowo auto na 17" jest ciut wyższe :)
Generalnie ja mam 16" alusy letnie (tfu! CrossClimaty mam :cheesy:) i 16" alusy niefirmowe z zimówkami - ale jakby miał 17" (czego nie chciałem, bo miałem w poprzednim aucie), to bym również na zimówki zakupił 16"  :-)

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
Dobry wieczór
Kupiłam Verso też z wyprzedaży, ale do umowy nie była załączona specyfikacja, za to na fakturze końcowej jest odwołanie do specyfikacji. Sprzedawca zarzeka się, że nie może wygenerować takiego dokumentu i że wszystko będzie OK, zgodnie z ustaleniami. Mam taką nadzieję, ale w deklaracji zgodności jest np. inny kolor (szary) niż zamówiony, nigdzie (na fakturze) nie ma wyszczególnionych zabezpieczeń jakie dokupiłam (tylko ogólna nazwa pakietu). Jest kilka rzeczy niejednoznacznych. Nie wiem, czego spodziewać się na odbiorze.
Dobrze był skompletowany wasz samochód, zgodnie ze specyfikacją? Mieliście jakieś rozbieżności względem ustaleń?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl