Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.  (Przeczytany 109009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
tak to jest dawane razem z gwarancją na 3 lata (ale są limity)
http://pdf.sites.toyota.pl/ubezpieczenia-broszura-Eurocare.pdf

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Mechu tę listwę na zderzak cały czas mam w obserwowanych na allegro. Zadowolony jesteś? Nie odkleja się?

Wg mnie rewelacja - nie raz mi uratowała zderzak.
Własnie dlatego że odstaje uchroniła przed sporą rysą/dziurą.
Na środku sie odkleiła ale po uderzeniu od tyłu - miała prawo :)

Co do bagażnika to ja bardzo często zmieniam położenie podłogi - także zadna wykładzina by sie nie sprawdziła a takich 2-częściowych nie widziałem.

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
Właśnie próbuję się wczytać o co chodzi... Zdarzyła wam się kiedyś awaria poza granicami? te piękne zapewnienia z broszurki pokrywają się z rzeczywistości?

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
Ja zawsze staram się płacić ale nie korzystać ;)
BTW, masz samochód zastępczy w pakiecie ubezpieczeniowym? na ile dni? PZU?

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
"Polisa PZU gwarantuje samochód zastępczy na cały okres ewentualnej naprawy blacharskiej" nie wiem, czy jest to tożsame, z samochodem zastępczym, gdy padnie mi coś innego.
Trochę podeszłam do tematu ubezpieczenia, że i tak musi być, więc co łaska  <kawusia>. Jedna ze spiskowych teorii sugeruję, że już tak dużo osób nie godziło się ze stanowiskiem TU, chodziło do sądów i wygrywało, że TU musiały podnieść stawki, by pokryć koszty napraw... i  rozpraw sądowych :grin:

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Jak już kupicie fizycznie auto, to za sam zakup na koncie Toyota More będziecie mieć dość dużo punktów, którymi możecie zapłacić za kolejne akcesoria albo np. za kurs Szkołę Jazdy. :cool:

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
raVonline
zwykle czarne listwy montowane jakoś odrobinę poniżej środka drzwi. Auto mam białe więc fajnie to nawet wygląda. Przed zakupem odwiedziłem 3 salony i tam gdzie dali najwięcej za najmniej .....kupiłem auto.

p.s .
no i zapomniałem sprawdzić Ci tę matę
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2017, 21:29:54 wysłana przez gmarcin »
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Z tymi listwami na drzwi to dobrze przemyślcie - gdzie je montować! Bo zamontowane "super-ładnie" zwykle nie zapewniają żadnej ochrony. Najlepiej montować w miejscu najbardziej wypukłym lub zbliżonym do niego. :cool:

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
zgadza się. te na dole listwy chrom nic nie dają. te moje juz parę razy przyjęły drzwi sąsiadki, która zwykle swój wehikuł otwiera jak drzwi od stodoły.

w aso trzeba powiedzieć i to zaznaczyć (to w trakcie zakupu wyczytałem na forum) żeby je zamontowali nie tak jak mówi instrukcja ale tak jak logika nakazuje

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
dywanik REZAW-PLAST po porannych oględzinach u mnie jest taki: (testy śniegowe z butów narciarskich, wylany olej i inne przygody zakupowe ogarnął więc polecam)
http://www.dywanikidosamochodu.pl/products/1751/p/6152

listwy boczne:
Mniej więcej tak te listwy wyglądają ale czy mam dokładnie te to nie wiem ale w mojej ocenie są równie zwykłe jak te z linku:
http://www.listwyboczne.pl/produkt,toyota-verso-listwy-boczne,204.html

p.s.
W nissane mam również listwy ale polakierowane - efekt? drzwi jako tako całe, a listwy wyglądają brzydko od uderzeń. Na tych czarnych plastikach nic nie widać, a z białą verso i jej przyciemnonymi szybami oraz grafitowymi alu fajnie współgrają.

p.s.2
A tu jeszcze dywanik do 3 rzędu jakby ktoś szukał:
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,26298.225.html
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2017, 07:49:35 wysłana przez gmarcin »

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
dzięki gmarcin, ja już wynegocjowałem chlapacze, matę do bagażnika i dywaniki
pomyślę jeszcze nad tymi listwami...  :song:

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Ja mam to:
https://sklep.toyota.pl/produkt/pz434-e8372-pj-wykladzina-bagaznika-wysoka.html
Jeżeli wozi się różne graty w bagażniku. Po rozłożeniu siedzeń można ją przesunąć do przodu.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Ja po tym jak całe życie jeździłem na chlapaczach - tym razem zrezygnowałem z nich. Nie ma takiej konieczności, a często na jakichś nierównościach poprzednio były problemy bo ocierały albo je urywało. Akurat Verso ładniej wygląda bez chlapaczy. :-)

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
wiadomo albo się same odpadną albo je ściągnę :)

Offline Pyjter

• Toyot Leżący
  • *
U mnie życie napisało taki scenariusz że chlapacze stały się koniecznością. Pal sześć estetykę gdy w grę wchodzi ich funkcjonalność.
Nowe auto, pierwsze mycie i załamka.... porysowany lakier w dolnych partiach obu przednich drzwi na skutek "wyrzucanych z bieżnika" (przez przednie opony) drobnych kamieni. Nie obeszło się bez wizyty u lakiernika. Od tego czasu wolę dmuchać na zimne.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl