Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.  (Przeczytany 106238 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
w piątek odebrałem :beer: to już moja 5 toyota
Wszystko odbyło się w miłej atmosferze. Przyznam, że mój dealer bardzo się stara  :good: może dlatego że jest nowy na mieście?
Auto już wcześniej znałem więc nie jest dla mnie nowością, funkcja "psa" jest świetna --> https://www.youtube.com/watch?v=6WTA3kQSXrc
Cicho, wysoko, wygodnie... (poprzednio jeździłem dieslem 2,2) Bardzo ładnie się prezentuje na 17"
Mimo narzekań na "papierowe" głośniki po podbiciu tonów wysokich i trochę średnich jest zdecydowanie lepiej... ale wiadomo [/font] :song:
Co ciekawe dla każdego medium (FM, iPod, Bluetooth - trzeba ustawić tę regulację osobno)
Zastanawiam się nad wymianą oleju po 1000 km i czekam na homologację dla Prestige na 16" (zima)
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2017, 08:32:01 wysłana przez raVonline »

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
Gratulację  <taniec>
już 5 Toyota? szybko je wymieniasz, poprzednie też były nówki z salonu?

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
dzięki :roll:

Nie, tylko pierwsza była nówka i to dawno bo w 1998r :) błękitna strzała corolla e11 3d (klasa maturalna - to były piękne czasy :grin:)
<kawusia> Potem używana e12 3d 1.4, 5d kombi 1.6 i poprzednio Corolla VERSO 2,2 diesel i teraz jeszcze jako druga rolka e12 3d dynamic :)

tak to już jest że z biegiem czasu potrzebny jest większy bagażnik ;)
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2017, 10:11:28 wysłana przez raVonline »

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
to jest moja pierwsza Toyota (i pierwsza z salonu  :-P)
W sobotę pojechałam na nieco dłuższą trasę za dnia... zobaczyłam po raz pierwszy przy dziennym świetle kolor mojego autka. Rzeczywiście jest szary, metaliczny, z fajnym odcieniem czekolady, który widać dopiero przy naturalnym świetle.
Może zrobię jakieś zdjęcia w ładnym plenerze i wrzucę do galerii.

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
Akuratnie miałem kupować w Twoim kolorze, jeździłem taką przez moment i miałem nawet taką już zamówioną... rzeczywiście w słońcu wygląda inaczej. Czekamy na foto   :roll:
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2017, 10:48:00 wysłana przez raVonline »

Offline Pyjter

• Toyot Leżący
  • *
funkcja "psa" jest świetna
Do tej automatyki świateł póki co podchodzę raczej sceptycznie....
Już kilkakrotnie zdarzyło mi się że poruszając się w terenie zabudowanym, na oświetlonej (słabo ale jednak) nocą drodze i poruszającymi się z przeciwka pieszymi, automatycznie włączyły się światła drogowe. W takiej sytuacji przepisy są bezlitosne i zakazują używania takich świateł w terenie zabudowanym. Boję się że przy moim zezowatym szczęściu do służb mundurowych (wiosna 2016 "lawina" pkt karnych - 21 w 2 miechy i przymusowy, ponadprogramowy kurs w PeZetMot) może się to skończyć kolejnym mandatem. A że budżety miast i gmin ciągle się nie dopinają to na pobłażanie niebieskich raczej nie ma co liczyć i tłumaczenie że to automat nie na wiele może się zdać, wszak nie ma przymusu korzystania z tej funkcji....
Dlatego - jeżeli tylko nie zapomnę - to nocą nie używam funkcji "auto" i przełączam pokrętło na światła mijania

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
rozumiem w terenie zabudowanym to odpada ale to tylko automat: działa tylko w pozycji auto oraz odchyloną od siebie dźwignią świateł co dodatkowo sygnalizowane jest kontrolką "DrogoweAUTO"

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
Ze wszystkich ułatwiaczy, światła (i kamerka cofania) najbardziej mi się podobają... aczkolwiek też myślałam o tym, że jak człowiek przyzwyczai się, to można się "przejechać" na zbytnim zaufaniu do toyotowych zmysłów.

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
do każdego "automatu" trzeba podchodzić z rezerwą - to tylko komputer, przy moich dotychczasowych testach funkcja "psa" spisywała się wyśmienicie - ale to normalne że w mieście nie jeździmy na długich ;)

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
BTW, szkoda że w nowych Verso nie ma już dodatkowego lusterka do obserwacji pasażerów :(
ale chyba brak miejsca? teraz te kamery ;)

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
nie przesadzaj, czasem trzeba odpocząć od rodzinki  :laugh: nawet na wspólnym wyjeździe

Jak byłam dzieciakiem, to mój ojciec (jak miał chyba dosyć zachowania dzieciaków), mówił, że ma być cisza, bo on musi słyszeć jak pracuje silnik. Wtedy wyobrażałam sobie, że ten silnik to poważna sprawa, może przecież dojść do wypadku... i przez chwilę nawet panowała cisza. 

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
hehe, to prawda - masz rację  (pewnie dlatego była opcja "zamknij" :grin:)

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **

BTW, szkoda że w nowych Verso nie ma już dodatkowego lusterka do obserwacji pasażerów :(
ale chyba brak miejsca? teraz te kamery ;)

W liftingu z 2016 r. usunęli to lusterko?
Jeśli tak, to niewielka strata. Lusterko jest tak szerokokątne, a co za tym idzie pomniejszające, że dziecko na tylnej kanapie wygląda jak łepek od szpilki.  Nigdy z niego nie korzystam, bo i tak nie wożę ze sobą lunety ;-)

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
a samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.
« Odpowiedź #253 dnia: 13 Marca 2017, 12:43:19 »
...ja nie korzystam z innego powodu: wzrok trzeba w taki sposób skupić (inaczej niż do zwykłego lusterka wstecznego), że mnie oczy bolą. :cool:
A wybieranie głosowe telefonu macie w politfingowcach?

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
Piotr Jacek: haha, tak usunęli to sferyczne lusterko (pewnie przez kable do kamer Safety Sense)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl