Autor Wątek: czas oczekiwania na samochód, zamówienia, negocjacje, pakiety, gratisy, akcesoria itp.  (Przeczytany 106156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
Chyba te przednie mają większą regulację, z przodu nie ma problemu.
Teraz przyszło mi do głowy, że może to jest efekt foteli, że te z tyłu są niższe (?).
Sprawdzę, pomysł jest dobry.

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
tak te przednie są zdecydowanie wyższe - pytanie czy rozstaw jest ten sam?

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
tapicer?

Tak, tapicer. Będzie wyglądało jak oryginał. :-)
Chyba że ktoś ma lepszy, prostszy pomysł?
...choć najprościej chyba byłoby np. siedzieć w pozycji półleżącej, ale niezbyt bezpieczne. :roll:

Offline raVonline

• Toyot Leżący
  • *
tapicer tapicerem ale powoli zaczyna się robić mały offtopic  :roll:

Offline tomik

• Toyot Leżący
  • *
Odświeżę wątek.

Mam pytanie, na jaki rabat/upust % można liczyć w Toyocie od "cennika salonowego"??? Interesuje mnie 1,8 benzyna, wersja Selection lub Prestige, 7-io miejscowa.
Wg. cennika (1 marzec 2017r.) taka wersja wychodzi: 89,9+2,3(kolor metalik)+2(pakiet Voyage)=94,2 tys.PLN
Nigdy nie kupowałem auta w Toyocie i nie jestem zorientowany, czy można i jak wiele można wynegocjować przy kupnie auta :-( a może warto poczekać na wyprzedaż rocznika ???
Prośba o info ile udało Wam się wynegocjować od ceny salonowej.   

Offline gmarcin

• Toyot Pełzający
  • **
Rabatów i upustów jako tako oficjalnie nie ma w Toyocie poza czasem wyprzedaży, na którą większość tu piszących jak zauważyłem (włącznie ze mną) czekała. A nawet w czasie wyprzedaży możesz ugrać wiele jeszcze. A to montaż akcesoriów, a to komplet opon zimowych w bdb (symbolicznej) cenie , a to dywaniki czy inne listwy ochronne.

Spakietuj sobie auto, napisz to co chcesz dodatkowo w nim widzieć i wyślij do 3-4 salonów. Kup tam gdzie zaproponowana cena będzie najlepsza, a zapewniam Cię, że odpytane salony prześlą Ci różne ceny tego samego.
Toyota Verso 1.8 Premium & Nissan Note 1.4 I-Way

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Wszystko zależy ile marży ma salon na danym egzemplarzu.
Marża a zaczyna się od 3% na golasach (to tak nieoficjalnie)

Offline Arczi

• Toyot Pełzający
  • **
Hmmm no i wazne czy bierzesz na "Kowalskiego" czy na firme bo to przepasc rabatowa jest <taniec>

Offline korbiela

• Toyot Leżący
  • *
Jak już napisałem w wątku: http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=40936.new#new
oto co udało się wynegocjować dla Verso 2017 1.8 automat biały zwykły wersja 7os.
- cena niższa o dodatkowe 3000 (+ oczywiście standardowy cennikowy rabat 5500 za pakiety Comfort i Voyage)
- chlapacze (270 zł w sklepie online Toyoty) + montaż w cenie (podobno normalnie ok.  240 zł)
- dywaniki welurowe

Auto było już wyprodukowane, dzisiaj odebrałem.

Offline tomik

• Toyot Leżący
  • *
Hmmm no i wazne czy bierzesz na "Kowalskiego" czy na firme bo to przepasc rabatowa jest

Potwierdzam  :cry: zakup Toyoty przez "Kowalskiego" to niemały wydatek...

Inaczej wygląda to na firmę:
Verso rok 2017
Benzyna 1,8 (manual)
Kolor biały
Prestige+Voyage (7-os.+czujniki przód i tył)

Razem ok. 85tys. PLN

Offline yorki_man

• Prawie Toyot
Dawno nikt nie napisał a przecież sezon wyprzedaży jest ????
Na chwilę obecną za 70734 dostałem: verso 1.6 gorące w wersji active. Do tego alarm, opony zimowe  listwy boczne folia pod klamki i czujniki tył. Za dodatkowe 270 mogę brać chlapacze z montażem w cenie. No i chyba wezmę bo niestety na Premium z silnikiem 1.8 brakuje mi 10 tysi ????

Offline yorki_man

• Prawie Toyot
Dawno nikt nie napisał a przecież sezon wyprzedaży jest ????
Na chwilę obecną za 70734 dostałem: verso 1.6 golas w wersji active. Do tego alarm, opony zimowe  listwy boczne folia pod klamki i czujniki tył. Za dodatkowe 270 mogę brać chlapacze z montażem w cenie. No i chyba wezmę bo niestety na Premium z silnikiem 1.8 brakuje mi 10 tysi ????

Offline _Anna_

• Toyot Leżący
  • *
Yorki_man jak dla mnie "wyprzedaż" to tylko chwyt reklamowy. Jeśli poobserwujesz sobie ceny w ciągu roku, to przekonasz się, że co pewien czas pojawiają się różne promocje, poza tym sprzedawcy mają większe ciśnienie na wyniki i też zaoferują ci dobre ceny w kwietniu, czy maju.
Wyprzedaż? To nie są samochody, które stoją na placu tak jak u innych firm... i wyprzedają co mają, bo rok się kończy, to jest oferta na produkowane w listopadzie, grudniu samochody, które dopiero w styczniu, lutym zostaną sprowadzone do Polski. Myślę, że sztab psychologów, marketingowców, i innych magików opracowuje "promocje" Toyoty.

Ostatnio wymieniłam opony w salonie. Wiosną miało to kosztować 160 PLN, ale dostałam rabat i zapłaciłam ~120 PLN, w tym roku na zleceniu napisali, że wymiana opon będzie kosztować ~150 PLN, a po wymianie (po 2h mimo iż byłam umówiona na konkretną godzinę) zapłaciłam też ~120 PLN, przy czym na fakturze policzono 0,5h pracy i 20% rabat za tę usługę. Nie prosiłam, nie zostało mi nic innego, jak ładnie podziękować za rabat i dobrą cenę... i pozostać dozgonnie wdzięczna  :o.

To takie moje luźne przemyślenia na temat strategii promocyjnej :laugh:)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Mylisz sie . Produkcja verso stoi. Sprzedaje sie to co wyprodukowane.
Za activa trzeba bylo zaplacic 76 lub 70 (jako sprint).
Teraz 66 tys.
Tego za 70 nikt ci nie zrabatuje do 66

Offline Arczi

• Toyot Pełzający
  • **
Hmmm no i wazne czy bierzesz na "Kowalskiego" czy na firme bo to przepasc rabatowa jest

Potwierdzam  :cry: zakup Toyoty przez "Kowalskiego" to niemały wydatek...

Inaczej wygląda to na firmę:
Verso rok 2017
Benzyna 1,8 (manual)
Kolor biały
Prestige+Voyage (7-os.+czujniki przód i tył)

Razem ok. 85tys. PLN

Podobnie bralem tylko perla zamiast zwyklak bialego i cena jeszcze nizsza ale fakt to bylo na wiosne tego roku :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl