Autor Wątek: Corolla Verso 1.8 benzyna - poziom paliwa wariuje  (Przeczytany 1929 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline m4h00

• Toyot Leżący
  • *
Corolla Verso 1.8 benzyna - poziom paliwa wariuje
« dnia: 09 Lipca 2015, 20:47:45 »
Witam,

Co jakis czas zauwazam, ze wskaznik paliwa wariuje. Raz pokazuje pol baku, zachwile spada do 1/8 zeby wrocic to 1/4. Ostatnio mialem zdziwko wjezdzajac do parku safari - wskaznik pokazywal cwierc baku, a wjezdzajac do klatki z lwami zaswiecila sie rezerwa a zasieg zniknal. Ktos kiedys cos takiego zaobserwowal? W miescie nie jest to az takie przerazajace, ale jak kiedys mi na autostradzie taka atrakcje wskaznik zafundowal to mialem cieplo...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline BENYMOR

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Corolla Verso 1.8 benzyna - poziom paliwa wariuje
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lipca 2015, 10:42:22 »
Witam,

Osobiście zbyt krótko i na zbyt krótkich trasach jeżdżę by móc ocenić i porównać objawy Twoje z moimi. Jednak przyznać muszę, że wskaźnik poziomu paliwa, w Toyota Corolla Verso 2.0 z 2005 r, bo o tym modelu piszę, nie wskazuje zbyt precyzyjnie. Podobnie jak i u Ciebie, wskaźnik w moim samochodzie skacze w zależności od jego kaprysu. Zwróciła, swoją uwagę, na powyższy fakt i moja żona. Stwierdzając dziwnie wskazania poziomu paliwa.
Poobserwowałem prze jakiś czas wskaźnik, w różnych sytuacjach i poziomach paliwa w zbiorniki i mogę stwierdzić, że wskaźnik, pokazuje różnie a w szczególnie lubi zaniżać. Po zatrzymaniu i ponownym uruchomieniu auta wskazania wracają do normy, jednak w trasie znów wskaźnik zaniża poziom.

Reasumując, sugeruje się bardziej komputerem i wskazaniami jego, co do zasięgu, dystansu jaki pozostał, niżeli wspomnianym wskaźnikiem.

Offline ZBYSZEK666

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Lipca 2015, 17:12:26 »
Po pierwszym zatankowaniu auta "do pełna"w sytuacji palącej się żółtej kontrolki ilości paliwa zdziwiłem się,że do "odbicia" weszło 45 l.Ten model posiada 60l zbiornik więc tak jakby pozostało w zbiorniku 15l.Czyżby to niedoskonałość wskazań wskaźnika poziomu paliwa?

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipca 2015, 14:46:48 »
Ciesz się, że nie weszło Ci 65 litrów

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl