Autor Wątek: Lekka zmiana głośników  (Przeczytany 1399 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcin787

• Toyot Leżący
  • *
Lekka zmiana głośników
« dnia: 21 Lipca 2015, 09:20:38 »
Witam.
Jest to mój pierwszy post więc wypadałoby się przywitać.
Od jakiegoś czasu tak sobie myślę o małych przeróbkach Yarisa 1.3 vvt-i 2003r 3d.
Na początek głośniki ale tylko z przodu.Kupić takie które nie będą wymagały poszerzania otworów juz przystosowanych do obecnych oryginalnych głośników. Co do radia.Zostawiam oryginalne.
Mówiąc krótko : chce poprawić jakość dźwięku(basy;) ).Koszty: myślę że 250 zł.
Jako że w ogole się na samochodach nie znam proszę Was o opinie,doradzanie. ..

Boschmann AL-173XT ? Znalazłem takie głośniki.Warto? Niestety żadnych opinii nie mają...

Pozdrawiam Marcin

Offline zombie4835

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Lekka zmiana głośników
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lipca 2015, 20:11:21 »
Witam. Jest to mój pierwszy post więc wypadałoby się przywitać. Od jakiegoś czasu tak sobie myślę o małych przeróbkach Yarisa 1.3 vvt-i 2003r 3d. Na początek głośniki ale tylko z przodu.Kupić takie które nie będą wymagały poszerzania otworów juz przystosowanych do obecnych oryginalnych głośników. Co do radia.Zostawiam oryginalne. Mówiąc krótko : chce poprawić jakość dźwięku(basy;) ).Koszty: myślę że 250 zł. Jako że w ogole się na samochodach nie znam proszę Was o opinie,doradzanie. .. Boschmann AL-173XT ? Znalazłem takie głośniki.Warto? Niestety żadnych opinii nie mają... Pozdrawiam Marcin

Ostatnio pakowałem do siebie ESK 165 lecz to nie Twoj budżet, pomyślałem o DSK 165.3 i wtedy masz za tą cene zrobiony cały system który wydaje mi sie powinien dać rade, chociaż niech wypowiedzą sie znawcy z większym doświadczeniem  :good:
Pozdrawiam  :)

Offline Raadek

• Toyot Leżący
  • *
    • Galeria Car Cudio
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lipca 2015, 10:28:21 »
DSK 165.3 to dość przyzwoity woofer, tweeter natomiast ciężko określić jako nadający się do słuchania. nazwałbym go "syczek" :thumbdown:
Z kwotą 250zł ciężko o zadowalająco grający system. Po za głośnikami potrzebne są dystanse, kawałek maty.
Ps. bez przygotowania miejsc montażowych szkoda kasy na nowe głośniki, zagrają niewiele lepiej jak oryginalne.

Offline Raadek

• Toyot Leżący
  • *
    • Galeria Car Cudio
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipca 2015, 10:37:03 »
Boschmann AL-173XT
Coax'y nie nadają się na przód.
Poszukaj systemu odseparowanego.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl