Autor Wątek: Jak usunąć kalkomanię z osłony p.słonecznej  (Przeczytany 1490 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline silatiw

• Toyot Leżący
  • *
Jak usunąć kalkomanię z osłony p.słonecznej
« dnia: 21 Lipca 2015, 10:43:56 »
Po zakupie samochodu z salonu, pousuwałem wszystkie naklejki z szyb i karoserii, a z jedną wożę sie do tej pory. :wallbash:  Z dwóch stron osłony przeciwsłonecznej pasażera mam naklejoną jaskrawo-żółtą informację o poduszce powietrznej. Nie jest to folia samoprzylepna, tylko kalkomania, bo struktura osłony  nie jest gładka tylko porowata.
W czasie przeglądu pytałem w ASO, ale z miernym skutkiem.
Czy ktoś zna sposób na pozbycie się tej kalki?

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jak usunąć kalkomanię z osłony p.słonecznej
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lipca 2015, 23:02:35 »
Też pierwsze co zrobiłam, to usunęłam naklejki typu "nr 1 na świecie" i tę o raportach TUV. Zostawiłam tylko na szybie kierowcy, assistance i coś tam jeszcze.
Co do nalepki odnośnie poduszki, to ona mi nie przeszkadza, ale.. spróbuj może gorącym żelazkiem np. przez ręcznik papierowy, choć za efekt nie biorę odpowiedzialności, ale może się rozpuści :) Myślę, że do tej naklejki użyli jakiegoś specjalnego sposobu, bo informacje nt. poduszek były swego czasu bardzo ważne w USA i koncerny musiały w odpowiedni sposób informować o mechanizmach poduszkowych.
Prawdę mówiąc szkoda byłoby mi niszczyć osłonkę. Może wymień te osłonki na jakieś inne bez naklejek?  :-P

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl