(...) bo tutaj jak widać chyba mało kto już zagląda... :(
Zagląda każdy, kto używa opcji "Pokaż wiadomości od ostatniej wizyty"...

Subiektywnie - warto mieć opony "najlepsze, na jakie jest człowieka stać", bo podobnie jak z innymi rzeczami w życiu, zazwyczaj lepsze jest wrogiem dobrego...
Kiedyś już o tym gdzieś pisałem - wg. mnie Michelin Pilot Primacy jest bardzo dobrą oponą (ostatnio wypuścili również w wersji High Performance ale nie wiem czy w tym rozmiarze) ale zbyt drogą - po prostu cena zawiera "dodatek za markę" (ale co ja Tobie będę mówił o strategii sprzedaży... ;D ;D ;D)
Odnośnie Continentala - mam dwóch znajomych, którzy mieli (ale "15") i... zmienili na Micheliny... Narzekali na szybkie zużycie i hałas.
Yokohama - nie wiem, nie miałem i nikt ze znajomych nie próbował - czyli nie doradzę...
Ostatnio przekonałem się do Fuldy - po namowach znajomego (i poniekąd z rozsądku - różnica na komplecie opon w porównaniu do Michelin Pilot Primacy /w najtańszej opcji/ wynosiła ponad 600PLN), który jeździł na takich już od roku kupiłem Fulda Carat Exelero. Cicho i miękko. O zużyciu się nie wypowiem, ponieważ zbyt krótko je mam - dodatkowo mają ładny bieżnik (dla niektórych to ważne) no i oczywiście protektor felgi. Tylko ten model nie występuje w Twoim rozmiarze... :(
Ale może jest to pomysł dla Ciebie - popytać wśród posiadaczy Camry/Lexus o opony przez nich stosowane - przecież nie każdy jeździ na "miśkach"...