Autor Wątek: Centralny zamek - jak sprawdzić czy był pilot ?  (Przeczytany 2199 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Piasek

• Gość
Centralny zamek - jak sprawdzić czy był pilot ?
« dnia: 24 Lipca 2015, 11:14:28 »
Już pisałem kiedyś że mam 2 standardowe kluczyki (te bez pilota) a to wkurza strasznie bo jedyny zamek pod kluczyk jest w drzwiach kierowcy. Chciałbym dokoptować jej pilota pod centralny ale nie wiem czy wystarczy dołożyć pilota czy trzeba będzie zainwestować w pilota z centralką i montażem.
Gdzie Toyota w Aurisie montuje centralkę od zamka żeby zobaczyć czy mam zwykły central czy jednak był z pilotem tylko pilot się "zapodział" albo zniszczył i przestali go używać ?

Offline rencista

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Centralny zamek - jak sprawdzić czy był pilot ?
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Lipca 2015, 14:11:18 »
Zamykanie z pilota jest w standardzie więc musisz mieć centralkę. Chyba że to jakaś mega zubożona wersja wyposażenia.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Lipca 2015, 14:14:32 »
Jest procedura sprawdzania ilości zakodowanych pilotów ( za dużo pisania). Można sprawdzić czy jest moduł radiowy. Tylny prawy słupek, centralka z 4 przewodami

Piasek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Lipca 2015, 14:35:29 »
Czarna sporych rozmiarów kostka Valeo, od spodu wpięte sporo kabli - mam coś takiego.
Czyli był fabrycznie pilot.
Jak teraz "dorobić" pilota pod to ? Przeciętny zakład zajmujący się zabezpieczeniami, dorabianiem kluczy z immo itp dorobi mi jakiegoś uniwersalnego pilota pod to ?

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Lipca 2015, 14:40:56 »
Już pisałem kiedyś że mam 2 standardowe kluczyki (te bez pilota) a to wkurza strasznie bo jedyny zamek pod kluczyk jest w drzwiach kierowcy. Chciałbym dokoptować jej pilota pod centralny ale nie wiem czy wystarczy dołożyć pilota czy trzeba będzie zainwestować w pilota z centralką i montażem.
Gdzie Toyota w Aurisie montuje centralkę od zamka żeby zobaczyć czy mam zwykły central czy jednak był z pilotem tylko pilot się "zapodział" albo zniszczył i przestali go używać ?
Ja miałam aurisa z 2007 totalnego golasa, w wersji terra i był tam centralny zamek obsługiwany z pilota. Może był dołozony? Prawie bym się zarzekła, że nie słyszałam o aurisie bez pilota (bo nie słyszałam), ale ciekawi mnie, że Ty masz dwa zwykłe klucze. Gdyby poprzedni właściciele nawet zgubili klucz z pilotem, to skąd się wziął drugi zwykły? Dorobiony zwykły, bo tańszy?  :o
Przecietny zakład w budce za rogiem raczej nie zrobi, ale poszukaj na allergo. Tam oferują do Toyoty klucze z pilotem łącznie z usługą kodowania. Gdzies tu na forum był niedawno temat "zgubiłem klucz" czy jakos tak, poszukaj sobie.

Znalazłam http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,35302.msg507092.html#msg507092
Żyj i daj żyć innym.

Piasek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Lipca 2015, 14:55:21 »
No tak tylko nic mi po kolejnym kluczu czy obudowie. Mam dwa, ori Toyoty ale żaden bez elektroniki.
A z kluczami to nie jest tak ze dają 3 szt ?
Jeden z pilotem, drugi bez - zwykły i trzeci siwy "zapasowy" ? Może w 2008mym dawali - stad u mnie 2 zwykłe ale każdy ori Toyoty.

Offline rencista

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Lipca 2015, 14:04:31 »
No tak tylko nic mi po kolejnym kluczu czy obudowie. Mam dwa, ori Toyoty ale żaden bez elektroniki. A z kluczami to nie jest tak ze dają 3 szt ? Jeden z pilotem, drugi bez - zwykły i trzeci siwy "zapasowy" ? Może w 2008mym dawali - stad u mnie 2 zwykłe ale każdy ori Toyoty.
Dają zawsze 2 kluczyki, najczęściej jeden z elektroniką drugi bez lub oba z elektroniką.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl