Autor Wątek: zamknięty obieg wentylacji  (Przeczytany 17466 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: zakmniety obieg wentylacji
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Sierpnia 2015, 22:43:36 »
przez techstreama

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Sierpnia 2015, 23:02:20 »
W obecnych modelach wystarczy odhaczyc opcje tryb skutecznej wentylacji w ustawieniach w systemie toyota touch, nie trzeba kompa podpinac. Tak samo z automatycznym startem kompresora od klimatyzacji, mozna to wylaczyc.
« Ostatnia zmiana: 15 Sierpnia 2015, 23:04:59 wysłana przez bazi »

Offline Mumcio1977

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Sierpnia 2015, 10:55:15 »
Warszawie
Ja wylaczylem automatyczne przelaczanie obiegu i steruje recznie. Nie lubię jak ktos (cos) za mnie decyduje jak jest "lepiej".

Ja też na początku się wkurzałem, że z automatu mi się włącza obieg ale dzięki tej opcji zauważyłem, że automat robi to lepiej niż ja, klima jest bardziej wydajna a ja nie muszę o niczym pamiętać, włączam tylko auto i do przodu, inaczej zapewne będzie zimą bo jak wiadomo przy zamkniętym opływie parują szyby :)

Offline Jarod84

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Sierpnia 2015, 11:11:24 »
Mnie to strasznie wkurza, pare razy nawet przetrwałem do czasu, aż się sam wyłączy wewnętrzny, ale to trwa 10-20 minut - i tyle czasu muszę się kisić w jednym powietrzu.

Offline Mumcio1977

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Sierpnia 2015, 10:10:34 »
w mieście rzeczywiście lepiej przejść na manuala, co innego w długich trasach :)

Offline bolu77

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Września 2015, 10:10:06 »
Witam ma od dwóch tygodni Aurisa I po liftingu i denerwuje mnie ciągłe załączanie się obiegu wewnętrznego zaraz po załączeniu zapłonu. Nie wiem o co chodzi bo jak go kupiłem to tak nie było załączał się co jakiś czas więc go wyłączałem a teraz nawiewy powyłączane i jak przekręcę kluczyk to zapala się lampka obiegu wewnętrznego. Może coś poprzestawiałem w tych przyciskach od ustawienia klimatyzacji? albo dałoby radę jakoś to wyłączyć aby można było tylko ręcznie włączyć i wyłączać? może ktoś coś by poradził nowicjuszowi w tym temacie?

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Września 2015, 10:23:40 »
sprawdź jak będzie po wyłączeniu trybu AUTO.

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Września 2015, 10:48:20 »
Odhacz tryb skutecznej wentylacji to wylaczy calkiem automatyczne wlaczanie obiegu wewn. setup > pojazd >  indyw. Ustaw. Pojazdu > ustawienia klimatyzacji

Wczesniej bylo pewnie chlodniej i sie nie zalaczal tak czesto, albo temp. na panelu miales ustawiona wyzsza

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Września 2015, 10:51:39 »
testerem mozna tez zmienic preferencje automatycznej klimy

Offline bolu77

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Września 2015, 12:15:30 »
Tak właśnie zrobiło się chłodniej i przestał się załączać automatycznie a jak wejść w te ustawienia komputera bo ja u siebie w setup-ie mam podstawowe ustawienia komputera, data, język, km, mile a nie widzę tych ustawień związanych z konfiguracją klimy abym mógł odhacz tryb skutecznej wentylacji który wylaczyłby calkiem automatyczne wlączanie obiegu wewn. setup > pojazd >  indyw. Ustaw. Pojazdu > ustawienia klimatyzacji, no chyba że trzeba podjechać do machera który kompem to wyłączy dodam że mam Auris I z 2011 roku po lifcie, może w Aurisie II jest taka możliwość wyłączenia z poziomu obsługi menu samochodu chyba że sięmylę i w Aurisie I też jest taka możliwość? jeśli tak to proszę o wskazówkę jak wejść do tego setupa?

Pozdrawiam

Offline bolu77

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Września 2015, 13:18:12 »
testerem mozna tez zmienic preferencje automatycznej klimy

mechu co masz na mysli testerem? czy to oznacza wprowadzenie klimy w tryb serwisowy poprzez przetrzymanie jednocześnie przycisków auto, obieg wewnętrzny i przekręcenie zapłonu?

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Września 2015, 13:53:05 »
podpinasz tester toyoty przez zlacze diagnostyczne i zmieniasz ustawienia auta

Offline bolu77

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Września 2015, 16:25:40 »
Dzięki mechu

Offline tomekroch

• Toyot Leżący
  • *
Odp: zamknięty obieg wentylacji
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Września 2015, 15:06:10 »
Z tego co się orientuje to w Aurisie I da się wyłączyć tylko automatyczne załączanie klimy. Ja tak wyłączyłem przez kompa. Automatyczny obieg wewnętrzny został. Załącza si ę gdy temperaturę mamy ustawioną na niższą niż na zewnątrz.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl