Autor Wątek: Montaż kamery cofania,sygnał biegu wstecznego w kostce  (Przeczytany 1608 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
Montaż kamery cofania,sygnał biegu wstecznego w kostce
« dnia: 11 Sierpnia 2015, 17:58:57 »
Witam serdecznie,kolej na dalsze modyfikacje mojej Verso. Proszę podpowiedzcie mi,w której kostce i pod jakim pinem znajdę podawany sygnał w momencie wrzucenia biegu wstecznego? Montuję kamerę cofania i nie chciałbym zbytecznie ciągnąć dodatkowego przewodu "spod żarówki" światła wstecznego. Czy jest to sygnał dodatni,czy ujemny? Podawany jest ciągle przez cały czas wrzucenia biegu? Miałem zapisany odnośnik do strony ze schematami,z której i kolegom tutaj podpowiadałem,lecz niestety usunałem zakładki i nie moge sobie przypomnieć adresu strony.Proszę o pomoc.

Offline TomRz

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Montaż kamery cofania,sygnał biegu wstecznego w kostce
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Sierpnia 2015, 19:51:15 »
U siebie wyciągnąłem zasilanie prosto z oprawy od wstecznego i 30 cm obok jest kamerka u Ciebie pewnie podobnie wiec nie ma problema.
"Czerwony to najszybszy kolor świata. Szybsze są tylko światło i urząd skarbowy".

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Sierpnia 2015, 20:08:51 »
pociagnij z tylu - i tak musisz zasilic kamere a kabel puscic do przodu.

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Sierpnia 2015, 21:44:27 »
Hey,zasilanie mam i tak gotowe z tyłu ;) Kwestia tylko sygnału załączenia.Podobno pin nr2 w tej najszerszej wtyczce idącej do radia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl