Witam wszystkich posiadaczy camry i pozdrawiam przy okazji swojego pierwszego wątku. Przejrzałem możliwie dokładnie historię i niestety nie znalazłem podobnej sprawy.
Jestem ze swoją camrzycą już prawie 10 miesięcy, ale ostatnio zaczęła robić bardzo niepokojącą rzecz. Podczas dynamicznego przyspieszania, głównie w trakcie wyprzedzania, po redukcji camry zaczyna szarpać i w ogóle nie przyspiesza. Generalnie przyspieszanie/wyprzedzanie możliwe jest wtedy tylko w ślimaczym tempie na wyższym biegu. W pierwszym momencie myślałem, że to skrzynia, ale zasugerowano mi przepustnicę. Problem wyszedł do tej pory dwa razy w trasie, gdzieś po 100 kilometrach i trwało już praktycznie do końca podróży. Jest to dużym utrudnieniem dla postawienia diagnozy, bo nie mogłem tego zaprezentować nikomu kompetentnemu. Jedyną oznaką problemu widoczną stale jest jazda na tempomacie. Gdy jadę na tempomacie z górki silnik szarpie, nie potrafiąc dostosować obrotów do odpowiedniego poziomu, tylko skacze góra - dół. Nie wiem, czy to może być powiązane, ale problem pojawił się przy włączonej klimie.
Macie jakieś pomysły?